• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam45
Toplam Ziyaret12915508

Fethi Güzelses'in Köşe Yazısı

 

Sayın Bakanım;

 

     Geçen Nisan ayında YGS sınav sonuçları açıklanmış ve bu sonuca göre Şanlıurfa sondan ilk 10 içinde yer almıştı.

     Bu duruma istinaden Milli Eğitim Camiasında sorumluların istifa etmeleri gerektiğini ve mutlaka bir değişimin yapılması gerektiğini yazmıştım. En ufak bir kıpırdama olmadı. O günden bu güne tam 3 aydan fazla bir zaman geçti ve bu defa da LYS sonuçları açıklandı. Başarı sıralama listesinde ki yerimizde pek bir değişiklik yok. 81 İl içinde Şanlıurfa geneli 76.olmuş.

     Bu sonuç yıllardan beridir böyle, akla Şanlıurfa geldi mi cehalet, kan davası, kavga vs gibi durumlar geliyor. Bu bizim kaderimiz olmazsa gerek. Ak Parti Hükümetlerinin eğitime ne denli önem verdiğini biliyor takdirle karşılıyoruz. Fakat burada yıllardan beridir ters giden bir şeylerin olduğunu hepimiz görmemize rağmen neden bir şeylerin yapılamadığı dikkatimi çekiyor. İdareciler kısmında başarısız olanlar varsa onları bu makama ebediyen kalacaklar diye atamadınız herhalde. Mesela bir yönetici göreve geldiğinden bu yana 2 Cumhurbaşkanı, 2 Başbakan, 4 Milli Eğitim Bakanı, 4 Vali 6 Kaymakam değiştiği halde bu zat hala yerini koruması akla başka ihtimalleri getirmiyor değil. Acaba bu işlerde torpil mi, adam kayırmamı veya başka bir şeyler mi dönüyor bunu bilmek istiyoruz.

    Şanlıurfa’nın eğitim sorunu yıllardır kangren haline gelmesine rağmen neden hala bu zaman kadar kalıcı bir çözüm bulunamıyor. Yaklaşık 5000 öğretmen açığı bulunan Şanlıurfa ek ders karşılığı öğretmenlerle doldurulmaya çalışılmış ama sonuç bir türlü değişmemiştir. Şanlıurfa’ya atanacak öğretmenlerin en az 5 yıl süre ile burada görev yapması gerekirken, bir öğretmen Viranşehir’e ataması yapıldıktan sonra yaz tatilinde eş durumundan hemen tayinini çıkartıp başka memlekete gitti. Yani sizin anlayacağınız daha öğrencilerinin yüzünü görmeden gitti.

Sayın Bakanım;

     Şanlıurfa genelinde okullaşma oranında da ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Mesela Viranşehir’de Fen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Kız Anadolu Lisesi ve Viranşehir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi (Bunlar benim aklıma gelenler) binaları olmadığı halde her yıl değişik okullarda geçici bir şekilde yerleşmiş ve eğitim vermiştir. Bu okullardan Anadolu Öğretmen Lisesinin (aynı zamanda Fen Lisesi) arsası yaklaşık 5 yıldan bu yana alınmış ama hala bir çivi çakılmamıştır.

     Bakın bu durum nasıl bir sonuç çıkarmaktadır;  Bu yıl Viranşehir genelinde 3500 öğrenici Liseye gitmek durumundadır. Anadolu statüsü ile eğitim veren okullarımız bu yıl yaklaşık 1000 öğrenci alabilecektir(Tabi bunun hepsi Viranşehirli olmayacak, dışarıdan bu okulu kazanacaklarda gelecek). Geriye kalan 2500 öğrencimizi Gazi Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ve Hadi Kutlu Kız Liselerine yerleştirmek durumundasınız. İmam Hatip Lisesi varsa bile yer yokluğundan çok cüzzi  öğrenci alacaktır. Şimdi zatı alinize soruyorum? Bu 2500 öğrenciyi nasıl ve ne şekilde yerleştireceksiniz? Yine sınıfları 50’li 60’lı olarak düşünüyorsanız o başka ama eğer böyle yapmayı düşünüyorsanız o zaman siz olsanız kendi çocuğunuzu bu okullarda okutur muydunuz?  

     Son olarak Sayın Bakanım; Bu işi yapamayanlar mutlaka gitmeleri gerektiği, öğretmen ve derslik açığının mutlaka bir an önce kapatılması gerekiyor. Viranşehir’in, Ankara’nın Çankaya’sından ne eksikliği var. Saygılarımla. 

Fethi Güzelses Bizim Gazete ve bizimgazete63.com Genel Yayın Yönetmeni   25.07.2012



2253 kez okundu

Yorumlar

Ayıptır Beyler     27/07/2012 03:48

Kantarın topuzunu bazen gerçekten kaçırıyorsunuz ne olsa milli eğitim müdüründen biliyorsunuz ve buna çanak tutan maalesef kendisini eğitimci olarak atfeden kişiler var inanın onların ne olduğunu da çok iyi biliyoruz Milli eğitim müdürünün yanlışları olabilir ama adamı da günah keçisi yapmayın kul hakkı diye bir şey var gün gelir hesabı sorulur.Şube müdürünün de yorumu hiç şık durmamış artık kendisi de o zümrenin içinde ve başarısızlığa da ortak olduğunu unutmasın.Size son olarak el insaf el vicdan diyorum
Misafir - Biri

     27/07/2012 00:49

Ömer beyin dosyaları baya kabarık..Allah ona esas ahirette yardımcı olsun.valla orda zor hesap verir gibime GELiyor.fethi beyi de tebrik ediyorum.viranşehir menfaatine çalışıyor.usta gazeteci ünvanını hakediyor.
Misafir - Ördek çiftliği

     27/07/2012 00:07

Her gelen kaymakam buna demediğini bırakmadı..ama adam o kadar yüzsüzki yarabbi şükür dedi..bırakmaz ben sana söyleyeyim ..çünkü kaymakamın imkanlarından fazlası onda var..milli eğitimde saray yaptı..orayı okul olarak gösterdi sonra planda değişiklik yaptılar.ye anasını satayım devlet malı deniz...offf offf..
Misafir - Kemal

     26/07/2012 15:00

ben milli eğitide kalıcı ve kesin çözümü söylüyorum.başarısızlığın asıl sebebi nasıl bir hakim bir polis memleketinde görev yapamıyorsa öğretmenlerinde kendi memleketlerinde görev yapmaması gerekir.bu uygulandığı an eğitimde kalite yükselir.lütfen kişiler üzerinden tartışmayan bu yanlıştır.sistem üzerinde tartışın görceksiniz başarı nasıl geliyor.tekrarlıyorum.öğretmenlerin memleketinde görev yapmaması gerekir.saygılarımla
Misafir - misafir ayten

tebrik     26/07/2012 11:13

güzel yazmışsınız ancak öncelikle bakan şu özür grublarına bir versin. yani bir yıl tamamlar tamamlamaz özür grubu (eş- eğitim) nedeni ile hemen gitme imkanı veriliyor. eşi çalışmayan da yıllarca gidemiyor , böyle adaletsizlik ismi adalet ve kalkınma partisinde olmamalı. 3 yılı tamamlamadan eş gitmemeli, batıdaki eşi gelmeli. bak o zaman nasıl işler yoluna girer. herşey milli eğiitim müdürü ile bitmez. eğitimcilerdeki eğiitm kalitesi düşüncesi değişmeli. siz de şu kişiye takmadan vazgeçin. selamlar
Misafir - Ali

     26/07/2012 03:06

Bencede arkadaşım olan Ömer hocanın kendisini daha fazla yıpratmadan emekli olması gerekiyor.
Misafir - Bir dost

     26/07/2012 02:34

kanayan yara bu fethi kardeşim kişiler makam peşinde şöhret peşinde rant peşinde ögrenciler viranşehir ilçesinde en iyi egitimi alamıyor çünkü neden milli egitim müdüründe sorun var. ygs de lys derce olarak en sondayız özeleştri yapacak kişi kim ilk önce onu sormak gerekiyor.tabikki milli egitim müdüründe sorumluluk bu sorunu yıllardır göremeyen milli egitim teşkilat halen görevlerin başında utanın yahu kardeşim utanın aileler ne imkanlarla çocugunu okula ve dershaneye gönderiyor.yoksulluk içinde yaşayan ailerlerin kaderi bu egitim olmamalı ilçede görev yapan ögretmenler utanın biraz aynanın karşısna geçip kandinizi sorgulayın viaranşehir tatil ilçesi degil bu ilçede maaşını haketmeyen yüzde 70 ögeretmen var kısaca başı bozuk olan egitim taşkilatından bir çacık olmazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Misafir - ahmet kara

tebrikler     25/07/2012 23:37

Fethi Bey ağzınıza yüreğinize ve kaleminize sağlık.tek endişem de şudur: anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna ve iftar topu az.....
Misafir - öğretmen

Tebrikler     25/07/2012 23:02

Sayın Bizim Gazete Yönetimi ve çalışanlara Viranşehir' de bu tarz bir habercilik örneği sergilediğiniz için teşekkür ediyorum. Viranşehir' e kattığınız değerler için sizlere minettarız. Dünya Basın Bayramınız Kutlu olsun.
Misafir - Aladdin MİLLİ

YETER.....     25/07/2012 23:53

ağzına sağlık fethi bey de bunların derdi makam-koltuk sevdası. şimdi malum beyefendi bu yazını okusa ya bu adam acaba kimin için yazmış der. hiç kendine toz kondurur mu? yeter yav yeter 15 yıldır yetti yav.git artık kimse sevmiyo seni zaten.o kadar idealist genç idarecilerimiz var.önünü aç bunların, fırsat ver.
Misafir - mehmet seydanlıoglu

RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374
Hava Durumu
Saat
Site Haritası