• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam346
Toplam Ziyaret12912186

ENERJİ BAKANLIĞINA DİLEKÇE

 

         CHP İstanbul Milletvekili aynı zamanda hemşerimiz olan Avukat Mahmut Tanal, son gönlerde yaşanan elektrik krizi ile ilgili olarak Enerji Bakanlığına bir dilekçe verdi. Verdiği dilekçeyi sadece Bizim Gazete ile paylaşan Tanal verdiği dilekçesinde konu ile ilgili olarak şöyle dedi.

 

         ‘’Kesintisiz enerji alamayan çiftçiler sürekli yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle de üretim kaybı yaşadıklarından her sene isyan etme noktasına gelmektedirler. Aynı zamanda yaşanan bu elektrik kesintileriyle evlerde kullanılan buzdolabı, televizyon, fırın, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi beyaz eşyalar da yanmakta vatandaş evinin içinde de zarara uğramaktadır.

        GAP'ta baraj suyunun suladığı alanlarda dekar başına yıllık 16 Türk Lirası sulama parası alınmaktadır. Bu tesisler tamamen Devlet tarafından yapılmış olup, dekar başına inşaat maliyeti 60 yıla bölünse bile yılbaşına 70 Türk Lirasından az değildir. Baraj suyu ulaşmadığı için bu imkandan faydalanamayan ve kendi tesisini kuran elektrikle sulama yapan çiftçilerimiz ise bugünkü elektrik fiyatlarıyla dekar başına yıllık 225 Türk Lirası (200 metreden su çekilerek) ödemektedirler. Fiyatlardaki bu fahiş fark çiftçiler arasında eşitsizlik getirmekte ve haksız rekabete sebep olmaktadır.

        Elektriklerin sürekli kesilmesi veya yüksek elektrik faturalarını ödeyememeleri nedeniyle vatandaşın ürünleri kurumaktadır. Devlet bundan sorumludur. Vatandaşın ürününün kurumaması için mağdur olmaması için devlet tarafından sulama götürülmeyen yerlerde yıllık dekar başına 16 TL alındığı şekliyle kendi imkanlarıyla sondaj vurarak sulama yapan vatandaş ta sanki devlet elektrik götürüyor gibi kabul edilerek dekar başına yıllık 16 TL nin üzerindeki kısmı devlet tarafından karşılanması Anayasanın eşitlik ve sosyal hukuk devleti ilkesinin bir gereğidir.’’

      Enerji Bakanlığının bu dilekçeye karşılık olarak ne cevap vereceği merakla bekleniyor.  bizimgazete63.com   19.07.2012

 



1708 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Hava Durumu
Saat
Site Haritası