• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam521
Toplam Ziyaret12912361

Yıllardır kullandığımız kozmetik ürünlerinin çoğu kimyasal katkılı. Peki kimyasal katkılı olup olmadığını ya da miktarını nasıl öğreneceğiz.

 

    Aldığımız krem, diş macunu gibi kişisel bakım ürünlerinin bulunduğu tüplerin alt-arkasında bulunan farklı renkteki noktalar ürünün tamamının kimyasallardan üretildiğinin gösteriyor.

   

Satın aldığınız diş macunu, şampuan, krem gibi ürünlerin bulunduğu tüplerin arka yüz alt kısımlarında yer alan koyu renkli küçük karecikler mutlaka hepinizin dikkatinizi çekmiştir. Çünkü bu noktalar krem kutularının arkasında bir süs değil, içerisinde bulundurduğu maddelerin özelliklerini gösteriyor. Bu kareciklerden koyu renkli olanlar, özellikle siyah karecikler tüp içeriğinin tamamen kimyasallardan oluştuğu anlamına geliyor. Bu kimyasal maddeler arasında Aramotik Aminler, parafinler, dlikonlar, petrol ürünler, flatatlar, peg, triclosan, sodyum laural Sülfat ve formaldehid vericiler. Formaldehid Vericiler: İmidazolidinil-Üre 2-Brom-2-Nitropropan-1,3-Diol 5-Brom-5-Nitro -1,3-Dioksan Diazolidinil-Üre DMDM-Hidantion Hidroksimetilglicinat. Sodyum Lauril Sülfat: -Şampuanlardan duş jellerine, diş macunlarından deterjanlara kadar geniş bir alanda kullanılıyor. -Dünyada en çok kullanılan yüzey aktif madde / deterjan / tensid. -Mukozayı ve diş etlerini tahriş etme ihtimali çok yüksek.

     Halojenli Organik Bileşikler: Brom, iyot ve klor içeren binlerce maddenin oluşturduğu bir grup. Çoğu alerji oluştururken bazıları kansere neden olabilmekte, hepsi de çevrede biriktiriyor. Kathon (klormetilizotiyazolinon +metilizotiyazolinon) ıslak mendillerde ve kozmetiklerde koruyucu olarak kullanılıyor. Triclosan: Klorlu organik bileşik. Deo, diş macunu, duşjeli, losyon ve kremlerde kullanılıyor. Vücutta karaciğer fonksiyonlarını etkileyebiliyor. Dioksin de içerebiliyor. Dioksin vücutta birikebilmekte, bazıları çok az miktarlarıyla bile klor aknesi oluşumuna, bazıları ise kansere neden olabilmekte. PEG / PEG Türevleri: Emülgator olarak kullanılyor. Cildi, zararlı maddeler için daha geçirgen yapıyor; dioksan ve etilenoksit gibi kirlilikleri içerebiliyor. Ftalatlar: Plastikler ve kozmatiklerde yumuşatıcı olarak kullanılıyor. Cilt tarafından emiliyor ve cildin korunma mekanizmasını olumsuz etkiliyor. Ftalatların karaciğer, böbrek ve üreme organlarında zararlar oluşturdukları ve bir hormon gibi etki yapabildiği sanılmakta. Oyuncak ve bebek ürünlerinde bulunmaması gerekiyor. Ftalatlar, çevrede parçalanmadan kalabilmekte. Parafinler / Silikonlar / Petrol Ürünleri: Parafin yağ ve mumları yutulursa (örneğin dudak boyaları ile) karaciğer, böbrekler ve lenf düğümlerinde birikir. Katta kalp kapakçıklarında iltihaplı rahatsızlıklara neden olabilir. Silikonlar, parafinler gibi mukozayı tahriş edebilir. Aromatik Aminler: Azo boyalarının yapı taşları olan Aromatik Aminlerden bazıları hayvan denemelerinde kanser yapıcı olarak sınıflandırılmış. Avrupa Birliği, 22 aromatik aminin tekstil boyalarında kullanılması yasakladı (Örnek : Benzidin, 2,4- Tolulendiamin, 3,3-Dimetoksibenzidin). Fakat bu yasağa rağmen bazı saç boyalarında aromatik aminler bulunduğu görülüyor (Fenilendiamin ve Tolulendiamin gibi). Kırmızı renkli olanlar, ürünün %70'in üzerinde kimyasal; Yeşil renkli karecikler, ürünün %100 doğal etken maddeler; siyah renkli kareler ise ürünün %100 kimyasal maddeler içerdiğini gösteriyor.
Faruk KANBER / Seval AKIN / Rotahaber.com



5307 kez okundu

Yorumlar

Yanlış haber     12/03/2013 01:50

Bu doğru bir bilgi değildir. Tüpler başaşağı tutularak makinelerde doldurulur,ısı ile taban birleştirilip presle kapatılır. Tüp üzerinde kullanılan YAZININ BASKIDAKİ RENGİ bu kapatma sırasında pres yerinde bir kare oluşturur. Olay budur! Hiç bir ürünün dibindeki bu renkle organik yahut kimyasal olduğu anlaşılmaz. Uluslararası böyle bir ne kayıt vardır ne bir açıklama. Bunu kim uydurduysa lütfen evdeki diş macunu tüpüne baksın içi kimyasal dolu diş macununuzun dibindeki renge bakın!! Tüp yeşil yazılı ise alttaki kare de yeşil olur! Organik tertemiz bir kremin eğer tüpündeki yazılar kırmızı ile yazıldıysa da, alttaki kapatma yerinde böyle bir kırmızı oluşacaktır!! Şimdi bu zehirli mi oldu... Arkadaşlar Allah aşkına bilgi kirliliği yaratılmadan bir kozmetik uzmanına danişsanız? sevgiler Ayşenur Süral Yazıcı
Misafir - Ayşenur Yazıcı

RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Hava Durumu
Saat
Site Haritası