• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam643
Toplam Ziyaret12913251

AVUKATIMIZ MAHMUT İREK SİZLER İÇİN HAZIRLADI

 

 

      Elektrik enerjisinin, Suyun veya doğalgazın; sahibinin rızası olmaksızın, tüketim miktarının belirlenmesini engelleyecek şekilde tüketilmesi halinde kişi 2-5 yıl yerine 1-3 yıl hapis cezasına çarptırılacak.

     Karşılıksız yararlanma suçunda fail, azmettiren veya yardım edenin pişmanlık göstererek mağdurun uğradığı zararı soruşturma tamamlanmadan önce tazmin etmesi halinde kamu davası açılmayacak. zararın hüküm verilinceye kadar tamamen tazmin edilmesi halinde ise verilecek ceza 3'te 1'ine kadar indirilecek.

      -Tutuklamaya ilişkin kararlarda kuvvetli suç şüphesi ve tutuklama nedenlerinin varlığıyla tutuklama tedbirinin ölçülü olduğunun somut olgularla gerekçelendirilerek açıkça yazılması gerekecek. Hakim veya mahkeme; tutuklamaya, tutuklamanın devamına ve tahliye isteminin reddine ilişkin karar verirken, kuvvetli suç şüphesinin varlığını, tutuklama nedenlerinin varlığını ve somut olayda tutuklama tedbirinin ölçülü olduğunu somut olgularla gerekçelendirecek.

       Kanunla, CMK'da yer alan, hakimlerin tutuklama yerine adli kontrol uygulayabileceğine yönelik düzenlemedeki süre sınırı kaldırıyor. Yürütülen soruşturmada, CMK'nın 100. Maddesinde belirtilen tutuklama sebeplerinin varlığı halinde, şüphelinin tutuklanması yerine adli kontrol altına alınmasına karar verilebilecek.

      -Basın yayın yoluyla işlenen suçlara ilişkin dava ve cezaların infazının ertelenmesinin toplumsal barışın sağlanması ve sürdürülmesi bakımından büyük önem taşıdığı ifade edilen yasada yer alan geçici düzenlemeye göre, 31 Aralık 2011 tarihine kadar basın yayın yoluyla ya da düşünce açıklama yöntemleriyle işlenen, adli para cezası ya da üst sınırı 5 yıldan fazla olmayan hapis cezasını gerektiren bir suçtan dolayı kamu davası açılması ile kovuşturmanın veya kesinleşmiş olan mahkumiyet hükümlerinin infazı ertelenecek. Kesinleşmiş olan hapis ve adli para cezalarının hükümlerinin infazı da ertelenecek.

      Kamu davasının açılmasının veya kovuşturmanın ertelenmesi kararı verilen kişinin erteleme kararının verildiği tarihten itibaren 3 yıl içinde yeni bir suç işlememesi halinde, kovuşturmaya yer olmadığı veya düşme kararı verilecek. Cezasının infazı ertelenen kişi, 3 yıl içinde yeni bir suç işlemezse mahkumiyet bütün sonuçlarıyla ortadan kalkacak.

     -Kişinin, denetimli serbestlikten yararlanabilmesi için cezasının bitimine 1 yıldan az bir süre kalması gerekiyor. Daha önce ise bu uygulama 6 ay cezaevinde yatmış olmak şartını taşıyordu. 3. Yargı Paketi ise, 1 yıldan daha az süresi kalan açık ceza infaz kurumundaki mahkumlarda bu şartı ortadan kaldırıyor.

     Özetle 3.yargı paketi tutuklamayı zorlaştırıyor.Suçun vasıf ve mahiyeti ne olursa olsun taktiri hakime ait olmak üzere hakim isterse tutuklama yerine adli kontrol uygulamasına gidilebilir ki bu da hakimin bu konuda en geniş taktir yetkisine sahip olduğunu gösterir.

     Elektrik hırsızlığı suçu karşılıksız yararlanma olarak değiştiriliyor.Cezada indirim yoluna gidildi.

     Denetim serbestlikteki açıkta 6 ay geçirme şartı kaldırılarak koşullu salıvermesine bir yıl kalan herkese imkan tanınmak suretiyle daha adil bir durum oluşuyor.

    Ama kamuoyunun beklentilerine karşılamayan bir düzenleme zira koşullu salıvermeden önce 1 yıllık sürenin iki yıla çıkarılması daha makul olurdu.Yani 1 yılı değil iki yılı kalanlar hakkında da denetim serbestlik yasasının uygulanması adalete ve cezaevi problemlerinin giderilmesi açısından daha iyi olurdu.

İyi bir çalışma ama yeterli değil!!!

 



2870 kez okundu

Yorumlar

ceza hakkında     29/11/2012 20:59

suan elmalı acık cezaevind e yatmaktayım 5 gün izine geldim eski yasadan 2001 olay tarinde olay cezam yargıtayda idi daha once 3.5 ay yatmıstım simdi yargıtaydan geldi ve 5 de 1 ni kapalıda yattım ve acık ceza evine cıktım 21 gün oldu kalan cezam 4 ay denetimliden nasıl faydalanırım bana yardımcı olurmusunuz yagılandıgım madde 104. ceza aldııgm madde .
Misafir - hasan

RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
Site Haritası