• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam641
Toplam Ziyaret12912481

BAKANLAR, İŞADAMLARINA ŞANLIURFA’DA ANLATTI

 

 

     Ekonomi Bakan Zafer Çağlayan, ÇSG Bakanı Faruk Çelik ve Türkiye’nin dört bir yanından 220 işadamı ile birlikte Yeni Teşvik Sistemi Tanıtım Toplantısını Şanlıurfa’da yaptı.

      Sabah saatlerinde Şanlıurfa’ya gelen Bakan Çağlayan ve Çelik ile işadamlarını Şanlıurfa Uluslararası GAP Havalimanında Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, daire amirleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri karşıladı.

     Karşılamanın ardından Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Yeni Teşvik Sistemi” Tanıtım Toplantısı için DSİ XV. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonuna geçtiler.

      DSİ 15. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı (TİM) Mehmet Büyükekşi, İstanbul Ticaret Odası Başkanı (İTO) Murat Yalçıntaş, TSO Başkanı Sabri Ertekin, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ve Türkiye’nin çeşitli illerinde işadamları katıldı.

      Toplantının açılışında konuşan Şanlıurfa Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, brifing eşliğinde Şanlıurfa’nın potansiyellerini anlattı. Ertekin, yeni teşvik sisteminde daha önce yatırım yapmış olan yatırımcılar için de yeni teşvik yasasından faydalandırılmasını istediklerini bildirdi.

     TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye’de bölgeler arası yatırım farklılığının ortadan kaldırılması için teşvik yasasının iyi olduğunu ifade ederek, 6. Bölgede yatırım olanakları aramak ve yatırım yapmak için geldiklerini, 6. Bölgedeki 12 ile yatırım yapılmasını arzuladıklarını söyledi. Yapılacak yatırımları sadece para kazanmak için yapılmamasını bunu bir sosyal sorumluluk projesi olarak işadamlarının görmesi gerektiğini kaydeden Büyükekşi, “Dostluk, barış, kardeşlik, bölgeler arası farkları ortadan kaldırmak için bu çalışmaları başlatmalıyız. Muş’tan sonra Şanlıurfa’dayız. Mardin, Adıyaman ve Diyarbakır’a da gideceğiz bu toplantılar için. Yeni teşvik sistemi ile devlet üzerine düşeni yaptı biz de üzerimize düşeni yapacağız” şeklinde konuştu.

      İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş ise, kendisinin İTO Başkanı olarak değil Birecikli bir iş adamı olarak kürsüye çıktığını söyleyerek, “Ben babaanne tarafından Birecikliyim. Bir Urfalıyım. Urfa Peygamberler şehri ve insanları güzel insanlar. Urfa’nın geleceği çok parlak olacaktır. Urfa’nın hak ettiği güzellik bu gibi oluşumlarla ortaya çıkacak. Hükümetin yatırımları, özel sektörün yatırımlarıyla çok önemli bir yer alacaktır. Bugün burada olduğumuz için, iş adamlarımıza İTO Başkanı ve Birecikli iş adamı olarak teşekkür ediyorum” dedi.

     Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde meydana gelen olayın ardından ekonomiyle ilgili bir toplantının Şanlıurfa'da yapılmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Vali Güvenç, Şanlıurfa'nın 932 bin hektar sulanabilir arazi varlığıyla Türkiye'nin ekonomik olarak sulanabilir toplam arazisinin yüzde 10'una sahip olduğunu ifade ederek, bundan sonra tarımın büyük ölçekli ve endüstriyel olarak yapılmasının önemine değinerek, “Ayrıca tarımsal yan sanayiye yatırım yapmak önemli. Şu anda işlemeden yalnızca komşu illere satılan ürünlerle yılda 5 milyar TL'lik satış yapılıyor. Bu rakamı yeni yatırımlarla artırmamız gerekiyor’ dedi.

      Şanlıurfa’nın güvenlik açısından, Türkiye’de kendisine eşdeğer illere oranla, istatiksel rakamlara göre güvenlik bir şehir olduğunu vurgulayan Vali Güvenç, “Şanlıurfa tarih ve kültür kentidir, kötü anılacak bir kent değildir. Emniyet-asayiş raporları da bunu teyit etmektedir” dedi.

      Vali Celalettin Güvenç, yaklaşık 1 milyon 800 bin nüfusa sahip olan Şanlıurfa'nın büyük bir şehir olduğunu ve hükümetin yapacağı yeni düzenlemenin ardından büyükşehir statüsüne kavuşacağını belirterek, kentin potansiyelleri ve altyapısıyla müteşebbisler elverişli bir yapıya sahip olduğunu ifade etti.

      Şanlıurfa'da yatırım yapmanın büyük avantajlar sağlayacağına dikkat çeken Vali Güvenç, “İş dünyası için kesinlikle bir sıkıntı, risk yoktur. Kara, hava ve demiryolu ulaşımı konusunda altyapısı güçlendiriliyor. Bu yıl sonunda 38 kilometrelik demiryolu ağının organize sanayi bölgesine bağlantısını gerçekleştirmek için ihale yapılacak. Böylece hem Bağdat hem İskenderun ve Mersin Limanlarına çıkmak daha kolay olacak” şeklinde konuştu.

       Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, büyük bir sanayi şehri olan Bursa'da 30 yıl siyaset yaptıktan sonra Şanlıurfa'ya geldiğini daha sonra milletvekili seçildiğini hatırlatarak, “Buraya geldim tam tersi bir tabloyla karşılaştım. Buradaki manzarayla Bursa'daki manzara birbiriyle örtüşmüyor, farklı bir dünya ama Türkiye. Neden böyle oluşmuş bunun nedenleri, sebepleri var. 8-10 ile endekslenmiş bir Türkiye anlayışı, bir kalkınma anlayışı Türkiye'yi ne hale getirdi ne gibi sosyal sorunlarla karşı karşıya bıraktı. 1 milyon 800 bin nüfustan bahsediyoruz Şanlıurfa'da. 1 milyon 800 bin nüfusun yüzde 72'si 30 yaş altında olan bir nüfusu sanayicimiz görmez, siyasetçimiz ise görmezse bir başkası görür, bir başkası görünce de sorunlar yumağını beklersiniz. O zaman zannederseniz ‘İstanbul'da çok huzurlu olurum, Bursa'da huzurlu olurum’... Yanılırsınız. Bursa'da da huzurlu olamazsınız, İstanbul'da da olamazsınız. Huzurlu olmanın yolu Diyarbakır'da, Şanlıurfa'da, Şırnak'ta, Van'da huzurlu olmaktan geçer. Peki, bir sıkıntı mı var. İnanın ben bu ilimizin milletvekili olarak gurur duyuyorum, şeref duyuyorum. Şanlıurfalılarla tanışıp, kaynaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Amacımız herkes doğduğu yerde doysun, doğduğu yerde karnını doyursun. İllerimizin birbirinden farkı yok, her ilimizin ayrı ayrı potansiyelleri var, bu potansiyeller yerinde değerlendirilsin. Urfalı kardeşim kalkıp İzmir'de ekmek arayışına gitmesin tam tersine gitmişse İzmir'deki Urfalı kardeşim, gelsin Şanlıurfa'da yatırımını yapsın veya istihdam olarak gelsin burada çalışsın. Herkesi kendi bölgesinde istihdam etme ve mutlu etme anlayışına da hizmet edecek büyük bir ölçüde bu ve benzer teşvik uygulamaları. Önümüzdeki süreç içerisinde Türkiye'yi daha sağlıklı, çok daha dengeli bir kalkınma hamlesini bu çalışmalarla gerçekleştireceğine inanıyorum. Şanlıurfa'ya yatırım konusunda Bakan olarak emrinizdeyim. Bu güzel topraklara yapılacak olan her yatırımın ülkemizin barışına, dostluğuna, kardeşliğine, kalkınmasına dengeli kalkınmasına büyük katkı sağlayacağı düşüncesindeyim” dedi.

            Son olarak konuşma kürsüsüne çıkan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Türkiye’nin pek çok ilinden farklı inanç ve etnik kökeninden iş adamlarının, “Acaba ben de bir çivi çakabilir miyim” mantığıyla Şanlıurfa’daki toplantıya katıldığını ve bunun için toplantıya geldiklerine söyledi.

     Bakan Çağlayan, “İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de ne varsa; Şanlıurfa’da, Bitlis’te, Van’da da o olmalı” diyerek yola çıktıklarını, 6. Teşvik paketi ile Türkiye’nin en geri kalmış 15 iline karşı pozitif ayrımcılık yaptıklarını ve bu illeri bir yatırım ve cazibe kenti yapmak için çalıştıklarını bildirdi.

     Bakan Çağlayan, bölgeler arası gelişmişlik farkını sona erdirmeyi hedeflediklerine dikkat çekerek, “Cumhuriyet tarihinin en cömert teşvik sistemini hayata geçirdik. Türkiye'yi 'zıplatacak' projelere ihtiyacımız vardı. Yeni teşvik yasası da bunlardan biri. 2023 hedefinde önemli bir kilometre taşı. 2023 bizim için kutsal ve milli bir tarih. Cumhuriyetimizin 100. Yılı” dedi.

      Bölgeye yatırım yapmak isteyen iş adamlarının ‘Yer var mı’, ‘İletişim ve ulaşım imkanları nasıl’ ve ‘Yetişmiş eleman var mı’ gibi soruları kendilerine yönelttiklerini anlatan Bakan Çağlayan, il valilerine talimat verdiklerini ve İŞKUR ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açılan tüm kursların kentlerde faaliyete geçirilmesini istediklerini söyledi. Çağlayan, iş adamları yatırımı tamamlayana kadar elemanlarının hazır olacağının altını çizdi.

    Konuşmaların ardından toplantıya Türkiye’nin dört bir yanından katılan işadamları Şanlıurfa’da bulunan işadamları ile yatırım görüşmeleri yaptılar.

     Daha sonra Bakan Çağlayan, Bakan Çelik ve Vali Güvenç ile işadamları Organize Sanayi Bölgesine geçerek, burada Şanlıurfalı işadamlarının gerçekleştirdiği yatırımları yerinde incelediler.

 

 



1851 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
Site Haritası