• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam654
Toplam Ziyaret12913262

İlk Suyu Vali Güvenç İçti

 

 

      2002 yılında 4 grup halinde 261 köye arıtılmış içme suyu verilmesi amacıyla hazırlanan Edene Grubu İçme Suyu Projesi, Vali Celalettin Güvenç’in göreve başlamasının ardından İl Özel İdaresinde oluşturduğu ekibin 6 aylık çalışmasıyla projenin başındaki ilk üç köye su verildi.

        Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in talimatları ile oluşturulan ekip, duble yolun veya yapılan yol çalışmalarının ardından altta kalan ve tahrip olan şebekeye öncelikle su verip, hasar tespiti yaptı. Ekip, 6 aylık çalışmayla Arıtma tesislerinden Ş1 grubundaki 3 köyün içme suyuna kavuşmasını sağladı. Vanalar, sanat yapıları ve tahrip olan boruların tamir edilmesinin ardından Ulubağ, Oğulbey ve Güneş Köylerine içme suyunun geldiği gün köylere gelerek incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, köylerin girişine yapılan musluktan su içti.

      Ulubağ Köyünde çocuklara ve vatandaşlara baklava ikram eden Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, burada vatandaşlarla sohbet etti.

      Vali Güvenç, “Edene Grubu” olarak bilinen içme suyu projesiyle ilgili inceleme yaptıklarını, bu projede Ş1,Ş2, Ş3 ve Ş4 grupları olmak üzere 261 köye içme suyu verilmesinin planladığını belirtti. Projenin 2002 yılında ihale edildiğini söyleyen Vali Güvenç, “Ancak maalesef aradan geçen 10 yıla rağmen bu su sistemi çalıştırılamamış. Şebekeler döşenmiş, patlamış tekrar yapılmış. Biz 6 aydır uğraşarak, ilk baştaki Ş1’deki 3 köyümüz olan Oğulbey, Ulubağ ve Güneş köylerimizin içine suyu getirdik. Köyün içindeki şebekeler tahrip olmuş durumda. Onları da masaya yatırıyoruz. Maalesef kötü bir örnek. Toplam şu ana kadar buraya 22 milyon TL para harcanmış. Amacımız bu sistemin bütün köylerimize ulaşmasını sağlamak. Gelip yerinde gördük. 3 köye kadar Şanlıurfa arıtma tesislerinden buraya kadar onarıp tamir edip suyu getirdik. Bu su Şanlıurfa’da vatandaşlarımızın içtiği suyun aynısı, arıtılmış su. Ama çok yapacak işimiz var. Çok büyük problemler var. Amacımız bu sistemi ayağa kaldırmak. İşimizin de zor olduğu bir gerçek. Muhtarlarımızın da bize destek vermesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

      İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, Akziyaret İçme Suyu Grubu Projesinin ardından Edene Grubu İçme Suyu Projesinde de büyük bir gelişme olduğunu belirterek, “Sayın Valimiz gelir gelmez, köylerin içme suyu ve yol sorunu konusunda çok hassas davranıyor. Sayın Başbakanımızın da talimatları bu yönde. Sayın Valimizin gelir gelmez bu konuda gayretlerini görüyoruz. İnşallah susuz köyümüz kalmayacak bu üç köyümüze de sularının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

       Köylerine su geldiği için mutlu olduklarını anlatan vatandaşlar ise, Şanlıurfa gibi su içmenin güzel olduğunu ve bu hizmeti veren herkese teşekkür ettiler.

       Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’e İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ile İl Özel İdaresi amir ve çalışanları eşlik etti.

      Öte yandan Proje kapsamında Şanlıurfa Belediyesi’nin Arıtma Tesislerinden, Ş1 grubundaki 41 köydeki 22 bin 500 vatandaşa içme suyu ulaştırmak amacıyla, ana hat ve 18 köye köy içi şebekeleri döşendi. Bugüne kadar çeşitli ebatlarda 119 kilometrelik boru döşenen çalışmaların ardından hasar gören ve onarım çalışmalarının devam ettiği proje kapsamında çalışmalar önümüzdeki günlerde de devam ederek, diğer köylere de arıtılmış içme suyu verilmesi planlanıyor.

      Ayrıca Oğulbey, Ulubağ ve Güneş Köylerine kadar suyun gelmesini sağlayan Proje kapsamında 2 adet 1500 metreküplük 2 depo yapılmış durumda.  24.06.2012

 



1452 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
Site Haritası