• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam398
Toplam Ziyaret12913006

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ''Kapalı ceza infaz kurumumuzda çıkan yangın sonucunda maalesef can kaybının da içerisinde olduğu bir sonuç ortaya çıkmıştır'' dedi.

 

 Ergin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde incelemelerde bulunduktan sonra polisevinde basın toplantısı düzenledi. ''Kapalı ceza infaz kurumumuzda çıkan yangın sonucunda maalesef can kaybının da içerisinde olduğu bir sonuç ortaya çıkmıştır'' diyen Ergin, bu konuyla ilgili şu ana kadar yapılan tespit ve incelemeler sonucunda elde edilen bulguları kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.

     Esas itibarıyla daha detaylı ve geniş bilgilerin tahkikatın ilerleyen aşamalarında paylaşılacağına işaret eden Ergin, şunları kaydetti:

     ''Dün gece nöbetçi infaz koruma memurunun duman kokusu almak suretiyle farkına vardığı hadise üzerine dumanın geldiği yerin tespiti için yapılan inceleme sonucunda C-15 koğuşunda duman sızdığını tespit etmesi üzerine derhal koğuş anahtarını almak suretiyle koğuş kapısı açılmış ancak kapı önüne yatak ve süngerlerinden barikat oluşturulmak suretiyle ateşe verildiği tespit edilmiştir.

     Yangın söndürme tüpleriyle müdahale edilmiş ayrıca yangın vanalarından gelen yangın hortumlarıyla da aleve müdahale edilmiş ve ilk etapta bu alev kontrol edildikten sonra alt katta bulunan 5 hükümlü ve tutuklu sağ olarak kurtarılmıştır. Üst katta bulunan hükümlü ve tutuklular ise merdivenin ağzına ranzalardan barikat kurarak girilmesini engelleyecek bir fiziki bariyer oluşturmak suretiyle bu yangın çıkarıldığında maalesef onlara olay anında ulaşılamamıştır.''

          -''İnfaz koruma memurları dumandan etkilendi''

          Bakan Ergin, kurtarma çalışmaları sırasında infaz koruma memurlarınında olaydan etkilendiğine değinerek, ''Kurtarma çalışmaları esnasında infaz koruma memurlarımızdan 3'ünde yanık oluşmuş, ceza infaz kurumu müdürüyle beraber 9 personelimiz de dumandan zehirlenmek suretiyle hastanede tedavi edilmişlerdir. Halen 1 infaz memurumuz yatarak tedavi edilmektedir'' dedi.

     Hayatını kaybeden hükümlü ve tutukluların Gaziantep otopsi merkezine nakledildiğini hatırlatan Sadullah Ergin, adli tıp uzmanlarının yapacağı otopsiye müteakip kimlik tespit işlemlerinden sonra cenazelerin ailelerine teslim edileceğini kaydetti.Toplantıya Milletvekili Mehmet Akyürek ile Vali Celalettin Güvenç'te katıldı.

urfaolay.com  17.06.2012



1356 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
Site Haritası