• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam14
Toplam Ziyaret12908828

AMAÇ NE? YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

 

 

    Edinilen bilgiye göre Viranşehir Yatılı Bölge İlköğretim Okulu 2012 – 2013 eğitim öğretim yılı başlamadan önce kapatılmak isteniyor.

    NEDEN VE NİÇİN? Şimdiye kadar yüzlerce öğretmen, avukat, mühendis, doktor, eczacı yetiştiren Viranşehir YİBO kapatılmak isteniyor. Ortada devasa başarıları bulunan Viranşehir YİBO’NUN kapatılmasının istenmesinin gerekçesi merak ediliyor. Özellikle son 10 yıldır yapılan Üniversite sınavında her yıl sondan ilk 10’da yer alan Şanlıurfa, dolayısıyla Viranşehir bu sorunu çözümü olarak Viranşehir YİBO’NUN kapatılmasını mı görüyor. Bu yıl 8.sınıflardan mezun olacak 3.000 öğrenciyi yerleştirme sıkıntısı yaşanırken, 4 veya 5 yıldan bu yana Anadolu Öğretmen Lisesi arsası olmasına rağmen bu arsaya bir çivi dahi çakılmamışken YİBO’NUN kapatılması çözüm olarak mı görülüyor? Viranşehir Gazi Lisesi öğrencileri 50’şerli sınıflarda eğitim görürken Cumhuriyet İÖO.yıkılma tehlikesi ile karşı karşıyayken çözüm olarak YİBO’NUN kapatılması mı görülüyor.

    İçinde yüzlerce fakir, yetim ve gariban bir o kadarda çalışkan öğrencilerin bulunduğu Viranşehir YİBO’NUN kapatılması bu öğrencilerin eğitim ve öğretimine balta vurması anlamına geliyor. Edinilen bilgiye göre Siverek ve Şanlıurfa YİBO okulları daha önce kapatılmış ama alınan bu kararın ne kadar yanlış olduğu kanaatine varılınca tekrar bu okullar eğitim öğretime açılmıştır. Kamuoyu şimdi soruyor; VİRANŞEHİR YİBO NEDEN VE NİÇİN kapatılmak isteniyor. Bunun ardından iç hesaplaşmamı yoksa başka bir hesap mı var? Bu soruların cevabını bekliyoruz.  bizimgazete63.com  14.06.2012



4116 kez okundu

Yorumlar

yibo kapatılıyor     11/09/2012 15:50

ben de harran imkb yiboda çalışıyorum.bizim okul da dahil olmak üzere Şanlıurfa genelindeki tüm yiboların kapatılması kararlaştırıldı.yiboda çalışan bunca öğretmen ve personel ne yapacak?
Misafir - YAKUP

Harika bir FİKİR !     22/06/2012 01:31

fethi bey çok güzel konulara temas ettiğiniz için öncelikle çok teşekkür ederim. size kapatılmasına en büyük gerekçe olarak 2 neden söyleyeceğim.1.si yibo şartlarını taşıyan ögrenci sayisi cok az, dolayisiyla okulun kapasitesi de baz alinacak olursa yibo nun baska bir okula donusmesi daha mantikli. camiside bahçesinde oldugu icin imam hatip ortaokulu olsun. hatta lisesi bile tasinabilir. cami de uygulama icin iyi olur. tum sehirlerde de boyle. hem pansiyonu da ogrenci yurdu olur medrese gibi.
Misafir - egitim aşığı

     17/06/2012 00:14

yibo'nun kapatılması gerçekten kötü olur.köyden gelen cocuklar nerde barınacaklar bunada bir çare bulurlar herhalde..yibolar çok öneml ve bunun herkes farkında..
Misafir - eğitimci

????     14/06/2012 19:42

Yibonun eğer fonksiyonunu yitirdiğine kanaat edilerek kapatılıyorsa ayrı Ama bildiğim kadarı ile viranşehirdeki yiboda çaresiz ,kimsesi olmayan çocuklar, parçalanmış aile çocukları.Üvey annesi tarafından evden atılan çocuklar.Yıl boyu tarlalrda kürekçilik yaptığı için taşımaya ulaşamayan ve çocuğunu ancak yiboda okutabilen ailelerin çocukları ile aralarında husumet olduğu için taşıma merkezine çocuklarını gönderemeyen ailelerin çocukları ve niceleri kalıyor. Ayrıca Viranşehir yibo birkaç senedir sbs de iyi dereceler çıkarmaktadır. Bunları bile bile kapatılmak isteniyorsa iyi niyetten söz edilemez herhalde. Bu çocukların vebaini kaldırabiliyorsanız siz bilirsiniz. Bu çocuklar sizi Allah'a havale ediyor...
Misafir - Abdullah biri

gocunma     14/06/2012 17:37

neden illa birileri yibonun kapatılması için elinden geleni yapıyor anlamadım. Viranşehir'e binlerce katkısı olan bir kurum. okul eksiği varsa arsasından on tane okul binası çıkar. ne zararı var. yapacaksanız yine yapın okul ama o da dursa olmaz mı???? vatandaş soruyor. her sorunumuz bitti de Yibo mu kaldı.
Misafir - aliii

Gidişat hayırlı değil     14/06/2012 17:06

Acaba başka müdür olsaydı yine de gibi kapatırmıydı acaba... Yazıklar olsun memleketin eğitimini bu hale getirenlere...o koltukların hakkını Allah sormazmı sanıyorsunuz.?
Misafir - Duyarsızlaşmış

yibo     14/06/2012 13:47

bölgesel şartlara bakıldığında misyonunu bitirmiş ve daha önce kapanması gereken bir okul dünyanın masrafı yapılıyor ,kalan öğrenciler de şehir merkezi ve taşıması olan yerlerden hakkı olmadan kalıyorlar ben ce çoktan kapanmalıydı geç bile kalındı ve yibo hiç kimsenin arka bahçesi olmadı ve olamaz da
Misafir - deneme

yibo     14/06/2012 11:21

Bu okul zamanında birilerinin arka bahçesi idi. bu bahçe kaybedildi. şen şakrak, faal ve başarılı olacağına tez elden kapatılmalı. işlemleri elden takip edilmeli ve bütün kirli konsensüsler devreye girmeliydi. pasta olacaksa benim olsun. ırmak bana akmayacaksa hiç akmasın....anladınız değil mi?
Misafir - viranşehirli

RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu
Saat
Site Haritası