• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam59
Toplam Ziyaret12917434

Aslan Akyürek Hürriyet Gazetesine Demeç Verdi

 

Varlıklı ve nüfuzlu bir ailede yetişen Urfa Viranşehirli Aslan Akyürek’in 1970’lere doğru yazılmaya başlanan başarı hikâyesi, geriye dönüp baktığında kendisini bile şaşırtacak noktada. 1964 yılında Viranşehir’de açtığı bakkal dükkânı ile başlayan süreç şimdilerde 1.5 milyar lira cirosu olan ve 2 bini aşkın kişinin çalıştığı Akyürek Şirketler Grubu’na dönüşmüş durumda

     Akyürek Şirketler Grubu bünyesinde bulunan İSMAR Marketler Zinciri’nin açılışı yapılan 36’ıncı şubesi dolayısı ile Kilis’te görüştüğümüz Aslan Akyürek 1960’lara giderek başlıyor anlatmaya:

"Dedem Viranşehir’de belediye başkanıydı. Babamın dükkânı vardı. Beş çocuklu bir ailede büyüdüm.

Varlıklı bir ailem vardı.  Ancak ben kendi paramı kendi kazanma derdindeydim. Daha 16 yaşında başladım ticarete. 18-19 yaşımda da bakkal dükkânı açtım. Bol çeşit bulunduruyordum ve iyi de esnaflık yapmaya çalıştım.

1980 yılında İstanbul’a geldim. Yanıma bir kardeşimi aldım. İlk geldiğimde Fındıkzade’de toptancı dükkânı açtım. Burada da işlerimiz hızla büyüdü. Önemli firmalardan distribütörlük teklifleri aldım. Ve bizim için bir dönüm noktası olan teklifi 1983’de aldık: Unilever ürünlerini dağıtmamız için bize teklif getirdi. Ve o süreçten bu yana işlerimiz çeşitlendi ve büyüdü.”

AMİRAL GEMİ GIDA VE DAĞITIM

1964’de bir bakkal dükkanı ile yola çıkan Akyürek Kardeşler şimdilerde 10 ayrı sektörde faaliyet yürüten 1.5 milyar TL cirolu bir yapının sahibi. Grupta 2 bini aşkın kişi çalışıyor. Sulu tarım yapan, paket bakliyat üretimi yapan grubun, gübre satışı, akaryakıt bayileri bulunuyor. Grubun amiral gemisini ise gıda ve dağıtım işleri oluşturuyor.

55 ORTAK İLE YOLLARI AYIRDI

Kilis’te 36’ıncı mağazası açılan İSMAR’ın geldiği aşama ise dikkat çekici bir hikâyeye sahip. İSMAR 1993’de İstanbul’da çok ortaklı bir şirket olarak kurulur. Yerel sermayeli ilk süpermarket zinciri olarak kayıtlara geçen İSMAR’ın 56 ortağı bulunuyordu.  İSMAR adı ile 60’a yakın mağaza açıldı. İSMAR’ın kuruluş amacı, ‘satın almada güç birliği’ amacı ile açıklanır.

2000’li yıllara kadar büyümesini sürdüren İSMAR’da çatırdamalar başlar ve ortaklar arasındaki anlaşmazlıklar gün yüzüne çıkar. İSMAR’ın kurucu ortaklarından Akyürek Kardeşler 2003 yılına gelindiğinde İSMAR’daki diğer ortakların paylarını satın alarak tek sahip olurlar. Uzun yıllar alan bu süreç 2011’e gelindiğinde tamamlanır. İSMAR’ın tek sahibi konumuna gelen Akyürek Kardeşler,  topyekun bir değişikliğe gider. Logo ve mağazaların konsepti ile başlayan süreç İSMAR’ı yepyeni bir kimliğe taşır.

YENİ GENEL MÜDÜR ATANDI

İSMAR’daki değişimin mimarı ise Genel Müdür Mutlu Gökdemir... Marmara Birlik, Tibet Grubu ve Ülker’de uzun yıllar çalışan Mutlu Gökdemir, geçtiğimiz

Ağustos ayında göreve başlar. İSMAR’a ilişkin değişim planlarını Akyürek Kardeşlere anlatan Gökdemir, planladığı değişime ‘olur’ aldıktan sonra işe koyulmuş.   İSMAR’daki değişim sürecinde hemen her ayrıntı ile kendisinin ilgilendiğini söyleyen Gökdemir, temel önceliklerinin müşterileri olduğunu vurguluyor.

YIL SONU HEDEFİ 60 MAĞAZA

Yüksek kâr peşinde olmadıklarını ifade eden Gökdemir, temel önceliklerinin  tüketiciler olduğunu ifade etti.

İSMAR’ı süpermarket konseptinde yapılandırdıklarını ifade eden Gökdemir, son bir ayda başta İstanbul olmak üzere Eskişehir, Kütahya ve Kilis olmak üzere toplam 7 yeni şube açtıklarını ifade ederek yıl sonu hedeflerinin 60 şubeye ulaşmak olduğunu söyledi.

İSMAR Genel Müdürü Gökdemir, yenileme yatırım için 2013 yılı sonuna kadar toplam 40 milyon TL bütçe ayrıldığını söyledı. 

Gökdemir, yeni şubelerde uygulamaya geçirilen Barküteri reyonlarındaki bakliyat satışlarının eski reyonlara göre altı kat artış olduğunu kaydetti.

Kaynak: hürriyet com.tr



2908 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.184732.3137
Euro34.646634.7854
Hava Durumu
Saat
Site Haritası