• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam359
Toplam Ziyaret12903136

GELECEĞİN ÖYKÜCÜLERİ BİR KİTAPTA TOPLANDI

 

     Şanlıurfa Valiliği Koordinasyonunda Çağ İlköğretim Okulu tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı (SODES) tarafından desteklenen İlköğretim Okulları ve Liseler arası 1. GAP Öykü Yarışması finali Çağ ilköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen bir törenle yapıldı.

      57 bin TL’lik  bütçeye sahip olan 1. GAP Öykü yarışması finaline Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış, Viranşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Karanfil, Çağ İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Ali Karakeçili, ünlü yazarlarımızdan Sadık Yalsızuçanlar, Valilik Proje Koordinatörleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi çalışanları, Şanlıurfalı yazarlar,  okul müdürleri, öğretmenler, veliler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

     İlköğretim okulları ve ortaöğretim okulları arasında yapılan ve toplam 267 okuldan 380 öğrencinin göndermiş olduğu öyküler 2 ay boyunca seçici kurul tarafından değerlendirilerek  eserlerden 30 tanesi kitap haline getirildi.

      Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Çağ İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Ali Karakeçili yaptı.

     Karakeçili “Çocukların yaşına bakılmaksızın masumiyeti ve berrak duyguları ile yaratıcılıklarını birleştirmiş genç yazarlar olduğunu,Şanlıurfa’da ilk defa gerçekleştirilen bu öykü yarışmasında derece yapan eserlerin kitap haline getirildiğini,bazı çocukların bu yolda devam edeceğini ve birgün karşımıza çok değerli yapıtlarla yetişkin yazarlar olarak karşımıza çıkacağını belirtti.

     Sözlerini “Bazılarınız ise kendi seçtikleriniz mesleklerde başarılı adımlar atarak yolunuza farklı biçimlerde devam edeceksiniz. Seçtiğiniz yol her ne olursa olsun, alacağınız eğitimin hakkını verirken yazmayı da sürdürmeniz en büyük dileğimizdir. Çünkü yazmak öyle büyülü bir eylem ki, kişiyi yaşamda hiç yalnızlıkla başbaşa bırakmaz, olası sorunlardan arındırır ve beyninizin sürekli yeni şeyler üretmesi ile zihni ve bedeni hep aktif tutar.” diyerek tamamladı..

      Daha sonra bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış ise “ Sodes projelerinin ilimize ve bölgemize, okullarımıza, öğrencilerimize önemli katkıları oluyor. Bu proje de gerçekten çok güzel bir proje.Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Okuma şenliği öğrencilerimizi kitapla buluşturma, insanımızı kitapla buluşturma, kitaba yapılan hizmet kesinlikle zararı olmayan çok faydalı bir hizmettir. Herkesin kitap okuması lazım. Ama büyüdükten sonra bunu yapmak, kitaba alışmak kolay olmuyor. Ağaç yaşken eğilir, atasözü kitap okumak için de geçerlidir. Kitap okumak küçük yaştan öğrenilen bir şey. Bu işte ise anne ve babalara çok büyük görevler düşüyor.  Önce anne ve  babalar çocuğunun kitap okumasını istiyorsa, önce kendisi eline kitap alacak televizyonu kapatacak ve çocuk da  annesinin, babasının elinde kitabı görecek, okula geldiği zaman da öğretmenin elinde, okul müdürün elinde kitabı görecek ve kitap okuma alışkanlığı böyle başlayacak.Büyüdükçe daha çok kitap okuyacaklar. Özellikle anne ve babalara sesleniyorum: Kitap okumak çocukların sınav başarısına da son derece etki ediyor.Çocukların sınavlarda başarılı olmasını istiyorsanız, çocuklarınızın mutlaka kitap okumasını sağlayın. Kitap okuyan çocukların davranışları da değişir, kitap okuyan çocuklar yaramazlık yapmaz. Başkalarına zarar vermez, annesine babasına daha saygılıdır. Çevresiyle daha iyi geçinir ve kitap okuyan çocuk başarılıdır. Kitap okuyan çocuklar büyük adam olurlar. Lütfen onun için hem anne ve babalar okullarda görev yapan öğrenmelerimiz, idarecilerimiz, personellerimiz mutlaka kitap okumalıdırlar.” dedi.


           Protokol konuşmalarının ardından İlköğretim kategorisinde;

 

1.liği Viranşehir Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulundan Gülbahar İdikuş

2.liği Şanlıurfa merkez Hamurkesen İlköğretim Okulundan Esma Avcıbaşı

3.lüğü Siverek Mimar Sinan İlköğretim Okulundan Tülay Çiftel

Mansiyon ödülünü ise Çağ İlköğretim Okulundan Betül Esen elde ederken,

 

           Ortaöğretim kurumları kategorisinde ise;

1.liği Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesinden Muhammed Abdi Çelik

2.liği Siverek Anadolu Öğretmen Lisesinden Şeyda Betül Bulut

3.lüğü Şanlıurfa Tes-İş Anadolu Lisesi Emine Kılıçaslan elde ettiler.

     Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış, Çağ İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Ali Karakeçili ve programa katılan idareci ile proje çalışanları  verdi.

    Programın sonunda misafir yazar Sadık Yalsızuçanlar, okuyucularına kitaplarını imzalayarak Urfa’daki kitapseverlerle sohbet etti.

    Ödül töreninin sonunda Çağ İlköğretim Okulu Halkoyunları ekibince sahnelenen birbirinden güzel oyunlar katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.  



2819 kez okundu

Yorumlar

Hadi Kutlu KTML     31/05/2012 14:31

Söz konusu yarışmada Hadi Kutlu KTML 10/C Sınıfı öğrencisi Selva Nebati'de 25. olmuştur. Dereciye giren bütün öğrencileri ve emeği geçen öğretmenlerini tebrik ediyorum.
Misafir - Ali Can HALEFOĞLU

TEBRİK     31/05/2012 13:15

Başta okul idaresi olmak üzere Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu öğretmenlerini kutluyorum...
Misafir - A.GÜVEN

başarı     31/05/2012 13:09

doğru okul yönetimi yapar
Misafir - ömercip

tebrik     31/05/2012 11:07

okul idaresi ,öğretmen ve öğrencimizi tebrik ederim. Demek ki istenirse çok güzel çalışmalar çıkar
Misafir - ÖMER

RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası