• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam660
Toplam Ziyaret12912500

BASINA VE KAMUOYUNA

 

          Bir veteriner hekiminin alanında yapacağı bir hata bir hayvanın katline sebebiyet verir. Bir ziraat mühendisin alanında yapacağı bir hata bir tarlanın çoraklaşmasına sebebiyet verir. Bir doktorun alanında yapacağı bir hata bir hastanın katline sebebiyet verir. Bir eğitimcinin alanında yapacağı bir hata ki telafisi yoktur, bir neslin katline  sebebiyet verir.

 

           İlçemizde bir dönem müdür, müdür yardımcısı atamalarında herhangi bir liyakat ve hakkaniyete uyulmadan yandaş, akraba, eş, dost kriterleri dahilinde yapılmıştı. Buna yönelik atamaların durdurulması talebiyle açtığımız davalar neticesinde idareci atamaları bir sınava tabi tutularak yapılmaya başlandı.

 

            Sendika olarak görevlendirilmelerin her türlüsüne karşıyız. Çünkü görevlendirilmelerin torpil kadrolaşma akraba v.b sonuçlarla yapıldığı aşikardır. Herhangi bir liyakat ve hakkaniyet neticesinde yapılmamaktadır. Onun için kadrolu iş güvenceli her alanda (Milli Eğitim Müdürlüğü, Şube Müdürlüğü, Okul İdarecileri, Öğretmenler v.d.) çalışmanın esasiyetine inanıyoruz.          

 

             İlçemizde görevlerini layıkıyla yapan görevlendirme ile istihdam edilen şube müdürlerimizden Mahmut GÜLDAŞ ile Mehmet YAMAN’IN görevlendirilmelerine

 

son verilmiş. Yerlerine 3 tane şube müdürü görevlendirilmiştir. Biz de sendika olarak bu durumun olağan akış içinde gerçekleştiğine kanaat getirmediğimiz ve görevlendirilenlerin neye göre görevlendirildiği kıstaslarını öğrenmek için Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü BİMER’E aşağıdaki sorularla başvurma gereksinimi duyduk. SORULAR:

 

1)      Görevlendirme ile görevlerinin yapmakta olan şube müdürlerinden Mahmut GÜLDAŞ ile Mehmet YAMAN’IN görevlendirilmelerinin iptali gerekçesi nedir?

 

2)      Yeni görevlendirme yoluyla göreve başlayan şube müdürlerinin atamalarında kıstas alınan kriterler nelerdir?

 

3)      Görevlendirme yoluyla göreve başlayan şube müdürlerinin aynı sendika üyesi olmaları tesadüf müdür?

 

4)      Görevlendirme yoluyla göreve başlayan şube müdürlerinin görevlendirilmelerinde liyakat ve hakkaniyette uyulmuş mudur?

 

5)      Milli Eğitim Bakanlığının İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün

 

6)      B 08İKG.016.03.00.010.06.01.3163-78102 sayılı yazısı norm sayısına göre görevlendirilen şube müdürlerinin ilçemiz kaynakları göz önünde bulundurulduğunda şube müdürleri sayısında fazlalık arz edilmiyor mu?

 

7)      Milli Eğitim Bakanlığının İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün B08İKG.016.03.00.010.06.01.3163-78102 sayılı yazısı gereği norm fazlası şube müdürlerinin ülkemizin her yerinde iptali söz konusu iken bu iptal ilçemizde de gerekmez mi?

       BİMER’DEN tarafımıza gönderilen soruların CEVAPLARI: İlgide kayıtlı başvurunuz sorulmakta olan görevlendirme ile şube müdürlüğü görevini yürütmekte olana Mahmut GÜLDAŞ ile Mehmet YAMAN’IN görevlendirme süreleri bittiğinden ve görevleri uzatılmadığından görevlendirilmeleri iptal edilmiştir. Yeni görevlendirme yoluyla göreve başlayan şube müdürlerinin atamalarında geriye dönük hizmetlerindeki başarı, tutum ve davranışlar kıstas alınmış ve herhangi bir sendikaya bağlı olup olmamaları hususu değerlendirilmemiştir. Öğrenci sayısı ve dağınık yerleşme olgusu göz önüne alındığında şube müdürleri sayısında fazlalık olmadığı görülmektedir.

 

        Biz Eğitim Sen olarak bu sorularımıza tatmin olmadığımızı dile getirir. Atamaların kadrolaşmanın bir tezahürü olarak görüyoruz hiçbir yöneticilik deneyimi olmayan kişilerin geriye dönük hangi hizmeti başarısı ve davranışları kıstas alınabilir. CEVAPLARIN ÇELİŞKİLERİNİ KAMUOYUYLA PAYLAŞIR TAKDİRİ KAMUOYUNA BIRAKIYORUZ.

 

                           VİRANŞEHİR EĞİTİM SEN TEMSİLCİLİĞİ YÖNETİM KURULU

 

EDİTÖRÜN NOTU: Yapılan bu basın açıklaması adı geçen sendikayı (Eğitim-Sen) bağlamaktadır. Bununla birlikte yapılacak olan herhangi bir cevap hakkı da tarafsızlığımız gereği diğer sendikalar için geçerlidir. Kamuoyunun Bilgisine

 

 



1483 kez okundu

Yorumlar

SENDİKAYMIŞ     29/05/2012 18:18

Lütfen bu yorumlarıda yayınlayın bizimgazete63 Geriye dönük hizmet başarılarını görmek isteyen akıl sahibi kişiler görür varın sizde bunu görmeyin ne olacak zaten siz işinize geleni görür sizden olmayanların hiç bir başarısını görmezsiniz.
Misafir - Abdullah ALTIN

RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
Site Haritası