• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam332
Toplam Ziyaret12902676

"Mustazaf-Der'in Kapatılması Hukuk Dışıdır"

 

    Viranşehir Cami-Der Mustazaf-Der'in kapatılmasını düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla kınadı. Bu gön Cuma namazı çıkışı Kışla Mahallesinde bulunan Cami-Der'in önünde yapılan basın açıklaması sırasında vatandaşlar sık sık sloganlar atarak Mustazaf-Der'in kapatılmasını protesto etti.

    Açıklamayı okuyan Cami-Der başkan yardımcısı Abdullah Çelik, "Allah ve Resulünü seven, salih ameller işleyen, hayırlı işlerde koşuşturan takva sahibi Müslümanların kurduğu Mustazaf-Der kapatılmış bulunmaktadır. İnsani hak ve özgürlükler ile peygamber sevdalıları platformumuza üye olan; Şanlıurfa, Gaziantep ve Kâhta Mustazaf-Der şubeleri de kapatıldığından dolayı platformumuzdan ayrılmış durumdadır.

     Mustazaf-Der, gerek muhtaçlara yaptığı yardımlar ve gerekse düzenlediği etkinliklerde yüz binleri buluşturmasıyla Müslüman halkın gönlünde yer etmiştir. Çalışmalarıyla mazlumların yüzünü güldürüp sevindirmiş, zalim ve müstekbirlerin korktuğu bir camia olmuştur" dedi.

     Mustazaflar Camiasının hayırlı hizmetlerini hazmedemeyen kirli ve derin güçlerin derneğin faaliyetlerini engellemek için değişik tuzaklar kurarak, komplolar tezgâhladıklarını belirten Çelik, şöyle devam etti: "Bugüne kadar Mustazaf-Der'in şubelerine 50'nin üzerinde saldırı gerçekleştirilmiş, şubeleri defalarca ateşe verilmiştir. En son geçen yıl 5 Mayısta Mustazaf Der Yüksekova şubesi 13. kez saldırıya uğramış ve bu saldırıda Mustazaf-Der Yüksekova şubesi başkan Yardımcısı "Ubeydulllah Durna" kardeşimiz şehit edilmiştir. Mustazaf-Der'in oluşturduğu bu hayır iklimini bertaraf etmek isteyen, önüne geçmek isteyen derin yapılar bu saldırılarını devam ettirmişlerdir. Ancak Allah'ın yardımıyla Mustazaf-Der'in sağduyusuyla ve göstermiş olduğu ferasetiyle bu kirli oyunlar boşa çıkarılmıştır."

 Bir Hukuk Faciası da Gaziantep'te
Kızı başörtülü olarak okula gittiğinden dolayı anne Güllü Çevik'e ceza verilmesinin hukuk faciası olarak nitelendirildiği açıklamada, "Bu karar bizim yüreklerimizi ve Şehit Kâmil'in de kemiklerini sızlatmıştır. Yargının; Güllü Çevik kararı, kızını başörtülü olarak okula gönderen diğer baba ve annelere bir gözdağı mıdır acaba?

      Eğer başörtüyü savunmak suçsa; Sütçü imam ve Şehit Kâmil'de suçludur. Örtülü olarak çocuklarımızı okula göndermek suçsa haberiniz olsun ki, sizin nazarınızda suç olan örtünmeyi inancımızdan dolayı yapmayı bir izzet olarak görüyoruz. Örtüden dolayı bize verilen her cezayı şeref biliyoruz" ifadelerine yer verildi.

      Mustazaf-Der'in kapatılmasını ve Gaziantep'te Gülü Çevik'e verilen cezayı şiddet kınayan, Çelik, "Bu haksız kararları; Ne tarih ve nede inançlı halkımız af edecektir.

      Biz insani hak ve özgürlükler platformu üyesi Cami-Der olarak; karanlık ve derin yapılara deriz ki; Mustazaf-Der camiasına komplo ve tuzak kurmaktan vazgeçin. Tüm komplolarınıza rağmen, hukukun dışına çıkmayacaklarını defalarca dile getirdiler ve illegal bir çalışma içine girmediler. Yeter artık; Tevhidi Müslümanlarla uğraşmaktan vazgeçin. Halkımız ile inancı arasına girme uğraşınızın boşunadır. İslam'ın sesini kesme, kapılara kilit vurma yerine, sesi oldukları halkın, inancı ile barışın" dedi.

     Hükümete de seslenen Çelik, "Adil ve tarafsız olun. Diğer camialara yapılan hukuk dışı uygulamalara, karşı çıktığınız gibi bize yapılan hukuk dışı uygulamalara ve kurulan komplolara da karşı çıkın. Dernek ve kurumlarımız üzerindeki baskıyı kaldırın. Yasal çalışmalarımıza ve faaliyetlerimize engel olmayın.

     Son olarak Mustazaflar Camiasına ve ona gönül verenlere diyoruz ki: İmanı olanın ameli, ameli olanın basireti vardır. Basireti olanın geleceği parlaktır. Zafer; Müminlerin ve Allah taraftarlarınındır. "Üzülmeyin, gevşemeyin. İnanıyorsanız üstün gelecek olanlar, sizlersiniz ." ayetini hatırlatıyor ve yollarında ihlâsla yürümelerini diliyoruz. Yakın bir zamanda yeni bir strateji ile hizmet yarışında sizleri aramızda görmek istiyoruz" diye konuştu. 25.05.2012



1827 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası