• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam611
Toplam Ziyaret12912451

Gün Çocuklarındı

 

         Yetim Sevindirme Programı 17 Mayıs 2012 Şanlıurfa Eyübiye Çamlık Düğün Salonunda 13:00’da yetim çocuklardan Mehmet ATÇI’nın okuduğu Kuran tilavetiyle başladı.

      İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa il Temsilcisi Behçet Atila selamlama konuşmasında;

      “İHH İnsani Yardım Vakfı olarak yetimleri çok önemsiyoruz. Dünyanın birçok ülkesinde sponsorluk sitemiyle yaklaşık 25.000 yetimi destekliyoruz, yetimlere ulaşıyor, çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Yetimlerimizi sevindirmek için bu yıl bu Urfa’da Yetim Sevindirme programlarımızın beşincisini şuanda yapıyoruz. Yetimlerin velisi Allah’tır, biz de yetimleri sevindirmek suretiyle Allah’ın rızasını kazanmak istiyoruz. Urfa’mızda 200 yetim çocuğumuza ayda 90 TL para yardımı yapıyoruz, üç ayda bir 270 TL olarak annelerinin hesabına parayı yatırıyoruz. Bu meblağ büyük olmayabilir, ailenin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor demiyoruz. Bununla ailemizin yetimimizin yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Onların yalnız olmadığını gösteriyoruz. Bu tür organizasyonlardaki amacımız da yetim ailelerimizin birbirleriyle tanışmasını sağlamak, aynı derdi olan(babaları vefat etmiş) başka ailelerin de olduğunu görmelerini sağlamak ve yetim çocuklarımızı hediyeler vererek sevindirmektir. Önümüz yaz, çocuklarımızı yaz Kur’an Kurslarına göndererek dinlerini, peygamberlerini ve peygamberin hayatını öğrenmelerini sağlayalım. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav) de bir yetim idi.  Böylece çocuklarımızı;  ailemize, toplumumuza, ümmete faydalı birer fert olarak yetiştirelim. Önler Allahın emanetidir, önce siz değerli annelere sonra bize emanettir” dedi.  

     Daha sonra yetim kızlardan oluşan ilahi grubu Türkçe ve Kürtçe İlahiler söyledi.

     Akabinde yetim erkeklerden oluşan İlahi gurubu Türkçe, Kürtçe ve Arapça  İlahi ve marşlarla solundaki yetim aileleri ve yetim çocukları adeta mest etti. ilahiler seslendirilirken yetimlerim salonun ortasında halay çekip eylendiler. Kostümüyle salana giren Nasretin hoca ise ap ayrı bir ilg,i gördü ve çocukları daha da eylendirdi. Yaklaşık 265 yetim çocuk ve 65 yetim annesinin katıldığı programda 350 kişiye yemek verildi.

Programın sonunda yetimler için hazırlanan ve etiketlenen hediye poşetleri yetimlere takdim edildi.18.05.2012

 



1623 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
Site Haritası