• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam779
Toplam Ziyaret12913387

Gaziantep'te başörtüsünden dolayı okula alınmayan kızının hakkını arayan anneye 2 yıl 10 ay hapis cezası verilmesine İHH'dan sert tepki.

 

   Başörtüsüyle okuluna devam etmek isteyen fakat okul idaresi tarafından okula alınmayan Gaziantep Şehitkamil İMKB ilköğretim okul öğrencisi Şüheda Çevik'in annesi Güllü Çevik'e kızının eğitim hakkını araması nedeniyle 2 yıl 10 ay hapis cezası verilmesine İHH Şanlıurfa Temsilciliği sert tepki gösterdi.
kısa adı İHH olan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı olaya sert tepki göstererek; "haksızlığa karşı susanlar dilsiz şeytanlardır" dedi.
İHH adına yazılıa bir açıklama yapan İl temsilcisi Behçet Atilla: "Gaziantep Şehitkamil İMKB İlköğretim Okul öğrencisi Şüheda Çevik'in annesi Güllü Çevik'e kızının eğitim hakkını araması nedeniyle Gaziantep adliyesi 18. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 10.05.2012 tarihinde verilen 2 yıl 10 ay hapis cezası tam anlamıyla bir hukuk skandalı, aynı zamanda da bir acziyet ve zulmün itirafıdır. Bunun ve benzeri kararların 28 Şubat zihniyetinin son çırpışları olduğuna inanıyoruz. Ancak siyasi iktidarın Müslüman halkın daha çok mağdur edilmemesi için bu konuda ciddi önlemler alması gerekmektedir.  Aksi takdirde halk kendilerine ağır bir fatura çıkarabilir. Hem çocuğun okuma özgürlüğünü elinden alacaksınız hem de annesine ceza vereceksiniz. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Üst mahkemenin kararı bozarak bu hukuksuzluğun önüne geçmesi gerekir.

Sırf inancının gereği olan başörtüsünden dolayı bu zulme maruz kalan bacılarımıza, kardeşlerimize, kızlarımıza yeteri desteği vermeyenlerin Allah(cc) huzurunda vebalde kalacağına inanıyoruz. Zulüm karşısında susmanın dilsiz şeytan olma gibi bir sonucu var. Bu noktadan hareketle Sivil Toplum Kuruluşlar(STK)’ın bu zulme sessiz kalmamaları, bir araya gelerek meşru hakları olan protesto ve yürüyüşler tertipleyerek hep birlikte seslerini yükseltmeleri gerekmektedir. " dedi.  12.05.2012 
 



1240 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Saat
Site Haritası