• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam305
Toplam Ziyaret12912145

VİRANŞEHİRLİ KIZIMIZ RESİM DALINDA 3.OLDU

 

      Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 26. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası nedeniyle bu yılki etkinlikler Şanlıurfa’da gerçekleştirildi.

      Hilton Garden İnn Otel’de açılış konuşmalarıyla başlayan programa, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez,  İş Sağlığı Genel Müdürü Kasım Özer, Disk Genel Başkanı Erol Ekici, ILO Türkiye Temsilcisi Ümit Deniz Efendioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Halil Mutlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

      26. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası programı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, İş Sağlığı Genel Müdürü Kasım Özer, Disk Genel Başkanı Erol Ekici, ILO Türkiye Temsilcisi Ümit Deniz Efendioğlu, Türkiş Eğtim Sekreteri Ramazan Ağar, Hak iş Genel Sekreteri Osman Yıldız açılış konuşmaları yaptı.

      Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez yaptığı konuşmada, son 10 yılda, çalışma yaşamına ilişkin temel yasaların tamamına yakınını Avrupa Birliği müktesebatı ve ILO normları ışığında yeniden çıkardıklarını ve yasaların gerektirdiği kurumsal dönüşümleri hızla gerçekleştirdiklerini söyledi.

     Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Kamu görevlilerinin 2012- 2013 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinin Mayıs ayı içinde mutabakatla tamamlanmasını ümit ettiklerini belirterek, “Kıdem tazminatı konusunda da çalışma barışını güçlendirecek ve çalışma hayatının tüm dinamiklerini kucaklayacak şekilde çözüm üretmek için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Taşeron ve alt işverenlikte yaşanan sorunlara çözüm bulmak maksadıyla taraflarla bir araya geldik. Bu konuda da çalışmalarımız sürmektedir. Öte yandan, büyük bir Teşvik Paketini geçtiğimiz günlerde Sayın Başbakanımız kamuoyuyla paylaştı. Ocak 2012 tarihinden itibaren uygulamaya giren yeni teşvik sistemiyle önümüze çok daha büyük hedefler koyduk. Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2011 yılı verilerine göre, 15 yaş ve üstü toplam istihdam 24,3 Milyon kişiye, tarımda istihdam ise %25 ile yaklaşık 6 Milyon kişiye ulaşmıştır. Başka bir deyişle istihdam edilen her dört kişiden biri tarım sektöründe çalışmaktadır. Ülkemizde tarım sektörü hala istihdamın lokomotifi konumundadır” dedi.

      Halil Etyemez, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının sosyal taraflarla birlikte hazırlamış olduğu müstakil İş Sağlığı ve Güvenliği Kanun Tasarısının halen TBMM'nin Alt Komisyonlarında görüşüldüğünü ifade ederek, “Önümüzdeki günlerde yasalaşmasını beklediğimiz bu Tasarı ile işyeri türü, sektörü ve çalışan sayısına bakılmaksızın bütün çalışanlar kapsam altına alınmış olacaktır. Böylece halen sadece %3.2'si kapsam altında olan tarım çalışanlarının tümü kapsam altına alınacak ve iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerine ulaşabileceklerdir. Ülkemiz çalışanlarının sağlık ve güvenliğini geliştirmeyi hedefleyen Bakanlığımız, tarım sektörü ile ilgili olarak da birçok çalışma yürütmüş ve sürdürmektedir. Ülkemizde tarımda  iş  sağlığı  ve  güvenliğinin  iyileştirilebilmesi için ‘Koruyucu ve önleyici yaklaşımı temel alan, Risk değerlendirilmesine dayalı, İşveren ve çalışanın etkin katılım sağladığı "Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi"ne ihtiyaç bulunmaktadır” dedi.

      Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, bu anlamda yapılacak çalışmalar sonucunda; ülkemize özgü bir model geliştirilmesi planlanlandığını vurgulayarak, “Bakanlığımız bugüne kadar öne çıkarılamayan tarım sektöründe iş sağlığı ve güvenliği konusunda sosyal ortakların desteği ile toplumsal düzeyde farkındalık ve güvenlik kültürünün oluşturulmasını hedeflemektedir. Tarımda iş sağlığı ve güvenliği konusunda başarı ancak tüm tarafların ortak değerleri benimsemesi ve üzerlerine düşen sorumlulukları gerektiği gibi yerine getirmeleri ile elde edilebilir. Bahsi geçen işbirliğinin sağlam temellere oturması için öncelikli koşul iş sağlığı ve güvenliği bilincinin tüm taraflarca benimsenmesidir” diyerek konuşmasını sürdürdü.  

     Bakan Yardımcısı Etyemez’in konuşmasının ardından, programın düzenlenmesine katkı veren kişi ve kuruluşlara plaketleri, Şanlıurfa’da okullar arasında hafta ile ilgili olarak şiir, resim ve slogan dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de hediyeleri Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ve Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile protokol tarafından verildi.  04.05.2012

 

 



1843 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Hava Durumu
Saat
Site Haritası