• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam582
Toplam Ziyaret12912422

ÖNCE URFA’YA GEL KARARI ÇIKTI

 

Şanlıurfa il merkezinde kurulduğu günden itibaren yaptığı faaliyetler ile örnek olan ve sosyal yaşama katkı sunan Şanlıurfa Gazeteciler Derneği ; kentin imajının doğru anlatılması ve Şanlıurfa turizmine katkı sunmak amacıyla önemli bir etkinlik daha gerçekleştirdi.. Şanlıurfa Gazeteciler Derneği, Şanlıurfa’nın Türkiye ve dünyaya tanıtımında medyanın etkin rol alması amacıyla yaygın medya ile yerel medya ve kent bürokrasisini bir araya getirdiği panelde konuşmacılar ve katılımcılar ;  Yazarların, senaristlerin ,yapımcıların Şanlıurfa’ya gelerek gezip gördükten sonra Şanlıurfa’yı yazmaları istediler.

 

Önemli başlıklar ortaya çıkacaktır

Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Abdülkerim Gök; bu panelde de , bu söyleşide de çok güzel başlıklar çok güzel anekdotlar ve kayda değer konu başlıkları ortaya çıkacaktır. Dedi .

Şanlıurfa Peygamberler Şehridir

Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Halil Özcan; Şanlıurfa Peygamberler şehridir. Konu ile ilgili sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanımız ve konunun uzmanları değerleri görüşlerini bu panelde ortaya koyacaktır. Dedi.

Şanlıurfa ,sözde değil özde yıldızı parlayan il’dir

Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ; Medya malum içinde bulunduğumuz enformasyon çağında  hepimizin hayat algısını geliştiren ve buluşturan ana  kaynak bu çerçevede konu ne olursa olsun işin doğrusu gözler de medyaya dönüyor. Acaba nasıl destek alabiliriz. Katkı alabiliriz. Payımızı nasıl büyütebiliriz. Böyle baktığımızda  da Güneydoğu’nun hakikaten bütün göstergelerle  değerlendirdiğimizde sözde değil özde  paylayan yıldızı diye bileceğimiz merkez ili diye bileceğimiz Şanlıurfa’nın da gelişiminde inama  rölü oynayabilecek sektörlerin başında turizm geliyor.Dini ve kültürel mirasın sadece  peygamberlerle de sınırlı kalmaksızın çeşitli medeniyetlere de ev sahipliği yapmış kültürel çeşitliliği yüksek bu topraklarda sadece iki yerde türkü söylenir.Biri Elazığ diğeri ise Urfa’dır. Birde Kerkük vardır.Böyle bir yerde AK Parti Hükümetinin kültürel yatırımları ile de potansiyel gelişiyor.Başta arkapark ve mozaik müzesi gibi milyonlarca liralık yatırım hızla devam ediyor.Biz bambaşka bir evreye yöneliyoruz aslındı urfa olarak.Payımızı daha da artırmaya talibiz. Dedi.

Böyle bir sempozyuma ihtiyacımız vardı

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ; Biraz önce halk söyledi özellikle misafirperverliğimize  hem de Gazeteciler Derneğimizin çok değerli  Başkanı ve Yönetim Kurulunu yürekten kutluyorum.Gerçekten böyle bir sempozyuma ihtiyacımız vardı. Geldiğimiz gündem beri  şunu söyledik.Turizmde çok farklı yerlere Şanlıurfa gidebilir. Urfa’mıza hayırlara vesile olmasını diliyorum. Dedi.

Turizm Potansiyelimiz çok yüksek

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç;  dışarıdan gelen  gazeteci arkadaşlara hoş geldiniz diyorum. Bu panelin başarılı geçmesini  içtenlikle  diliyorum. Turizmin önemi belli. Medya turizm ilişkileri daha da önemli , inşallah buradan  önemli sonuçlar çıkaracağız. Notlar alacağız. Yeni urfa’da turizmin çok önemli yeri olduğu yadsınamayacaktır. Turizme çok ihtiyacımız var. Turizm potansiyelimiz çok yüksek  bunun bir çok ayağı var.Altı yapı, insan kaynağı tabi kaynaklar, kültür kaynağı, kültürel varlıkların  restorasyonu buna inanmamız lazım. Herkesin işi bir tarafından tutması lazım. Bu yoldayız. Cemiyetimize de teşekkür ediyorum. Böyle bir  konu için yerel ve ulusal basını ve hepimizi  bir araya getirdi. Tebriklerimi sunuyorum. başarılar diliyorum. Dedi.

Urfa’ya gel olayı tuttu

Kanal Biz Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Neşet Kapaklı; Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer 30 yıldır yazıyor. Her Urfa’ya geldiğinde ise Şanlıurfa’nın güzelliklerini yazıyor. Konu Turizm olunca Urfa’mızın bir sloganı var. Onu belirtmek istiyorum. Eğer kültürü, lezzeti, müziği, sanatı, tarihi solumak, geçmişin güzelliklerine şahit olmak istersen Urfa’ya  gel.diyor.Gerçekten bu Urfa’ya gel olayı tuttu.Urfa’ya gelen insanların  mutluluk içinde Urfa’dan ayrıldıklarına şahit oluyoruz. Buda bizim açımızdan son derece önemli dedi.

Balıklıgöl’e otopark yapılmalı

Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Yalçın Bayer; Şanlıurfa’ya 4 yıl önce gelmiştim.4 yıldan beri bu kentin çok toparlandığını kent yapısına kavuştuğunu, yeşili ile kaldırımı ile çevresi ile antik bulguları ile gerçekten güzel. Burada insan yapısını biliyorum.töre cinayetleri ve kan davaları gibi olumsuzluklar yazılara ve kitaplara konu oldu.Şanlıurfa’da çıkan mozaikler harika. Balıklı göl’e bir otopark gerekiyor. Turizm hareketliliğinin daha da artması ile bu bölgede park sorunu içinden çıkılmaz bir duruma gelebilir. Bundan 10-12 yıl önce Mısır ekonomisi batmıştı. Mısırlılar bir üretken kafa buldular. Mısırın turizmini ayağı kaldırdılar. İşte Şanlıurfa’nın Turizmde istediği yere gelmesi için projeler geliştirilmeli mesele Şanlıurfa’da uluslar arası bir at yarışları düzenlenmesi düşünülebilir dedi.

Şanlıurfa’nın Türkiye’nin Turizm pastasından daha fazla alması gerekiyor

CNN Türk Televizyonundan Aslı Tuğçe Yenigün ; Güneydoğu ile ilgileniyoruz.Daha çok sıcak haberlere yer veriyoruz. Ancak; kültürel haberlere de çok yer veriyoruz. Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’yı İstanbul’da dinleme fırsatım oldu. Konuşmasında ben diğer Belediye Başkanları gibi değilim ben 12 bin yıllık bir şehrin Belediye Başkanıyım. Tarihin en eski Şanlıurfa’nın Belediye Başkanıyım. Dedi. Şanlıurfa’nın Türkiye’nin Turizm pastasından daha fazla alması gerekiyor. CNN Türk olarak Şanlıurfa’ya ait haberlere destek veriyoruz. Dedi.

Batıda Şalvarlı, başında puşumuz, kırık bir Türkçesi olan bir şekil olarak görülüyoruz.

Kaluri Turizm Genel Müdürü Rahime Yaşar; Şanlıurfa’da turizm ile iştigal etmenin artıları, dezavantajları bunları bire bir olarak yaşayan, sıkıntısını, güzelliklerini yaşayan, hisseden turizm sektörü oluyor. Şanlıurfa’da Turizm olarak biz  neler yapıyoruz. Ben öncelikle  bilgi vermek istiyorum. Yılda 8-9 aya denk gelen bir  turizm sezonumuz olmaktadır. Yıl içinde  iki periyot bulunmakta, birincisi ilk bahar dediğimiz Mart ayında başlayan Haziran  ayı sonuna kadar devam eden, ikinci  periyodumuz ise Eylül ayında başlayıp  Kasım’ın sonuna kadar devam eden ikinci periyodu oluşturmaktadır. Genellikle GAP Turları içerisinde yer almaktadır. Şanlıurfa– Gaziantep’den başlayıp, Diyarbakır’da  biten veya tam tersi istikamette Diyarbakır ile başlayıp Gaziantep’te biten bir güzergah izlemektedir. Bunun içersinde Şanlıurfa  ,Adıyaman, Mardin, Diyarbakır ve Gaziantep  şeklinde GAP turlarını icra ediyoruz. Olumsuzlukların medyaya yansıması birincil olarak  bize etki etmektedir. Şanlıurfa ve özellikle GAP bölgesinde biliyorsunuz sanayimiz çok gelişken değil. Dolayısı ile en çok etkilenen  sektör turizm sektörü oluyor. Esnaf ise buradan çok önemli bir sıkıntı yaşıyor. Batıda; Güneydoğunun ve Doğu’nun imajı hepimiz biliyoruz. Şalvarlı, başında puşumuz, kırık bir Türkçesi olan bir şekil olarak görürler. Batıdaki bizim imajımız budur. Şanlıurfa’ya gelen, getirdiğimiz misafirlerim getirdiğimiz grupların hepsi ilk etapta Urfa’yı ve şehrimizi gördüklerinde ciddi biçimde ilk önce bir şok yaşamaktadırlar. Biz Urfa’yı böyle bilmiyorduk. Böyle görmedik. Şehirleşme çok iyi anlamda, hatta 5-6 yıl öncesine kadar Şanlıurfa’da ev var mı diye karşılaştığımız insanlar oldu.Şanlıurfa o dönemlerden  bu dönemlere basının , medyanın etkisi ile bu sıkıntıları yaşayarak geldi. Halen bir nebze de olsa sıkıntılar devam etmektedir. Gelen insanlar gittikten sonra yeni insanlar gönderdiler. Medya aracılığı ile Şanlıurfa’nın kendisine yapmış olduğu olumlu bir katkı, olumlu bir reklam aracı oldu. Dolayısıyla ile medyanın Türkiye’de neler yapabileceğini hep beraber gördük.dedi.

Urfa dediğimiz zaman  sadece aşiretçilik, silah değil

Ezel Turizm Sahibi Nazan Yücetepe; Şanlıurfa’nın kanayan bir yarası var.Ben Urfa’yı ı değil Urfalıları anlatmak istiyorum.Fenerbahçe-Trabzon Spor karşılaşmasında otel kafi gelmeyince Şanlıurfalı evlerini gelenlere açarak konuk ettiler. Urfa dediğimiz zaman  sadece aşiretçilik, silah değil. Bazı haberlere baktığımızda yine Şanlıurfa yine olay.Biz bunları görmek istemiyoruz. Ben Urfalıyım dediğim zaman  Şanlıurfalı’ mısın  ben bunu duymak istemiyorum.Bu bakımdan ulusal basına çok büyük iş düşüyor.Bizler adına Urfalılar adına. Yıllar önce Karayolu ile hacca gidilirken mutlaka hacılar Urfa’ya uğrar ve burada konaklarlardı. Oteller sayısı sınırlı olduğundan Şanlıurfalılar bu insanları alarak evlerine götürüp sofralarını açıp konaklamalarını sağlarlardı. Bu kadar gönlü açık, sofrası ortak bir sert ama inan çok mert. Tarihimiz biliniyor zaten.Kültürümüz biliniyor.Bunlar somut gerçekler zaten. Senaristler,yazarlar urfa ile ilgili yazmadan önce Şanlıurfa’ya gelsinler görsünler sonra yazsınlar. Dedi.

Şanlıurfa bazı tiplemelerden rahatsız

Kent Konseyi Başkanı ve Köşe Yazarı Sabri Dişli ; VTR’de vatandaşlar özellikle Akasya durağı ile ilgili Şanlıurfa’nın nasıl tanıtıldığını konuştular.Bundan kentimiz insanı çok rahatsız. Bir hanım efendi vardı.Erkeklere çok düşkün, ama dizide onun oğlu da Urfalıyı canlandırıyor her şeyi gören herkesin sorununa koşan ,dik duruşu olan bir kişi oda Urfalı.Biz ne gazeteciye diyebiliriz ki bu olayı yazma  Urfalının imajı düşüyor. Nede senariste diyebiliriz ki şunu yazma. Onun için Urfalının tanıtımında şu olumsuz bu olumsuz demememiz gerekir. Eğer bir yayın kuruluşu sürekli olarak Urfa’da kötü karakterleri belli oyunculara işti ben bundan kuşku duyarım.

Turizm özel sektörce tanıtılmalı

Panele katılan dinleyicilerden Namık Dedeşah :;Turizm sektörü  resmi kurumlar aracılığı ile istenen düzeyde tanıtılması mümkün değildir. Bu sektör özel sektör eliyle tanıtımı sağlanmalı ve biz turizmciler olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız. Dedi.

Şanlıurfa’da Turizm Platoso oluşturulmalı

Yine Panel katılan Essum Saatçi ise bundan iki hafta önce Burhan Uçar’ı Şanlıurfa’da ağırladık. Müzik değerleri ile tanıtım yaptık.Şanlıurfa’yı gezdirdik.Şanlıurfa’yı ilk kez görüyordu. Gezi sonrası bize  işte misafirperverliği görün dediler. Biz bir takım şeyleri şikayet ile dile getiriyoruz. Ama insanlar bunların farkındalar. Yapılması gereken şeyler belki toplu hareket edip “Turizm Platosu” oluşturmaktır. Bu platoyu da doğru isimlerle tanıtmaktır. Biz müzik yapımını bireysel olarak yapma teşebbüsünde bulunuyoruz ama bu daha geniş kitlelerde, desteklerle yapılabilirdi.Dolayısıyla ben şunu biliyorum. Londra’da bir konuşma sırasında İngilizler Türkiye’de bir Şanlıurfa diye bir şehir var bunun da Belediye Başkanı var biz onu tanıyoruz. Dediler. Ben bunu Londra’da yaşadım.Bunu Belediye Başkanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba’ya da anlattım. Şanlıurfa önemli değer. Bir turizm platosu oluşturup, belki de Şanlıurfa evlerini de bunun içine alıp, insanların buraya geldiklerinde gökdelenlere değil. Geldiklerini bunu yaşayacaksınız diye onlara hissettirmemiz gerekiyor. Müzik, Yemek ve misafirperverlik yapmak zorundayız. Şanlıurfa Sanayi alanında değil turizm alanında adımlarını atmalıdır. Dedi.



2039 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
Site Haritası