• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam389
Toplam Ziyaret12902733

sayısı 150’yi buldu

 

  

İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Şanlıurfa’mızda şu ana kadar 123 yetime aylık 90’ar TL ödeme yapıyorduk. Bu ay bu sayımız 150 ye çıktı. Yani  İHH Urfa’mızda 150 yetime sponsor olmuş durumda.

 

Çok mağdur olduklarını tespit ettiğimiz ve işlemlerini(evraklarını) tamamladığımız bu  yetimlerimizin annelerin/velilerinin hesaplarına üç ayda bir 270 TL yatırıcağız. Yani her bir yetimimize(kutsal emanetimize) her ay 90’ar TL ödemiş olacağız. Bu yardım çalışmalarını yaparken kişilerin düşüncelerine bakmıyoruz. Tek bir kriterimiz vardır;  o da gerçekten mağdur mu değil mi?

 

Ayrıca Bu yetimlerimizi belli peryotlarla  ziyaret edip ilgilenmeye çalışıyoruz. Ara ara yetimlerimiz için yetim Sevindirme programları düzenliyoruz. Onların yalnız olmadıklarını onlara his ettirmeye çalışıyoruz. Dertlerine bir nebze de olsa derman olmaya çalışıyoruz.  

Biz Şanlıurfa İHH Gönüllüleri olarak önceki ay (Mart 2012) üç,  bu ay ise bir yetim salon programı tertip ettik. Bunlar sırasıyla şöyle;

 

1.Yetim Programımız:   18 Mart 2012 de Siverek ilçemizde Paris Düğün Salonunda Siyar-Der’le birlikte gerçekleştirdik.

2. Yetim Programımız:   24 Mart 2012 de Suruç ilçemizdeki Gönüllü Arkadaşlarımızın desteğiyle Ümit-2 lokantasında gerçekleştirdik.

3. Yetim Programımız:   27 Mart 2012 de Şanlıurfa Merkez Eyyübiye Çamlık Düğün salonunda gerçekleştirdik.

4- Yetim Programımız:   1 Nisan 2012 de Viranşehir ilçemizdeki Gönüllülerimizin katkılarıyla Viranşehir YİBO da gerçekleştirdik.

Programlarımıza yetimlerimiz aileleriyle birlikte katıldılar. Yemeklerini yedikten sonra herkese hediyeleri verildi. Bu programlarımızdan aileleriyle birlikte yaklaşık 700 yetim istifade etti. Sırf kendileri için özel program yaptıklarımızı duyunca çok ama çok sevindiler. Onların tebessümlerinin bizlerin affına vesilesi olması Allah’tan niyaz ediyoruz.

 

Yüce ALLAH, fakirlere, muhtaçlara, kimsesizlere, öksüz ve yetimlere yardım etmeyi ısrarla emretmiştir.Allah(cc) bir Ayeti kerimede şöyle buyurmaktadır.

"Eğer onlara verecek bir şey bulamayıp da Rabbinden bir rahmet aramak için yüzünü onlardan çevirmek zorunda kalırsan, bari onlara güzel bir söz söyle." (İsrâ/28)

"Dul kadınların ve yoksulların yardımına koşan kimse, Allah yolunda savaşan, bıkmadan gece namazı kılan ve devamlı oruç tutan gibidir" (Hadisi Şerif).

Bizler, Allah Resulu(SAV)’in bu hadisine mazhar olmak istiyoruz.

Bu çalışmalarımızda her türlü fedakarlığı yapan gönüllü arkadaşlarımızı ve katkılarından dolayı tüm hayırseverleri tebrik ediyor ve her iki dünyada da huzurlu olmalarını Yüce Mevladan niyaz ediyorum.

 Bu ve benzeri yardım faaliyetlerimiz hayırseverlerin destekleriyle inşallah devam edecektir.

Sponsor aile olun, yetimlere sahip çıkın…

Dünya üzerinde savaşlar, doğal afetler, yokluklar ve sağlık problemleri nedeniyle her gün binlerce çocuk yetim kalmakta. Sadece Irak’ta devam eden savaş boyunca yaklaşık 5 milyon çocuk yetim kaldı. Afrika’da iç çatışmalar, yokluk ve yeterli sağlık hizmetlerinin olmaması yetimliğin oluşmasındaki en büyük etkendir. Pakistan, Açe, Bangladeş gibi bölgelerdeki afetlerin oluşturduğu yıkımlar da hem yetimleri arttırmakta hem de yetimlerin yaşam koşullarını zorlaştırmaktadır. Yetimler için en büyük tehditleri insan tacirleri, organ kaçakçılığı ve fuhuş mafyası oluşturmaktadır. Bir yetimin aylık sponsorluk bedeli 90 TL’dir. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yetim çalışması yaptığı bölgelerdeki yetimlerden herhangi birine destek olmak isteyen bağışçılarımız şu aşağıdaki yolların birinden Sponsor Aile Başvuru Formu’nu doldurarak başvura bilirler;

1-      İnternet üzerinden ( www.ihh.org.tr )

2-      Vakıf Merkezine gelerek ( Adres: Büyük Karaman cd. Taylasan sk. No:3   Fatih/İSTANBUL )

3-      Telefonla ( İstanbul Merkez: 0212 631 21 21  Ş.Urfa: 0535 498 39 12 )

Sponsor Aile tarafından ilk ödemesi yapılan yetimin ülkesi, yaşı, adı ve fotoğrafını içeren yetim bilgi formu e-mail ya da posta yoluyla sponsor aileye ulaştırılır. Aileler bakımını üstlendikleri yetimle ilgili bilgiye ihh.org.tr/yetimlerim sayfasından da ulaşabilir. Sponsor aileler sponsorluk süresinin tamamlanmasından 1 yıl sonra yetimle ilgili ilerleme raporuna yine ihh.org.tr/yetimlerim  sayfasından ulaşabilirler.

Saygılarımla…     18 Nisan2012 – Şanlıurfa



1738 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası