• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam65
Toplam Ziyaret12911458

YIL 763 KM BİRİNCİ KAT ASFALT YAPACAĞIZ

 

      KÖY-DES ve İl Özel İdaresi 2012 Yatırımları Değerlendirme toplantısı Valilik Konferans Salonunda yapıldı.

 

     Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in başkanlığında yapılan toplantıya İlçe Kaymakamları, Vali Yardımcıları ve İl Genel Sekteri Uğur Büyükhaitpoğlu ile daire amirleri katıldı.

 

      2011 yılında yapılan çalışmalar ve 2012 yılında gerçekleştirilecek olan projeler hakkında İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu’nun sunum yaptığı toplantıda Vali Celalettin Güvenç, ilçe kaymakamları ve kurum müdürlerinden devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

      Toplantının ardından bir açıklama yapan Vali Celalettin Güvenç, vali yardımcıları, kaymakamlar ve daire amirlerinin katıldığı toplantıda; köy yatırımları, yol, su kanalizasyon gibi alt yapı sıkıntıları ile eğitim, spor, kültür ve sağlık yatırımlarını değerlendirdiklerini söyledi.

 

      Vali Güvenç, Ankara’da KÖY-DES Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararının çıktığını ve onun da planlanması için bir hazırlık toplantısı yaptıklarını ifade ederek, “2012’de önemli hedeflerimiz var. Bir kere asfalt sorununda önemli mesafeler alacağız. Yine sizin bildiğiniz gibi Şanlıurfa tarihinde ilk defa Köy içlerini yapmaya başladık. Köylümüzü çamurdan kurtarmayı hedefledik. Bütün ilçelerimizde 10’ar köyün içerisini yaptık. Merkezde de 21 köyün içerisini yaparak vatandaşlarımızı çamurdan kurtardık” diyerek konuşmasını sürdürdü.

 

      Vali Güvenç, Şanlıurfa genelinde bulunan köylerin içini parke taşıyla döşemek ve parke taşı alımında dışa bağlılığı kaldırmak için; karşılıklı yapılan görüşmeler sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bu işi yapan İSTON ile Şanlıurfa’da parke taşı imalathanesi kuracaklarını kaydederek, “Dolayısıyla köylerimizin içini parke taşı yapmaya bu yıl başlayacağız. Belki çok sayıda olmayacak ama her ilçede beşer köyün içini parke taşı yapmayı planlıyoruz. İSTON şirketi şuanda Kuzey Irak’a 1 milyon dolarlık ihracatı olan bir şirket. Ayrıca burada İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle Kuzey Irak’a ihracat imkânı bulmuş olacağız” dedi.

 

      Toplantıda Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait yatırımları da değerlendirdiklerini söyleyen Vali Güvenç, “İlimizde 108 milyon TL’lik Milli Eğitim yatırımlarımız var. Onun da ilçeler bazında değerlendirmesini yaptık. Arsa sorunlarını konuştuk.

 

      4 ilçemizde amatör futbolcular için futbol sahamız var. 6 ilçemizde yoktu. Bu yıl 4 tanesini Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüz, 2 tanesini de Özel idareden olmak üzere tüm ilçelerin sentetik, UEFA’nın onayladığı çim sahalara kavuşmasını sağlayacağız. Ayrıca 2 tane de merkezde gene Özel İdaremizle Şanlıurfaspor’a tesis edeceğimiz 2 tane futbol sahası daha yapacağız. Bütün bunların planlamasını gözden geçirmek üzere toplandık” şeklinde konuştu.

 

       Vali Celalettin Güvenç, planlı ve programlı bir şekilde çalışmaları yürüttüklerini, bu yıl 188 km’si il merkezinde olmak üzere toplam 763 km birinci kat asfalt yapacaklarını söyledi. 2. kat asfalt durumunun toplantıda netlik kazanmadığını konuyla ilgili kaymakamların hazırlık yapacağını ifade eden Vali Güvenç, tüm araç parkının da nerede çalışacağının planlamasını yapacaklarını bildirdi.

 

        Öte yandan toplantının ardından Kilis Valisi Yusuf Odabaş, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’i makamında ziyaret etti.

 

     GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ile Vali Celalettin Güvenç’i ziyaret eden Kilis Valisi Yusuf Odabaş, Vali Güvenç ile bir süre görüştü.17.04.2012



1350 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Hava Durumu
Saat
Site Haritası