• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam720
Toplam Ziyaret12912560

Şanlıurfa'da Başladı

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplumun büyük bir sorunu olan ve özellikle geleceğimizin büyükleri olan çocukları tehdit eden sigarayla mücadeleye “Sigarayı Bırak, Yaşamaya Bak!”adlı kampanyayla başladı.

 

            “Sigarayı Bırak, Yaşamaya Bak!” kampanyasını başlatmak için İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala yönetiminde tüm okul müdürleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin katıldığı basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuruldu.

 

            Kampanyanın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala: “Bugün burada ülkemiz için büyük bir yara olan sigara içme vakasını bitirmek veya sigarayı bırakmaya niyetlenenlere yardımcı olmak için bu kampanyayı başlatıyoruz. Hep beraber el ele, omuz omuza sağlıklı bir hayat için bu çalışmayı sürdüreceğiz. Sigara, hepinizin malumu olduğu üzere hakikaten toplumumuzu yaralayan, hasta eden, kanser eden bir illettir. Biz de bu illetten inşallah kurtulacağız. Bugün davranışlarımızla da bunu göstereceğiz ve bundan sonraki çalışmalarla da sigara bırakma işlemini gerçekleştirme yolunda devam edeceğiz. Yolumuzu biliyorsunuz; sağlıklı bireyler için kesinlikle uyuşturucu, sigara gibi keyif verici maddelerden uzak durmak gerekiyor. Sağlıklı bireyler, sağlıklı toplumlar oluşturmak gerekiyor. Haliyle sağlıklı toplumlar da son derece verimli olur. Hasta bir toplum olmak istemiyorsak acilen ve derhal sigarayı bırakmamız lazım. Bizim sloganımız :"Sigarayı Bırak, Yaşamaya Bak!" Bu ilke doğrultusunda inşallah söz vereceğiz ve bu sözümüzü de yerine getireceğiz.

 

     Ben, kampanyamıza destek veren bütün arkadaşlarımı ve basınımızın çok değerli mensuplarını yürekten kutluyorum. Tüm sivil toplum örgütlerimizi, ilimizin kurum ve kuruluşlarını da sigara bırakma kampanyasına destek verme noktasında duyarlı olmaya davet ediyorum. Hepinize en kalbi saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum, son olarak tüm sigara içenlere sesleniyorum: “Unutmayın ki bizleri sizsiz bırakma hakkınız yok!”   dedi.

 

      Konuşmaların ardından kampanyaya katılan okul müdürleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarının bazıları ceplerinde bulunan sigara paketlerini ve sigara kutularını yere atarak sigara bırakma noktasında ilk adamlarını attılar. Kampanya öncesinde birebir görüşmeler sonucunda bugüne kadar 62 kişinin bu kampanyaya katılarak sigara bıraktığı öğrenildi.

 

PALA, “VERİMLİLİK İÇİN YENİLİK ŞART ”

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün isteği üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan “Yönetici Eğitimleri” seminerinin” birincisi Şanlıurfa Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

      Seminere;  Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri ile merkez ilçenin tüm ilk ve orta dereceli okul müdürleri katıldı.

       Seminerin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, eğitimin süreklilik arz ettiğini, bu yüzden çağın gereklerine ayak uydurabilmek için idarecilerin de kendisini sürekli bu yönde yenilemesi gerektiğini ifade ederek, “Her iki yılda ya da beş yıl da bütün yöneticilerin, bütün öğretmenlerin psikolojik, sosyolojik ve mesleki testlerden geçirilmesi lazım. Zaman için de yıpranıyoruz çünkü. Takdir edersiniz eksikliklerimiz, kusurlarımız oluyor ama bunları tamamlamanın bir yolu var. Bu da çağı çok iyi takip etmek, çok çok okumak, bilmediklerimizi öğrenmek arzu edenlere de bildiklerimizi öğretmek.

       İnşallah bu seminer çok faydalı olacak. Eksiklerimizi tamamlayacağız, noksanlığımızı yeni bilgi ve becerilerle gidereceğiz. Bunların hepsi çocuklarımızın geleceği içindir. Hep deriz ya: “Geleceğimiz.”  Geleceğimizi daha iyi kurmak daha iyi planlamak için gerekli olan şeylerdir bu tür çabalar. Bu duygularla seminerin faydalı olmasını diliyorum” dedi.

       Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala’nın konuşmasından sonra 22 Haziran 2012 tarihine kadar sürecek olan Yönetici Eğitimleri Seminerleri’nin ilkini “Başarının Sırları, Liderlik ve Ekip Ruhu” adı altında Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr Refik Balay katılımcılara sundu.

     Seminerin sonunda Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala seminere konuşmacı olarak katılan Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Kamil Balay’a sunduğu bilgilerden dolayı teşekkür etti.   bizimgazete63.com   02.04.2012

 

 



1193 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
Site Haritası