• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam83
Toplam Ziyaret12911923

Yetimlerimizi Sevindirdiler

 

      İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa yetim çalışmaları hız kesmiyor, durağın adı: Viranşehir

     Yetim Dayanışma Günleri Kapsamında İHH İnsani Yardım Vakfı,  Şanlıurfa Merkez, Siverek ilçesi ve Suruç ilçesinden  sonra şimdi de Viranşehir  ilçesinde yetim sevindirme programı  düzenledi. 

      1 Nisan 2012 Pazar günü Viranşehir Yatılı İlköğretim Bölge Okulu(YİBO) bahçesinde piknik yapan ve akabinden salon programı tertip eden İHH gönüllüleri yetimlerle güzel bir gün geçirdileri. Yetim çocuklar Güneşli havada YİBO bahçesinde tahterevalli, ip atlama, basketbol, hentbol, futbol vb oyunlar oynadılar. Doyasıya oyun oynayan çocuklar sevinçlerinden uçar gibiydiler. Oyunlardan sonra kendileri için hazırlanan ızgara ve kebapları anneleri ve İHH gönüllüleri ile birlikte 140 kişi YİBO yemekhanesinde yediler.

       Programda  İHH İl Temsilcisi Behçet ATİLA  yetim annelerine kürtçe seslenerek şunları söyledi; “İHH İnsani yardım Vakfı olarak Kutsal emanetler olan yetimlerle ilgilenmeye bir nebze de olsa sevindirmeye çalışıyoruz. Şu anda Urfa genelinde 123 yetimimize aylık düzenli yardım yapıyoruz. Ayda bu her bir yetimimize 90 Tl nakdi yardım yapıyoruz, bu ilçemizde de (Viranşehir’de) ise 18  yetim ailemize ayda 90 Tl nakdi yardım yapıyoruz. Değerli annelerimiz önümüzdeki Salı günü yeni ödemelerinizde hesaplarınızda olacak inşallah. Umarım ileriki zamanlarda daha fazla yetimimize nakdi yardım yapma imkanı buluruz. Bununla onların yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Onların başlarını okşayıp dualarını almaya çalışıyoruz. Bu belki günahlarımızın affına vesile olur.  Allah Resulü (SAV)nün şu hadisi şerifine mazhar olmayı Allah'tan niyaz ediyoruz. “Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himâye eden kimseyle ben, cennette şöyle yanyana bulunacağız. ” dedi. 

      Daha sonra  Atila şunları kaydetti; “Bu çalışmalarda mesailerini harcayan gönüllü arkadaşlarımıza ve sponsor olan hayırseverlerimize de tekşekkür ederiz, Allah hayırlarını kabul etsin. Özelliklede bu mekanı bize tahsis eden YİBO Müdürü sayın Sinan ATEŞ beye ve diğer yetkililerine cani gönülden teşekkür ederiz. Onlarda bu yetim çocuklarımızın sevinmelerine böylece katkıda bulunmuş oldular. Viranşehirdeki gönüllülerimiz olan Eyyüp Yaşar ve Mustafa Batıhan kardeşlerimize de fedakarlıklarından ötürü ve bu programın hazırlanmasındaki emeklerinden dolayı ayrıca teşekkür ederiz.”

      22 yetim aileye (130 kişiye) ikram edilen yemek ve tatlının ardında yetim aileleri için hazırlanıp etiketlenen hediye poşetleri yetim çocuklara verildi. Hediye poşetlerinde şu eşyalar vardı; seccade, elbiselik kumaş, terlik, çorap, eşarp, toka, buluz, oyuncak,  lokum, genel ahlak kitapları, K.Kerim Meali, Elif-ba, Dini hikayeler kitabı, zikirmatik, diş macunu-fırçası, vb.hediyelik eşya bulunuyor.  bizimgazete63.com  02.04.2012

 



1884 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
Site Haritası