• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam197
Toplam Ziyaret12902541

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği 4. Olağan kongresini Şanlıurfa Ticaret Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirdi.

 

       Kongreye Şanlıurfa Merkez başta olmak üzere Akçakale, Siverek, Suruç ve Viranşehir’den dernek üyeleri katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat dernek tarafından yapılan faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Kongrenin Divan Başkanlığını Gazeteci İlhami Doğan kâtipliğini ise Gazeteci Şükrü Dolaş ile Mehmet Dikeç yaptı.

Kongre, divan teşekkülünden sonra saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Gazeteciler Birliği Başkan Yardımcısı Müslüm Abacıoğlu, derneğin faaliyetlerini konu alan raporu okudu. Daha sonra M.Talat Akay denetim raporunu okudu.

Polat yapmış olduğu açılış konuşmasında şunları söyledi, “4.Olağan Genel kurul toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. İlk yola çıktığımız zaman Urfa’da mevcut yapının dışında yenilikçi bir adım atmak istedik. Şanlıurfa Gazeteciler Birliği olarak kuruluşumuzda adeta bir manifesto yayınladık. Bu manifesto da Şanlıurfa’daki basın alanında yeni bir anlayışı, zihniyeti hayata geçirme anlamında bir araya gelmekti. Allah’a hamd olsun kısa bir süre içerisinde çok büyük şeyler yaptık.” dedi.

Polat, “Beş yılda beş bülten çıkardık bültenin içerisinde yer alan faaliyetler az bir şey değildir. Bunlar bizim gücümüzün, kudretimizin, gayretimizin ötesinde Allahın yardımıyla, kattığı bereketle bizim ihlâs ve samimiyetimiz bizim çabalarımızın yüz katı büyük faaliyetlerdir.” dedi.

Bu Cemiyetin Temelinde inanç vardır

Gazeteciler Birliği, Türkiye’de kendi varlığını hissettiren bir dernektir. Bu cemiyetin temelinde inanç, samimiyet ve ihlâs vardır. Bu mesleğe olan inanç vardır. Bu mesleğe emek veren insanların kendilerine olan güveni vardır. Bu güven biriktirdikleri paraları değil, gazeteciliğe olan inançlarıdır bu mahşeri vicdanda oluşan kamuoyunun gücüne, vicdanında yer bulan bir güvendir.

Basın camiasına yeni bir anlayış getirdik

Gazeteciler Birliği olarak basın alanında yeni bir anlayış dediğimiz gibi yeni bir Urfa dedik. Cehaletten, yoksulluktan, zulümden, zorbalıktan azade olmuş müreffeh bir Urfa.. Aydınlanmış, demokratik, insanların hakkını hukukunu arayabildiği, bu anlamda toplum olarak da hak arama, haklıdan yana olma konusunda bilinçlenmiş bir Urfa olma yolunda biz adım attık. Onun için bir araya geldik.

Üye sayımızın çok olması gibi bir derdimiz olmadı

Bizim anlayışımızda Gazetecilik kamu yararını gözeten, topluma bir şeyler verebilmeyi, önderlik yapabilmeyi, toplumun iflahı, gelişimi barışı anlamında gayret göstermesi amaçlayan bir meslek anlayışıdır. Bizim eleştirdiğimiz, aşmak istediğimiz hatta ve hatta ayaklarımızın altına almak istediğimiz gazetecilik anlayışı ise bu mesleğin şahsi çıkarlar için yapılması, bu mesleğin toplum menfaatine değil de, belirli güçlerin reklamı, propagandası, toplumu uyutma- kandırma mesleği olmaktan çıkarılması anlamında bir mücadeledir. Biz üyelerimizi seçerken bu kriteri gözettik. Üye sayımızın çok olması gibi bir derdimiz olmadı.

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen kongrede mevcut başkan Veysel Polat başkanlığındaki liste üyelerinin onayıyla yeni yönetim olarak seçildi.

Üyelerimizi seçerken de bu kriterlerimize uyan arkadaşlarımızı kabul ettik.

Dilek ve temenni kısmından sonra dernek üyeleri söz alarak dernek hakkında ilerleyen tarihlerde neler yapabilecekleri hakkında görüş bildirdiler.

Kongre’nin ardından dernek üyelerine Gülhan Lokantasında yemek verildi. Ayrıca Polat, Genel Kurul toplantısına katılan bütün üyelere teşekkür etti.



1751 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436
Hava Durumu
Saat
Site Haritası