• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam294
Toplam Ziyaret12909628

ŞANLIURFA’DA AİLE EĞİTİMİ SEFERBERLİĞİ

 

     Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 2009 yılında başlatmış olduğu 7–19 Yaş Aile Eğitim Programı bilgilendirme toplantısı Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi toplantı salonunda yapıldı.

     Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, Milli Eğitim Müdür yardımcısı Mehmet Sarmış, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Gürbüzer, Okul müdürleri katıldı.

 

            7-19 yaş Aile Eğitimi’nin amacı; bu yaş arasında çocuğu olan ebeveynlerin çocuklarını daha iyi tanımalarına yardımcı olmak, onlarla iletişimlerini güçlendirmek, uygun tutum ve yaklaşımları öğrenmelerini sağlamak, olası riskler ve bu risklere yönelik uygun tedbir almalarına, farkındalık oluşturmak ve ailelerin geleceğini daha sağlıklı bir şekilde planlamalarına destek olmaya yönelik olan 7–19 yaş aile eğitim programı kapsamında, 2009 yılından itibaren İlimizde görev yapan 195 Rehber öğretmene Hizmetiçi eğitim kursu verilmiştir. Bu kursu alan rehber öğretmenler görev yaptıkları okullarda ailelere yönelik kurslar açmış, bu kurslara şimdiye kadar toplam 11,624 aile katılmış ve katılan bu ailelere Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Katılım Belgesi verilmiştir.

 

            Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala: “Dün bir televizyoncuyla konuştuk. Dedi ki: ‘Müdür Bey, sizin işiniz veballi bir iş.’ Hakikaten bizim işimiz veballi bir iş. Yani burada ya geleceğimizi kurtarma ya da geleceğimizi batırma gibi bir durum var. Gerçekten ben de bunun ağırlığını hissediyorum. Takdir edersiniz yöneticilik, liderlik apayrı bir şey. Sizlerin ellerine, bizlerin ellerimize binlerce genç çocuklarımız teslim ediliyor. Buyurun bunları eğitin, bunları yetiştirin, yarınlara hazırlayın diyorlar. Bize dolayısıyla ciddi bir televizyoncunun dediği gibi vebal yüklüyorlar. Ondan sonra da kenara çekiliyorlar. Kenara çekilmekle bu iş olmuyor. Ben Şanlıurfa’mıza gelir gelmez ziyaretime gelenler önüme dağ gibi sorunları yığdılar. Adeta dediler ki: ‘Hoş geldin Müdür Bey senin işin zor. Al Müdür Bey sen bu yükün altında ezil, yok ol, isyan et veya istifa et git.’ dediler. Ben biliyorum zorluğu. Siz beni ürküteceğinizi, korkutacağınızı mı zannediyorsunuz. Ben mücadeleyi seven biriyim. Mücadeleden de hiçbir zaman yılmam. Böyle bir yapım var. Ama merhum Akif’in dediği gibi bütün gayemiz hakkı tutup kaldırmak. Bunu da beraber başaracağız. Beni eğer yalnız başıma bırakırsanız bu iş zor. Siz beni bıraksanız bile ben sizi bırakmayacağım. Zira eğitim işi bir ekip işidir. Adeta bir koro gibi. Koro şefi benim, koronun üyeleri de sizlersiniz. Ahenk içinde işlerimizi yürüteceğiz. Ama birinci kural bu işe inanmak, kendimize inanmak, ben bunu başaracağım demek. Zira bir bilge zatın dediği gibi kişi inandığıdır. Eğer öldüm bittim diyorsanız, ben bu işi yapamam diyorsanız gerçekten yapamazsınız doğru söylüyorsunuz; ama ben bunu başarırım, ben varım bu işte diyorsanız hiçbir engel sizi yıldıramaz. Engelleri bir bir bu yüreklilikle, bu inançla aşarsınız. Ben buraya sizlerle tanışmak, ilkelerimi, prensiplerimi ortaya koymak ve size yanınızdayım demek için geldim. Her zaman, her fırsatta sizinle beraber olacağım her türlü sorunlarınızda onları birer birer aşmak için sizin yanınızda olacağım. Her zaman söyledim ve benden sıkça duyacaksınız. Okul, Müdürü kadardır. Ben bunu genişletiyorum bir kurum, amiri kadar, yöneticisi kadar ve müdürü kadardır. Müdürde bir şey varsa, o okulda da bir şey vardır; yoksa bir şey yoktur. Bizim işimiz sevgi işidir; insanı sevmeyen, çocukları sevmeyen bir liderin bir yöneticinin başarılı olması asla düşünülemez. Birinci kural bu. İnsanı sevmek ve bütün hadiselere insan odaklı bakmak. Böyle bakarsanız kesinlikle başarılı olursunuz.” dedi.

 

     İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala’nın konuşmasının ardından Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Gürbüzer ile Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış Okul Müdürlerine birer konuşma yaparak aile eğitiminin önemine değindiler.

 

     Konuşmaların ardından 7-19 yaş Aile Eğitimi formatörleri Osman Arpag, Zerrin Durdurga ve Yunus Eğin tarafından toplantıya katılan okul müdürlerine bilgiler verildi. bizimgazete63.com  21.03.2012

 



2060 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu
Saat
Site Haritası