• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam248
Toplam Ziyaret12912088

Viranşehir'e de bekleriz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yetim Dayanışma Günleri Kapsamında İHH İnsani Yardım Vakfı  Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde partner kuruluş olan SİYARDER ile beraber Yetimleri sevindirme programı düzenledi.  18 Mart 2012 Pazar günü saat 13:00 te Paris Düğün Salonunda başlayan program saat 15:30’te sona erdi.

Programa,  Şanlıurfa AK Parti Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar, İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, Siverek Yardımlaşma Derneği (Siyar-Der) Başkanı Kasım Bakudan,  Siverek’teki bazı STK temsilcileri, yetim çoçuklar ve aileleri ile Urfa’dan ailece gelen bazı İHH gönüllüleri katıldı.  

Salonun Girişinde yetim çocuklar balon ve şeker dağıtıldı. Balonlarışişirip salonun ortasındaki geniş boşluk alanda oynayan çocukların sevinci görülmeye değerdi.

Program, yetim çocuklar ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösterisi ile başladı. Sinevizyon gösterisinin ardından, Siyar -Der Başkanı Kasım Bakudan, konuşma yaptı.  Bakudan, hedeflerinin yetimleri bir araya getirmek olduğunun altını çizerek, "Yetimler sahipsiz değildirler, onların sahipsiz olmadıklarını göstermek amacıyla 36 ülkede, 5 kıtada, bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Tüm Müslümanlar az çok demeden yardımları ile yetimlere sahip çıkması gerekir" dedi.

Daha sonra kürsüye İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila çıktı.

 

İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet ATİLA ilkin yetim annelerine dönerek  Türkçe-Kürtçe ve Zazaca HOŞ GELDİNİZ diyerek seslenmesi salondakileri çok sevindirdi. (Hepiniz Hoş geldiniz  baş göz üstüne geldiniz - Hun gış bıxer hatın, ser seran u çavara hatın - Şıma pyerun xer omı, sarı çımun ma ser a omı).

Atila daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Çok yoğun çalışma temposuna rağmen yetim ailelerimize ve yetim çocuklarımıza zaman ayırarak buraya kadar gelen Ak Parti Şanlıurfa Millet vekilimiz sayın Kasım GÜLPINAR beyefendiye, Programı  tertiplemede yardımcı olan kısaca adı Siyar-der olan Siverek Yardımlaşma Derneği  Başkanı ve yetkililerine,  STK temsilcilerine ve siz değerli tüm konuklarımıza hoş geldiniz şeref verdiniz, diyoruz.

Geçen sene ilkini düzenlediğimiz ‘Yetim Dayanışma Günleri’nin ikincisini de bu yıl  16-31 Mart tarihleri arasında yapıyoruz.  Bu programlarımızın Ş.Urfa ayağının ilkini de Siverek İlçemizde şuanda sizlerle beraber idrak ediyoruz.  İHH, 20 yıldan bu yana, dünya çapında yardım faaliyetlerinde önemli bir hizmet üstlenmiş durumda. İHH bugüne kadar dünya genelinde 36 ülke ve bölgede 23.401 yetime ulaştı. Ayrıca 5 kıta üzerinde onlarca farklı ülke ve bölgede dönemsel olarak yetim çocukların mağduriyetlerini, eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve sosyal ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor İHH.

Hz. Peygamber Efendimiz(sav) de yetim büyüdü. Bu nedenle, bizim kültürümüzde yetimlere sahip çıkmak vardır. İnancımızda Yetimin başını okşamak ve şefkat etmek vardır. Çünkü biz, bir yetimin başını okşayarak, bir yetime ikramda bulunarak temizleneceğimizi müjdeleyen bir peygambere inanıyoruz. 

Sponsor Aile Sistemi ile düzenli destek kapsamına aldığımız ya da yılın çeşitli dönemlerinde gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde erdine ortak olduğumuz bu çocuklarımız, hayırsever ailelerinin katkılarıyla geleceğe umutla ve güvenle bakacaklar.

İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Ş.Urfa’mızın genelinde 123 yetime(109 aile), Siverek ilçemizde 17 yetimimize(15 aileye) ayda 90 TL nakdi para yardımı yapıyoruz. Bu meblağın küçük olduğunun farkındayız, ancak az da olsa küçük bir ihtiyacını belki giderir ama ondan daha önemlisi, bununla biz o yetim ailemizin yanında olduğumuzu göstermiş oluyoruz, ilgilendiğimizi göstermiş oluyoruz. Çünkü bu ailelerimizin maddi sıkıntılarının yanında bir de ilgiye ihtiyaçları vardır. Bakın size ilgilenmeyle ilgili olarak çarpıcı bir anekdot aktarayım. 

İHH’nın Pakistan’daki faaliyetleri esnasında, bir İHH görevlisinin yetimhanedeki çocuklardan birinin ayakkabısının bağını bağlamak için eğilip bir yandan da onun başını okşamasının akabinde, orada bulunan diğer yetimlerin de ayakkabılarının bağlarını çözerek sıraya girdiğini aktarıyor. Yani diğer çocuklar da kendileriyle de ilgilenilsin diye ayakkabılarının bağını çözmüş sırada bekliyorlar.

İşte bizler iHH olarak yetimlerinin ayakkabı bağlarını bağlamaya çalışıyoruz. Yani ilgilenmeye çalışıyoruz.

Maddi desteklerini  bizden esirgemeyen hayırseverlerimize  ve sponsorlarımıza de cani gönülden teşekkür ederiz. Allah hepsinden razı olsun. Kazançlarını bereketlendirsin.

Allah bizi Resulullah(sav)ın şu hadisine mazhar kılsın.

Hadis-Malik bin Enes (R.A rivayet ediyor."Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himâye eden kimseyle ben, cennette şöyle yanyana bulunacağız.

Kutsal emanetler olana yetim çocuklarımızın annelerinin dualarında buluşmak dileğiyle, Hepinize teşekkür ederim. Allaha emanet olun. “

Program daha sonra Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar yaptığı konuşma ile devam etti. İHH’yı bu güzel çalışmalarından dolayı kutladığını söyleyerek, şöyle devam etti; “Kıyamet gününde sevap bakımından kimse yetimlere yetişemez, Kıyamet gününde insanlar yetimlerin aldığı mükafatı görünce yetimleri kıskanacak. Bizler onların alacağı mükafata ulaşamasak bile en azından yetimlere sahip çıkarak yarın ahiret saadetine ulaşabiliriz, yetimlerle ilgilenmek de büyük bir nimet, her kese nasip olmuyor. Bu kadeşlerimiz yetimlerle ilgilenerek büyük bir iş yapıyorlar. Allah onlardan razı olsun." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından konuklara yemek ve tatlı ikram edildi. Akabinde İHH’nın yetim aileler için hazırladığı ve etiketlerle isimleri üzerine yapıştırılmış olan hediye poşetleri ailelere verildi. Salonda yetim çocukların İHH balonlarınla oynayarak sevinmeleri salondaki herkesin dikkatini çekti. Ailelerin sevinci görülmeye değerdi.

  

Hediye poşetlerinde şunlar vardı: (POŞETLER AİLEDEKİ HER BİR FERDİN YAŞI VE CİNSİYETİ GÖZ ÖNÜNE ALINARAK HEPSİNE VERİLECEK ŞEKİLDE HEDİYE DÜZENLENMİŞ.)

YETİM ANNERİ İÇİN;  SECCADE(NAMAZLIK)  + TERLİK + EŞARP + ÇORAP+MANTO(Pardüsö)  GENÇ KIZLAR İÇİN: SECCADE(NAMAZLIK) + TERLİK + FLAR + EŞARP + KAZAK,+Tunik+ Pardüsö(Manto),  KÜÇÜK KIZ ÇOCUKLAR İÇİN:  KÜÇÜK SECCADE + OYUNCAK + KAZAK + TOKA  ÇEŞİTLERİ + ÇORAP + + BİLEKLİK KOLYE + Balon,  KÜÇÜK ERKEK ÇOCUKLAR İÇİN:  KÜÇÜK SECCADE + OYUNCAK + KAZAK + ÇORAP+Balon.  Ayrıca her bir hediye poşetlerinin içinde bir Kuranı Kerim elif-bası, bir adet Kuranı Kerim Meali ve bir adet Dini Hikayeler Kitabı.

Bu programın bir benzeri de 24 Mart  C.tesi günü  suruçta,  27 Mart  Salı günü  Şanlıurfa Eyübiye Çamlık Düğün salonunda saat 13:30 da , 31 Mart C.tesi günü V.şehir de inşaallah düzenlenecek.



1850 kez okundu

Yorumlar

teşekkür     21/03/2012 10:46

İnşaallah ayın 31 inde V.Şehirimize de geleceğiz. ordaki yetimlerimizi de sevindireceğiz. İlginize teşekkürler.
Misafir - Behçet ATİLA

RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Hava Durumu
Saat
Site Haritası