• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam138
Toplam Ziyaret12911531

“HALKINI KUCAKLAYAN TÜRKİYE’Yİ GÖRMEMİZ LAZIM”

 

 

      TRT tarafından çekimleri yapılan 'Cegera mın' (Yüreğim) adlı dizisinin galası da Şanlıurfa’da yapıldı.

      Hilton Garden İnn Otel’de gerçekleştirilen galaya Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Milletvekilleri Zeynep Karahan Uslu, Yahya Akman ve Kasım Gürpınar, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe ve daire amirleri, TRT çalışanları ile film ekibi katıldı.  

       Gala gecesinde konuşan Bakan şimşek,  son yıllarda ülkede gerçekleşen değişimlere dikkat çekti. Şimşek, gala gecesine katılanlara Kürtçe sesledi. Sözlerine Afganistan'da şehit olan 12 askerin ailesine başsağlığı dileyerek başlayan Şimşek, TRT 6'ının çok büyük bir adım olarak gördüğünü ve ilerleyen yıllarda bunun daha iyi anlaşılacağını söyledi.

      Şimşek, televizyonun, ülkede birlik beraberliğe vesile olacağını kaydederek, “Ülkede çok şey değişti. Ülke nereden nereye geldi. Eskiden bir kelime Kürtçe konuşamıyorduk, şimdi herkes özgürce konuşuyor. Türkiye'de zihinsel devrim yaşanıyor. Bunun aksamaması için hepimizin çalışması gerekiyor.  Herkes üstüne düşen görevi yerine getirmeli ki bu ülkede birlik ve beraberlik yaşansın” dedi.

     Nevruz kutlamalarına da değinen Şimşek, “Nevruzu ben de tebrik etmek istiyorum ama sürekli bu tür programları birileri provoke ediyor Ama halkımız bunları biliyor, görüyor. Tüm provokasyonlara rağmen ülke ilerlemeye devam edecek. Bu kardeşliği kimse bozamayacak” şeklinde konuştu. 

      Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Batmanlı olan Bakan Mehmet Şimşek’in galaya katılmasının kendilerinin onurlandırdığını belirterek, “Bu topraklarda tarihi, kendi tarihimizi yeniden yazıyoruz. Kesintiye uğramadan Urfalı, Antepli, Maraşlı birlikte yürüyor, aydınlık Türkiye’ye gidiyoruz” diyerek konuşmasının sürdürdü.

      Nevruz’un bahar başlangıcı olduğunu vurgulayan Vali Güvenç, “Dilerim nevruz anlamına uygun kutlanır; provokasyonlar olmaz; polisler, çocuklar, anneler üzülmez; Türkiye gerilmez. Bu barış, kardeşlik, ortamının coşkusunu yüreklerinde hisseder herkes. Suriye’de devlet halkına silah çekiyor. 50 bin kişinin hayatını kaybettiği söyleniyor. Türkiye’de ise devlet halkıyla kucaklaşıyor.  Türkiye, devlet anlayışının tanımının yeniden yapıyor. Devlet millet için vardır diyor. Devlet millete hizmet eden bir aygıttır diyor. Devlet millet varsa devlettir diyor. Bu tanım bizim özümüzdür. Dolayısıyla halkımızla kucaklaşıyoruz. TRT’miz, TRT Genel müdürümüz, TRT Şeş bu amacın, hizmet kervanının önemli unsurlarından biri olmayı başardı. İnşallah gelecekte daha iyi olacak” dedi.

       Vali Celalettin Güvenç, 10 yıl önceki sorunların artık Türkiye’de konuşulmadığını dile getirerek, “İstikrarı korursan, demokrasiyi, ekonomiyi geliştirirsen; şimdi çok önemli gördüğümüz sorunlar 10 yıl sonra konuşulmayacak. Bunu görmemiz, anlamamız; büyüyen, halkını kucaklayan Türkiye’yi görmemiz lazım. Biz inanıyoruz, 2023’te dünyanın inşallah ilk 10 ekonomisinden biri olacağız. Bütün halkını kucaklayan, insanlarının birinci sınıf vatandaş olarak yüzünün güldüğü; inancını, dilini, kültürünü, anlayışını rahatlıkla yaşadığı; kavganın, gürültünün, düşmanlığın değil; barışın, sevginin tohumlarının ekildiği yeşerdiği bir ülke olacağız. Bu bizim inancımızın, kültürümüzün gereği, bu bizim mayamızda var. Bu milletin damarlarında, toprağında var. Bu kutsal memlekette, peygamberler şehrinde var” dedi.

     TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de TRT'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. TRT'nin her gün yeni projelere imza attığını söyleyen ve Cegare mın dizisi hakkında kısa bilgi veren Şahin, “Urfa tarihi dokusu itibari ile tanıtılması gereken bir şehir. Bunun için bu diziyi burada çekmeye karar verdik. Cegera mın şehrin yaşantısını, hayatını yansıtacak. Sokakta çekilen ilk Kürtçe dizi olma özelliği taşıyor.  13 bölümden oluşacak, beğenilirse bu bölümler arttırılacak. Nevruz günü başlayacak her Çarşamba yayınlanacak” dedi.

      Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gürpınar ve Yahya Akman ise galaya katılanlara Kürtçe seslendi. TRT 6'nın programlarının bölgede beğenildiğini dile getiren Gürpınar, televizyonun çalışmalarını sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

      Yahya Akman da TRT 6'i çok önemsediğini ve daha önceleri televizyonları izleyen annelerin dilsiz, sağır gibi izlediğini belirtti. Televizyonda geçen konuşmaları tek tek annelere tercüme edildiğini anlatan Akman, dil inkârının geride kaldığını vurguladı

     Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar, TRT Şeş’te canlı yayınlanan programrda; ilk bölümü Nevruz günü yayınlanacak olan Cegera Mın adlı diziyi izledi. 17.03.2012



1549 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
Hava Durumu
Saat
Site Haritası