• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam663
Toplam Ziyaret12912503

III. Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri” kapsamında, İlimiz merkez ve ilçelerimizdeki tüm rehber öğretmenlere yönelik “Öğrenci Koçluğu” semineri Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

 

 

     İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından organize edilen, 4-5-6 Nisan 2012 tarihilerinde Urfa City AVM Konferans ve Sergi Salonu’nda yapılacak olan ve 37 Üniversitenin katılacağı “III. Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri” kapsamında, İlimiz merkez ve ilçelerimizdeki tüm rehber öğretmenlere yönelik “Öğrenci Koçluğu” semineri Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

     Düzenlenen Öğrenci Koçluğu Semineri’ne İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aslıhan, Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi çalışanları ile Şanlıurfa’ da görev yapan tüm rehber öğretmenler katıldı.

     Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda KKTC  Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin kısa bir tanımı yapıldı.

    Tanıtımdan sonra rehber öğretmenlere yönelik açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, “ Milli Eğitim Müdürü olarak “Asıl işimiz tabi ki Şanlıurfa’mızın eğitim öğretimini bir derece bir kademe üst basamaklara yükseltmek” onun için buradayız. Rehberliğin çok önemli bir şey olduğunu fazladan söyleyeceğim. Siz inşallah okullarınızda mahzun, kenara itilmiş, sorunlu çocuklarımızı bulacak; onları yeniden sosyal hayata, topluma, okullara ve arkadaşlarına kazandıracaksınız. Bu anlamda rehberlik son derece  önemli.
Rehber öğretmenliği önceleri bir angarya iş olarak kabul edilirdi, yok sayılırdı. Çünkü önemli olan matematikti, fizikti, kimyaydı, edebiyattı; rehberlik o kadar önemli değildi. Ama geldiğimiz çağ bize gösterdi ki rehberlik en az bir matematik kadar, en az bir fizik kadar kimya ve edebiyat kadar önemli; hatta bana göre onlardan da çok önemli. Zira moral motivasyonu olmayan, kendine güvenmeyen çocuk asla diğer derslerde başarı sağlayamaz . Önce insan kendisine güvenecek. Bir bilge zatın dediği gibi kişi inandığını biliyor. Önemli olan onun çok şeyler başaracağına inanmak. Az önce filmi izledim, duygulandım. İçimden dedim ki ‘halimize ne kadar şükür etsek azdır.’ Bakınız insan hakikaten inanmışsa başaramayacağı hiçbir şey yok. İşte gördük ayaklarıyla her şeyi yapıyor, ayaklarını elleri gibi kullanıyor. Allah bir tarafı alırken, diğer bir tarafa onun gücünü veriyor. Biraz duygulandım. Zaten duygulu bir insanım. Ama dedim ki insanın isterse başaramayacağı hiçbir şey yok. Onun için birinci sıraya başaracağımıza inanmayı koyacağız. İnandıktan sonra yapamayacağımız hiçbir şey yok.

    Ben “Öğrenci Koçluğu”nu son derece önemsiyorum. Sözlerime son verirken Prof. Dr. Ahmet Konrot Bey’e ve Siz değerli öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

    Konuşmaların ardından KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Konrot İlimizdeki rehber öğretmenlere yönelik 2 saat aşkın bir sürede öğrenci koçluğu alanında bir seminer verdi.

    Seminer sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Konrot’ a günün anlamına yönelik bir plaket takdim etti. 16.03.2012



1267 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
Site Haritası