• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam196
Toplam Ziyaret12909530

Hindistan'dan Misafir Vardı

 

     Hindistan Ankara Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret etti.

     Büyükelçi Thomas, Şanlıurfa’yı ziyaretlerinin temel amacının eğitim ve turizm kapsamlı olduğuna değinerek, eğitim ile ilgili olarak yapılabilecek işbirliğine önem verdiklerini söyledi.

     Hindistan Ankara Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, “Öncelikle Hindistan ve Türkiye eğitim alanında bir iş birliği oluşturabileceğimizi düşünüyorum. Çünkü eğitim öyle bir alan ki farklı medeniyetlerin hiçbir şekilde çatışma içerisinde girmeyeceği ortak kalmak istedikleri bir alan” dedi.

     Büyükelçi Thomas, turizm alanında eğitimle bütünleşik olarak dil eğitimi düzeyinde ortak bir çalışma yapılabileceğini dile getirerek, şunları söyledi, “Özellikle turizm alanında da çok güzel şeyler yapılabilir. İngilizce eğitim vermek için üniversite düzeyine çıkmadan 6 ile 8 aylık süreler içerisinde meslek yüksek okulları eğitimi sağlanabilir. Hindistan bu konuda işbirliği alanları aramaktadır. Turizm de buna yönelik Türkiye’ye katkılar sağlayabiliriz. Böylelikle Meslek Yüksek Okullarından 6 ile 8 ay içerisinde alınan diplomalarla gençlere hem turizm alanında hem de girişimcilik ve eğitim alanında katkı sunulabilir. Tarım olsun, sağlık olsun bu alanlarda rahatlıkla bu çalışmalarla iş bulabileceklerini düşünüyorum” dedi.

      Vali Güvenç ise Büyükelçi Thomas’ın ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Hindistan ile Türkiye arasında karşılıklı olarak yatırım planlarının ve görüşmelerinin detaylandırılarak gerçekleşebileceğini söyledi.

      Vali Güvenç,  Hindistan’ın dünyanın önde gelen ekonomilerinde biri olduğuna değinerek, Türkiye’nin de dünyanın yükselen değeri olduğunu belirtti. Vali Güvenç Şanlıurfa’nın ise Türkiye’nin önemli bir tarım ve tarihi kenti olduğunu ifade ederek, “Burası bir tarım ve tarih kenti. Türkiye’nin sulanabilir arazilerinin yüzde 11’i tek başına Şanlıurfa ilinde bulunmakta. Bu arazileri yaptığımız barajlarla sulamaya başladık. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde 10 milyon dekar araziyi sulamış olacağız. Dolaysıyla model tarımı, tarıma dayalı sanayinin gelişmesine ihtiyaç var. Şu anda da sebze ve endüstriyel ürünlerde ihraca başlamış bulunuyoruz. Japonya’ya domates suyu ihraç ediyoruz. Dolaysıyla karşılıklı yatırım imkânları araştırılabilir” dedi.

      Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Büyükelçi Thomas’ın eğitimle ilgili yaklaşımına da değinerek, “Çok genç bir nüfusa sahibiz. Onların İngilizce öğrenmesini yurtdışı tecrübesi kazanmasını gerçekten çok istiyoruz. Ama bunun nasıl olacağını detaylandırmamız gerekir. Hindistan’dan hocalar burada uygulama yapabilirler” şeklinde konuştu.

     Vali Celalettin Güvenç’in makamında gerçekleşen görüşmenin ardından Vali Güvenç, Büyükelçi Thomas’a çeşitli hediyeler verirken, Thomas da Vali Güvenç’e plaket verdi.

 



2081 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Saat
Site Haritası