• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam525
Toplam Ziyaret12910496

Bakan Çelik Şanlıurfa'daydı

 

        Öğlen saatlerinde Kayseri’den Şanlıurfa’ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i, GAP Uluslararası Havaalanında Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba, Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutlu ve kurum amirleri karşıladı.

       Şanlıurfa Valiliğinin koordinasyonuyla “Haydi Gençler Maça” projesi kapsamında Şanlıurfaspor Tokatspor maçını izlemeye giden Eyüp Göncü Lisesi’ni temsil eden öğrenciler de hava alanında Bakan Çelik’i çiçeklerle karşıladı.

 Taraftarlar büyük ilgi gösterdi

      Öğrencilerle sohbet eden Bakan Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile birlikte GAP Arena Stadyumunda Şanlıufarspor ile Tokatspor arasında oynanan müsabakayı izledi.

      Statta bulunan taraftarların büyük ilgi gösterdiği ve Bakan Çelik ile Vali Güvenç’in birlikte izlediği karşılaşma Şanlıurfaspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

 Okuma salonları ödül törenine katıldı

      Maçın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, DSİ XV. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda, Şanlıurfa genelinde eğitim hizmeti veren okuma salonlarında başarılı olan gençlerin ödül törenine katıldı.

      Okuma salonlarında verilen eğitim faaliyetlerini anlatan tanıtım filminin izletilmesiyle başlayan program, Okuma Salonlarında hizmet yürüten Divan Derneği Başkanı Hakan Işıkyıldız'ın konuşmasıyla devam etti. Hakan Işıkyıldız, Şanlıurfa’da özellikle kenar semtlerde 5 bin öğrencinin eğitim aldığı 33 okuma salonunun 5’ini SODES’in desteğiyle diğerlerini de hayırsever işadamlarının destekleriyle faaliyet verdiğini söyledi.

 Okumayan tek çocuk kalmasın

      Vali Celalettin Güvenç, bugünün güzel bir gün olduğunu ve cıvıl cıvıl geleceğe umutla bakan gençlerle bir arada olmaktan ve mutluluklarını paylaşmaktan büyük bir sevinç duyduklarını söyledi. Programı taçlandıran, zor koşullara rağmen Şanlıurfa’ya gelerek programa gelen Bakan Çelik’e teşekkür eden Vali Güvenç, eğitimin Türkiye’nin ve Şanlıurfa’nın en önemli meselesi olduğunu söyleyerek,”Okula gitmeyen tek çocuk kalmasın. Okumayan, meslek sahibi olmayan tek çocuk kalmasın” dedi.

      Vali Güvenç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sunarak, “2005 yılında aydınlansınlar diye gençlere bütçeden para ayıran Başbakanımıza şükranlarımı sunuyorum. SODES’in uygulandığı Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki 9 ilde son 5 yılda 195 milyon TL kaynak aktarılırken, bunun yalnız 45 Milyon TL’si Şanlıurfa’daki projelere aktarıldı. Bu kapsamda sivil toplum kuruluşları ile birlikte yaptığımız projeler sonucunda, 40 kadın kültür merkezi, 23 etüt merkezi, 3 gençlik merkezi, 17 sbs kursu, 12 öss kursu, 200 kültür ve sanat kursu, 195 spor kursu açarken; 18 spor tesisi kurduk. Buralardan 40 bin kişi faydalandı. Şimdi her ilçede spor salonu yapıyoruz. Kadınlara, çocuklara, gençlere ayrı ayrı ulaşmaya çalışıyoruz. El ele verip, Sayın Bakanımız Faruk Çelik’in önderliğinde Şanlıurfa’yı Türkiye’nin yıldızı yapacağız” şeklinde konuştu.

       Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise, Okuma salonlarında eğitim gören gençlerin geçtiğimiz hafta Ankara’da kendisini ziyaret ettiğini belirterek, “Sizler bizi Ankara'da ziyaret ettiniz öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Okuma salonlarını bundan sonra biz ziyaret edip, eksiklikleri gideremeye çalışacağız. Neye ihtiyacınız varsa yanınızda olacağız. Ankara, İstanbul, Çanakkale ve Bursa gibi illere sizleri gezmeye göndereceğiz. Edirne’den Kars’a vatanın her karışı dedelerimizin, atalarımızın; senin benim, 75 milyonun şehitlerinin kanıyla sulanmıştır. Bu vatan bu topraklar bizim” dedi.

       Okuma salonlarında okuyan gençlerin alacakları iyi eğitim sonucunda yarın Bakan, Başbakan olabileceklerini söyleyen Bakan Çelik, “Bu salonlarda bulunan gençler olarak Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin sorunlarınızı sizler azaltacaksınız. Aramızda valimizden belediye başkanlarına rektörümüzden diğer kurum amirlerimize kadar hepsi bizimle beraber. Siz Türkiye için ve bizim için çok önemlisiniz. Şimdi kitap verdik. Her öğrenciye tablet vermeye çalışıyoruz. Okuma salonlarımızın faaliyete geçmesinde SODES'in yanı sıra hayırsever işadamlarımızın da önemli katkıları var onlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sizler bir yıldız gibi parlayacaksınız. Şanlıurfa'nın bu genç nüfusu yalnız Şanlıurfa'yı değil tüm Türkiye'yi aydınlatacak. Organizasyonun gerçekleşmesinde emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

      Konuşmaların ardından okuma salonlarında eğitim alıp, girdiği sınavlarda başarılı olan öğrencilere ve eğitime destek sağlayan işadamlarına plaket verildi.

     Eğitime katkılarından dolayı Bakan Çelik, Vali Celalettin Güvenç'e üzerinde resminin bulunduğu bir plaket hediye ederken, Sema Eğitim Kurumları Başkanı Osman Nuri Karabaş’da Bakan Çelik’e bir plaket takdim etti.  bizimgazete63.com   04.03.2012

 



3207 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Saat
Site Haritası