• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam521
Toplam Ziyaret12903298

İHH'dan Yetimler İçin Büyük Proje

 

       İstatistikler; savaşlar, doğal afetler, yokluklar ve sağlık problemleri nedeniyle her gün binlerce çocuğun yetim kaldığını ortaya koyuyor. Dünyada hâlihazırda 165 milyon yetim ve kimsesiz çocuk bulunduğu, sadece Irak işgali boyunca yaklaşık 5 milyon çocuğun yetim ya da kimsesiz kaldığı biliniyor. İnsan tacirleri, organ ve fuhuş mafyaları, misyoner kuruluşlar ve yoksulluk gibi tehlikelerin hedefi durumunda olan bu çocukların sorumluluğu tüm insanlığa, özellikle de Müslümanlara düşüyor.

       Bizler bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyor, Uzakdoğu’dan Güney Amerika’ya, beș kıtadan yetim ve korunmasız çocuklarımızın, meslek ya da bir yuva sahibi olup kendi ayakları üzerinde durana kadar ellerinden tutmaya çalışıyoruz. İHH İnsani Yardım Vakfı şemsiyesi altında şimdiye kadar dünyada 36 ülke ve bölgede 23.282(yirmiüçbinikiyüzsekseniki) yetim çocuğumuza ulaştık. Ayrıca faaliyet sahamız olan 5 kıta üzerinde onlarca farklı ülke ve bölgede dönemsel olarak yetim çocuklarımızın mağduriyetlerini, eğitim, sağlık ve sosyal ihtiyaçlarını giderme gayretindeyiz. Sponsor Aile Sistemi ile düzenli destek kapsamına aldığımız ya da yılın çeşitli dönemlerinde gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde derdine ortak olduğumuz bu çocuklarımız, hayırsever ailelerinin katkılarıyla geleceğe umutla ve güvenle bakıyorlar.

      Sürdürmekte olduğumuz yetim çalışmalarımız çerçevesinde; 1 Şubat-31 Mart tarihleri arasında dünyada yetim çocukların karşı karşıya kaldığı sorunları gündeme taşıyarak bir bilinç ve farkındalık oluşturmak, hayata geçmeyi bekleyen yeni yetim projelerimizi gerçekleştirmek, mevcutların denetimlerini yapmak ve yeni projelerin fizibilite çalışmalarında bulunmak için bir kampanya düzenliyoruz. “Yetimlere Dünyanızda Yer Açın” adlı kampanyamızla dünyanın çeşitli bölgelerinde bakımını üstlendiğimiz yetim çocuklarımızı Türkiye’den sponsor aileleri ve gönüllülerimizle buluşturacak; yetimlerimizi gönüllülerimiz, bağışçılarımız, sağlık görevlileri ve basın mensupları ile kendi ülkelerinde, ailelerinin yanında ya da kaldıkları yetimhanelerde ziyaret edeceğiz. 

       Bu kampanya ile en az 5000 yeni yetim çocuğumuzu düzenli destek kapsamına dahil etmeyi hedefliyoruz. Kampanyamız; dünyanın 36 ülke ve bölgesinde yetimlerimizle buluşup kaynaşmak, onlara moral desteği vermek ve daha çok çocuğa yardım ulaştırmak için yeni imkânlar sağlayacak. Ayrıca çocuklarımızın sorunlarını yerinde gözlemleyerek çözüme yönelik yeni projeler gerçekleştirmek için geçen sene ilkini düzenlediğimiz ‘Yetim Dayanışma Günleri’nin ikincisini de kampanyamız çerçevesinde 16-31 Mart tarihleri arasında idrak edeceğiz.

       Yetim Dayanışma Günleri çerçevesinde 23 ülkeye ziyarette bulunulacak, 13 ülkede ise planlanan faaliyetler partner kuruluşlar tarafından gerçekleştirilecek. Bu bölgelerde ihtiyaç durumuna göre; kıyafet, kırtasiye, kitap, oyuncak, battaniye-yatak ve gıda yardımları, sağlık taraması, yetimhanelerin ihtiyaçlarının karşılanması, yetim ailelerine kendi geçimlerini sağlayabilmeleri için dikiş makinesi, susam öğütme makinesi, sağmal hayvan temin edilmesi ya da işletebilecekleri mini dükkanlar açabilmeleri için destek sağlanması, yetim evlendirme programları, sünnet organizasyonları, piknik, deniz ve havuz programları, bisiklet ve uçurtma etkinlikleri, toplu yemek organizasyonları, hayvanat bahçesi ve doğal parklara ziyaretler, çocuklarla hem eğitici hem de eğlence amaçlı aktiviteler gerçekleştirilecektir. Ayrıca bölgelerden gelecek talepler üzerine her bölgenin kendi ihtiyaçlarına ve kültürel dokusuna uygun faaliyetler ve yardım çalışmaları organize edilecektir.

      Her çocuğun gelecek günler için bir umut olduğu bilinciyle çıktığımız bu yolda siz basın mensubu dostlarımızın da yetim ve kimsesiz çocuklarımıza yönelik kamuoyu duyarlılığının oluşmasında gereken özveriyi göstereceğinize yürekten inanıyoruz.

 

Behçet ATİLA

İHH İnsani Yardım Vakfı

Şanlıurfa İl Tems.

0535 498 39 12



1322 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası