• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam248
Toplam Ziyaret12908389

Yapılan Basın Açıklaması Şöyle

 

     Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önemli bir adım attı. Artık yeni işe giren ya da çocuğu olanlar, SGK'nın yolunu tutarak kuyruklarda beklemek zorunda kalmayacak. Sağlık Provizyon ve Aktivasyon Sistemi (SPAS) ile SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı yazılımları birleştirildi. Böylece aktivasyon işleminin otomatik olarak yapılması sağlandı.

    SGK Şanlıurfa İl Müdürü Nurettin Nacar, daha önce 4 ilde pilot uygulaması yapılan SPAS'ın da ilimizde devreye girdiğini belirterek, bu sistemle birlikte aktivasyon yaptırma zorunluluğuna son verdiklerini söyledi.

SGK Şanlıurfa İl Müdürü Nurettin Nacar’ın açıklaması;

 “ SPAS PROGRAMI NEDİR ?

      SPAS Sağlık Provizyon Aktivasyon Sisteminin kısaltılması olup, devredilen kurumlara ait farklı programlarda kayıtlı veriler tek bir programda birleştirilmiştir. T.C. Kimlik numarası ve provizyon tarihi yazılması suretiyle başka hiç bir işleme gerek duymadan provizyon verilmesi sağlanmıştır. SPAS kurumun tescil, hizmet, tahsis ve ödeme kayıtları ile nüfus kayıt tablolarını kullanarak sigortalılar ile bunların eş ve çocuk, anne ve babalarını tespit etmekte; 5510 sayılı kanun 60 inci maddesinde belirlenmiş genel sağlık sigortalısı ile bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerin GSS hak sahipliğini oluşturmaktadır. SPAS sorgulama yapıldığı anda sorgulanan kişinin GSS kapsamındaki sağlık yardımlarına müstahaklık durumunu belirlemektedir.

SPAS NASIL ÇALIŞMAKTADIR?

     SPAS' da T.C. kimlik numarası ile provizyon sorgulaması yapılınca öncelikle nüfus kayıt kütüğüne gidilerek kişinin doğum, evlenme boşanma, ölüm vb. tüm nüfus bilgileri kontrol edilmektedir. Ölüm halinde provizyon otomatik olarak sonlandırılmakta; evlenme ve boşanma hallerinde provizyon durumu sigortalının son durumuna uygun meri mevzuata göre güncellenmektedir. GSS kapsamındaki kişilerin yeni doğan çocukları nüfus kütüğü kayıt tarihi itibariyle otomatik olarak açılmaktadır. Sistem tüm kayıtları otomatik olarak taramakta aktif olunması gereken statüde ( 4a, 4b, 4c, 60.cl,60.c3, 60g vb) tespit etmekte borç kontrolü yapmakta ve sigortalılık türüne göre sağlık yardımına hak kazanma koşulu olan 30 gün şartı yerine getirmesi bakımından son bir yıl içerisinde farklı statülerde geçen prim ödeme gün sayılarını tespitini ve birleştirmesini yapmaktadır.

Kısacası tescili yapılan sigortalılarımızın eş ve 18 yaşından küçük çocuklarının sağlık aktivasyonları sigortalının kurumumuza müracaatı olmadan otomatik olarak yapılmaktadır. 18 yaşını geçen çocukları için son mevzuata uygun şekilde kontrolü yapılarak öğrenci iseler öğrenci belgelerini ibraz etmek suretiyle sağlık güvenceleri açılmaktadır. Sigortalılarımızın anne ve babaları içinde beyan vermeleri gerekmektedir.” Dedi.



1969 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.382232.5119
Euro34.402534.5404
Hava Durumu
Saat
Site Haritası