• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam725
Toplam Ziyaret12912565

Halktan Destek Bekleniyor

 

 

 

 

 

 

      iHH İnsani Yardım Vakfı Gazze bombardımanında hasar almış 10 adet konutun bakım ve onarımını yapacak. Halkımızın desteğini bekliyoruz.

     GAZZE HAKKINDA GENEL BİLGİ; 1967'deki Altı Gün Savaşı'nda İsrail Ordusu'nun Mısır Ordusu'nu yenmesinden sonra Gazze Şeridi'yle beraber Gazze şehrinde de, 27 yıl sürecek İsrail dönemi başlamıştır. 1970'lerden itibaren, şehirde Filistinliler ve İsrailli yöneticiler arasında 1987'de İlk İntifada'yla sonuçlanan sık çatışmalar yaşandı. Gazze, bu ayaklanma sırasında direnişin odağı oldu. Bunun sonucu olarak, şehirdeki ekonomik koşullar kötüleşti. Gazze’ye uygulanan ambargo halen devam etmektedir. Ambargoyu kırmak adına vakfımız adına yola çıkan Mavi Marmara yardım gemisi de İsrail’in Şayet 13 komandolarının silahlı saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu İsrail askerleri 9 vatandaşımızı Akdeniz sularında şehit etmiştir.  Gazze 1.500.000 insanın 360 km² alanda yaşadığı ve dünyadaki en yoğun nüfusun olduğu bölgelerden biridir. Uzunca bir süredir devam eden ambargo ve sonrasındaki İsrail'in bölgeye yönelik saldırıları sonrasında birçok kişi ve birçok alan bundan etkilenmiş özellikle evler yıkılmış ya da ağır hasar almıştır.

    PROJENİN TANIMI; İsrail'in hedef gözetmeksizin Gazze'ye yönelik yaptığı saldırılar sonrasında on binlerce aile evsiz kalmış veyahut çok zor şartlarda yaşar hale gelmiştir. Bu ailelerin sağlık durumlarıyla alakalı sıkıntıları olduğu gibi psikolojik olarak yıpranmışlıkları da yüksek seviyededir.Evleri tamir ve tadilata ihtiyaç duyan aileler oradaki resmi kurumlar tarafından belirlenecek ve en fazla muhtaç durumdaki 10 aileyle bu projeye başlanacak ve evler bitirilmesinin akabinde ev sahiplerine teslim edilecektir.

     PROJENİN AMACI; Gazze'ye yönelik saldırılarda evleri çeşitli derecelerde zarar gören 10 ailenin evleri partner kurumumuz ve Gazze temsilciliğimiz tarafından koordineli bir şekilde espit edilecektir. Nasıl bir tamirata ve tadilata ihtiyaç varsa gerekli olan ihtiyaçlar belirlenip oradaki bir inşaat firmasıyla ön sözleşmeyle bu gerekli işler yapılacaktır. Evler yapıldıktan sonra Mavi Marmara gemisinde şehit düşen kişilerin isimleri verilecektir. Bu proje sayesinde Gazze'ye yardım götürmek için Türkiye'den yola çıkan ve gemide İsrail tarafından şehit edilen kişilerin isimleri Gazze'de yaşatılacaktır. Bu sayede Gazze'deki kişiler Türkiye halkının yanlarında olduklarını bir daha göreceklerdir.

    PROJENİN MALİYETİ;  Her bir evin Onarım ve bakım maliyeti 10.000 Euro olup, 10 evin toplam maliyeti ise 100.000 Euro eder. Halkımızın desteğini bekliyoruz.

SONUÇ; Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte 10 aile artık kafalarını sokabilecekleri birer eve kavuşacaklar, İsrail'in tüm yaptıklarına rağmen kardeşlerinin bu zor günlerinde yanlarında olduklarını göreceklerdir. Yapılan evlere Mavi Marmara'ya yönelik saldırılarda şehit düşen 9 kardeşimizin ismi verilecek. 27.01.2012

 

Behçet ATİLA - İHH Şanlıurfa Tems.



1012 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
Site Haritası