• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam253
Toplam Ziyaret12902597

Soruyor ve Cevap Bekliyoruz

     

      Viranşehir Dedaş tarafından vatandaşlara kesilen fatura kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Gazetemiz tarafından yapılan araştırmaya göre Viranşehir Dedaş sorumluları tarafından vatandaşlara kesilen faturalarda menşei Kesme-Bağlama olarak görülen kısımda vatandaşlardan belirli bir ücret alındığını ortaya koydu. Kesme-Bağlama ücreti vatandaşlardan alınan elektrik ücretine göre değişkenlik göstermesi ise kafalarda bir başka soru işareti oluşturdu. Yetkililerle yapılan görüşmemizde bunun Kaçak Kayıp Bedeli olduğunu ifade ettiler. Vatandaşlardan alınan bu paranın yasal bir dayanağının olmadığı daha önce ki Tüketici hakları komisyonu tarafından ortaya konulmasına rağmen Viranşehir’de neden hala bu paranın alındığına cevap bulunamadı.

     

     CEVAP BEKLEYEN SORULAR:

1-     Vatandaşlardan alınan bu para Faturanın Kesme-Bağlama kısmında bulunuyor. Hiç borcu bulunmayan ve elektriği kesilip bağlanmayan vatandaşlardan alınan bu paranın yasal dayanağı nedir?

2-     Eğer bu para kesme-Bağlama ücreti ise neden faturaların miktarına göre değişkenlik gösteriyor?

3-     Yetkililerin’’ Bu alınan para Kaçak Kullanım Bedelidir’’ dediği para daha önce birçok Tüketici Hakları Komisyonu tarafından iadesine karar verilmesine rağmen neden hala alınıyor.

4-     Vatandaşlara kesilen faturada okuma bedeli olarak görülen kısımda alınan paranın yasal dayanağı nedir?

5-     Faturalar da belirtilen kısımlar ile ilgili olarak neden vatandaşlar bilgilendirilmiyor?

6-     Bu sayılan ve diğer konularda Viranşehir dedaş işletmesi herhangi bir açıklaması ver mıdır?

     Sözü edilen konular ile ilgili olarak mağdur durumda bulunan vatandaşların bir an önce Viranşehir tüketici komisyonuna başvurmaları gerekiyor. Bunun için Vatandaşlar ellerinde ki faturanın bir fotokopisini çekerek bir dilekçe ile İlçe Tüketici Hakları Komisyonuna başvurarak haklarını arayabilirler. Yazılan dilekçeye ek olarak fatura fotokopisi eklenip Viranşehir Kaymakamlığından sevk edilerek Viranşehir Vergi dairesin de bulunan Tüketici Hakları Komisyonu üyesine teslim edebilirler. Haksızlığa maruz kalan vatandaşların bir an önce başvurularını yapmaları gerekiyor.   

     Vatandaşlarımızı uyarıyoruz: Faturanızda alakası olmayan kalemler ile ilgili sizden bir ödeme talep ediliyorsa o zaman Bir dilekçe ile son fatura fotokopisi hazırlanıp Kaymakamlıktan havale ettikten sonra Vergi Dairesinde bulunan Tüketici Hakları komisyonu üyesine baş vurup hakkınızı arayabilirsiniz.  bizimgazete63.com



1518 kez okundu

Yorumlar

dedaş      06/01/2012 09:56

yerel medyanın bu tür konulara el atması memnuniyet verici bi olaydır.bazı gerçeklerin gün ışığına çıkması adına.malesef vatandaşımızdeaş tarafından mağdur edilmektedir.insanlara kafadan endexler yazılarak fahiş faturalar yazılmaktadır.abonesi olan vatandaştan yüksek paralar alınırken,abonesi olmayan kaçak kullanan insanlar denetlenmemektedir bundan dolayı dedaşı kınıyorum.birde faturalara eklenen kaçak kullanım bedelinin haksız olduğunu düşünüyor ve bu haksızlığın bian önce düzeltilmesini istiyoruz.
Misafir - teknsyn

     05/01/2012 13:22

kesintiye çözemeyen buna engel lurmu acaba?
Misafir - eğitimci

TEBRİK     05/01/2012 08:09

hassasiyetinizden dolayı sizi tebrik ederim.inşaallah sonuç alırsınız
Misafir - Ömer

RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436
Hava Durumu
Saat
Site Haritası