• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam537
Toplam Ziyaret12909871

Filistin Başbakanı Heniyye: Mavi Marmara Filistin için zafer kazandı

 

      Gazze yönetiminin Başbakanı İsmail Heniyye, Mavi Marmara gemisini ziyaretinde “Filistin davası, Mavi Marmara ile zafer kazanmıştır” dedi.

      Çeşitli temaslar için Türkiye'de olan Gazze yönetiminin Başbakanı İsmail Heniyye, İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım ile birlikte Mavi Marmara gemisini ziyaret etti. Ziyaret öncesi basın toplantısında Türkiye halkına, Mavi Marmara organizatörü İHH İnsani Yardım Vakfı’na ve gemide bulunan bütün aktivistlere teşekkür etti.

 

 İHH Başkanı Yıldırım: Ambargo kalkana kadar vazgeçmeyeceğiz

    İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Filistin mücadelesinin haklı bir özgürlük mücadelesi olduğunun altını çizerek “Bütün insanlık Filistin’in yanındadır. Her gün çocuklar ve kadınlar ölürken bizler de Filistinlilerle beraber öldük, vurulduk ama onların yanında olmaktan vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz. II. Mavi Marmara seferi ertelenmek zorunda kaldı. Aslında size şimdi şu müjdeyi vermeyi çok isterdim. İsmail Bey’le beraber Mavi Marmara’ya binip Gazze’ye gideceğiz demeyi çok isterdim. Ama bunun da zamanı var. Çünkü bu ambargo kalkacak, hiç tereddüt etmeyin. Bu ambargo kalkana kadar biz de vazgeçmeyeceğiz. Şu anda Mavi Marmara kara yürüyüşüne devam ediyor. Allah nasip ederse Libya’da, Mısır’da, Suriye’de, Yemen’de ve diğer birkaç ülkede bu yürüyüşü tamamladıktan sonra tekrar denize açılıp Gazze’deki Filistinli kardeşlerimizle kucaklaşacağız.” diye konuştu.

 

Heniyye: Gazzeliler Mavi Marmara’ya Ulaştı

     Gazze yönetiminin Başbakanı İsmail Heniyye, sözlerine “Ey Müslüman, asil Türkiye halkı, Mescid-i Aksa’dan, kuşatılmış Gazze’den size geldik. Sizlere Dünyadaki ve Filistin’deki milyonlarca Filistinlinin selamını getirdim. Filistin şehitlerinin, Mavi Marmara şehitlerinin huzurunda hepinizi selamlıyorum” şeklinde başladı.  Heniyye, Mavi Marmara ve İsrail’in katlettiği şehitlerle ilgili “Sizin kanınız bizim kanımızdır, sizin yaralılarınız bizim yaralılarımızdır” dedi ve yardım filosu öncesi ve sonrasını şöyle anlattı: “Hamas olarak seçimi kazandıktan sonra bize karşı ambargo başlattılar. Siyasi tavır ve duruşumuzu değiştirmek, mücahit Filistin halkının direncini kırmak istediler. Filistin davasının diğer Müslümanlarla irtibatını koparmak istediler. Gazze’ye savaş açtılar, ambargo uyguladılar. Mavi Marmara’daki kardeşlerimizi şehid ettiler. Tarihte benzeri görülmemiş bir korsanlıkla karşı karşıya kaldık. Ama Mavi Marmara sayesinde ambargodan kurtulduk. İsrail kuşatmasına karşı zafer kazandık. Mavi Marmara şehitlerinin kanları Gazze’ye kadar ulaştı ve Gazze halkını sevgiyle kuşattı. Mavi Marmara şehitleri Türkiye’yi tarihi yoluna, misyonuna döndürdü. Dünyaya şunu söylüyoruz. Mavi Marmara, Gazze’ye ulaşmamış olabilir ama Gazzeliler Mavi Marmara’ya ulaşmış durumda”

 Heniyye’den Başbakan Erdoğan’a Teşekkür

     Heniyye, Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi hatırlatarak “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a Gazze’ye verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Onunla yaptığımız görüşmede Filistin davası için bizim gibi düşündüğünü gördüm” ifadelerini kullandı. Gilad Şalit için İsraille yapılan anlaşma sonrası hapishanelerden çıkan Filistinlilerden bazılarının Türkiye’de olduğunu hatırlatan Heniyye şöyle devam etti: “Bu kardeşlerimize kucak açan Türkiye’ye çok teşekkür ediyorum. Onlar onlarca yıldır zindanlarda kalıyorlardı. Şu anda sizin yanınızda olan bu kardeşlerimiz Filistin davasını canlı tutacak kardeşlerimizdir”

       Heniyye, Arap Baharı’nın Filistin davası için hayırlara vesile olacağını, ambargo karşısında kesinlikle ezilmeyeceklerini söyledi: “Filistin davası Mavi Marmara ile zafer kazanmıştır. Mavi Marmara sayesinde bize kurulan bütün oyunlar bozulmuştur. Bütün şehitlerimizi selamlıyorum, dualarla anıyorum. Hep beraber Kudüs’te görüşmek üzere, Filistin’in başkenti Kudüs’te görüşmek üzere diyorum. Hamas adına, İzzettin Kassam adına hepinizi selamlıyorum. İnşallah zafer kazanacağız. Ne zaman derseniz, en kısa zamanda diyorum” 

     Haliç Tersanesi’nde demirlemiş durumdaki Mavi Marmara gemisi önünde yapılan basın toplantısına gelirken tekbirlerle ve sevgi gösterileriyle karşılanan Heniyye, “Canım, kanım sana feda olsun El Aksa”  sloganlarına da eşlik etti. Mavi Marmara şehitlerinin aileleriyle de görüşen Heniyye, geminin kaptan köşkünü gezdi ve İsrail saldırısı anında yaşananlarla ilgili bilgi aldı.

 Behçet ATİLA

İHH İl Tems.



1563 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Saat
Site Haritası