• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam219
Toplam Ziyaret12911612

VALİ GÜVENÇ OLAYA EL ATTI

 

      Bazı basın yayın organlarında “Kadın Doğumda Korkunç İddia” başlıklı haberlerin yayınlanması üzerine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç konuya el atarak habere konu olan hasta ve ebeleri makamında dinleyerek, yanlış anlaşılmanın önüne geçti.

     Sağlık Müdürü Metin Demir, Kadın ve Doğum Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Mehmet Demir ve hastanın yatış yaptığı sırada görev yapan ebeler ile hasta Halime Erkut ve eşi Ali Erkut, Vali Celalettin Güvenç’in makamında bir araya geldi.

      Konuyla ilgili her iki taraftan da konu hakkında bilgi alan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, aileyi ve ebeleri dinleyerek, yanlış anlaşılmanın giderilmesini sağladı.

       Halime Erkut görüşmenin sonunda hemşire ve ebeleri öperek makamdan ayrılırken, eşi Ali Erkut bir açıklama yaparak, “Biz hastaneden memnunuz. Bir yanlış anlaşılma oldu bir sorun yok” dedi.

      Hasta ve ebeler birlikte fotoğraf çektirirken, yanlış anlaşılmayı giderdiği için Vali Celalettin Güvenç’e teşekkür etti. Görüşmenin sonunda Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Erkut ailesine yeni doğan bebeklerinin hayırlı bir evlat olması dileğinde bulundu.

       İl Sağlık Müdür Vekili Metin Demir, Vali Celalettin Güvenç ile yaptıkları görüşmenin ardından bir açıklamaya yaparak, doğum esnasında hastanın sancılarından dolayı öfkelendiğini belirterek, “Doğum esnasında sancılar yüksek olduğu için hemşire hanımın ellerini tutarken, eli incinmiş biraz hastamızın. Yalnız çok hassas olduğumuz bir konu var ırkçılık konusu. Buna devletimiz, hükümetimiz ve Şanlıurfa’da hiç kimse böyle bir ırkçı girişime müsaade etmez” dedi.

       Hastanın canı yandığı için böyle bir açıklamada bulunduğunu Ali Erkut’un görüşme sırasında kendilerine anlattığını söyleyen Metin Demir, “Canları yandığı için böyle bir açıklama yaptıklarını anlattılar. Ben kendim bir Kürdüm. O gün hizmet veren hemşire arkadaşlarımızdan 5 tanesi Kürt. Türkiye’nin hiçbir yerinde kamu sektöründe Türk veya Kürt ayrımı yapılması söz konusu değildir. Türkiye’nin hiçbir yerinde ama Şanlıurfa’da asla hiç kimse Kürt olduğu için hakarete uğrayamaz” şeklinde konuştu.

       Kadın ve Doğum Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Mehmet Demir ise, o gece görev yapan personelinden bu konuda herhangi bir ırkçılık kavramını bahsettiğini kesinlikle düşünmediğini ifade etti. Ebelerin ve diğer sağlık çalışanlarının bütün gücüyle hastalara hizmet vermeye çalıştığını anlatan Mehmet Demir, “Oluşan bu tatsız olaydan dolayı Sayın Valimiz, bizi ebelerimiz ve hasta ile hasta yakınını çağırmıştır. Bir arada konuşup, olayın yanlış anlaşıldığı ortaya çıkmıştır. Hasta ve sağlık çalışanlarımız barışıp bu konuda gerekli sonuca bağlamıştır. Sayın valimizin böyle bir konuyu çözdüğünden dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.  



1532 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
Hava Durumu
Saat
Site Haritası