• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam340
Toplam Ziyaret12913793

Herkes Üstüne Düşeni Yapmalı

 

 

      Yıllardır kangren haline gelen ve bir türlü çözüme kavuşturulamayan elektrik sorunu bu kışta devam ediyor. Sorunun temelinde ekonomi, bilinçsiz tüketim ve sorumsuzluk yatıyor. Sorunun çözümünde devlete de millete de görev düşüyor ama bu görevi kimse şu ana kadar bir türlü yerine getiremiyor.

      DEVLETTEN BEKLENTİ: Vatandaş devletten beklentisi elektrik sorununun bir an önce çözüme kavuşturmasıdır. Bölgenin gelir düzeyinin düşüklüğü dikkate alındığında elektrik fiyatının yüksekliği vatandaşı ister istemez kaçağa yöneltmektedir. Her ne kadar uygulaması hayal bile olsa Tedaş vatandaştan hane başı ayda 100 TL alsa daha karlı durumdadır. Vatandaşın sırf doğru dürüst elektrik alabilmek için özellikle Yenişehir Mahallesin de abartman bloklarına trafo alıp takmaktadır. Alınan bu trafoların hat bağlanması yapılmakla birlikte en ufak bir arızasında ‘’O trafo bizde kayıtlı değil, arızasını yapamayız’’deniyor. Madem kayıtlı değilse neden bağlantı yapıp enerji veriliyor. Enerji verilmekle birlikte o trafolardan faydalanan abonelerden her ay düzenli bir şekilde elektrik faturası tahsil ediliyor. Paraya gelince tahsil ediliyor, arızaya gelince yapılmaması ise vatandaşın ister istemez tepkisine neden oluyor. Vatandaş Tedaşın yükünü hafifletip trafo alması bir destek değimlidir? Ha okul, yol yapımı için arsanı bağışlamışsın ha tedaşın yükünü hafifletmek için trafo bağışlamışsın. O trafoların bir an önce kayıt altına alınması kaçak elektriğin de önüne geçecektir.

      VATANDAŞTAN BEKLENTİ: Ekonomik açıdan daha çok fakir bir nüfusa sahip olduğumuzdan birçok vatandaş elektrik parasını ödemekte zorlanıyor. Buda vatandaşı ister istemez kaçak elektrik kullanmasına neden oluyor. Buna durumu iyi olan zenginlerde dahil olunca bilinçsiz bir tüketim başlıyor. Neredeyse her odaya bir klima döşeniyor. Bu savurgan tutuma karşılık arz edilen elektrik talebi karşılayınca ister istemez elektrik kesintilerine neden oluyor. Cefakar Tedaş arıza ekipleri de belki trilyonlar verseniz o yağmur altında direğe çıkmaya cesaret edemeyeceğiniz direklere çıkıp arızayı gidermeye çalışıyorlar. Sorumsuz ve savurganca tüketilen enerjiyi israf etmeden kullanmayı öğrenmedikçe elektrik kesintilerinin sonunun gelmeyeceği de kesindir.

     DEVLETTEN VE MİLLETTEN BEKLENTİ: Devlette Millette üzerine düşeni yapmadık sürece bu durumun kaçınılmaz olacağı aşikardır. Eğer elektrikte sıfır sorun isteniyorsa herkes kendi üstüne düşeni yerine getirmelidir.

VATANDAŞTAN SİTEMİZE GELEN BİR MESAJ: MERABA.VİRANŞEHİRDE 3 YILDIR GÖREV YAPIYORUM.SÜREKLİ ELEKTİRİKLER GİDİP GELİYOR BAZEN SAATLERCE GELMEDİĞİ OLUYOR...ELEKTRİK ARIZAYI ARIYORUZ TRAFO ELEKTİRİK KULLANIMINI KALDIRMIYOR DENİLİYOR...ELEKTRİKLE ISINIYORUZ,BÜTÜN EV ALETLERİMİZ ELEKTİRİKLE ÇALIŞIYOR VE ZARAR GÖRÜYOR.BANYO YAPAMIYORUZ ELEKTİRİK YOK..YETKİLİLER LÜTFEN BUNA BİR ÖNLEM ALSIN...ÇÜNKÜ ARTIK İNSANI RAHATSIZ EDİCİ BOYUTTA.SAHSEBN BAZEN BU SORUN YÜZÜNE TAYİN İSTEMEYİ DÜŞÜNÜYORUM...ELEKTİRİĞİN GİTMEDİĞİ GÜN YOK...2012 YE GİRİCEZ HALA BURDA BU SORUNU YASIYORUZ..UMARIM BU YORUMUM YETKİLİLERE ULAŞTIRILIR..TESEKKÜRLER.  bizimgazete63.com        



1752 kez okundu

Yorumlar

     16/12/2011 10:35

yayınlanan msj gazete ve sitenizde görmek çok güzel umarım yetkililerde bunun farkına varır ve viranşehirde elektirik sorunu çözülmüş olur...herkes gibi bizlerde rahat ederiz...tesekkürler..
Misafir - eğitimci

Teşekkürler Bizim Gazete     15/12/2011 17:19

Şu yetkililer en az Bizim Gazete kadar duyarlı olsaydı bu sorun çoktan düzelirdi.Bu büyük ve önemsenmeyen sorunu birilerine duyurana kadar haberlere lütfen devam edelim.Gerçekten canımıza tak eden bir sorun kaçak kullananın umurunda değil canı yanmıyor zaten para vermiyorum diyor devletin umurunda değil zaten kaçak kullanılıyor diyor olan bizlere oluyor hem faturaları kabarık ödüyoruz hemde elektriksiz kalıyoruz.Suçumuz devletten çalmak istemeyişimiz suçumuz harama girmeyişimiz.Kim ne derse desin kaçak elektrik HARAMDIR ve kul hakkıdır.Hakkımı helal etmiyorummm.
Misafir - Ali

RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Saat
Site Haritası