• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam785
Toplam Ziyaret12913393

Pamukta Oynanan Oyuna Dikkat

   

 

      Geçen hafta gündeme getirdiğimiz Çiftçilerimizin durumu ile ilgili haberimiz gündeme oturdu. Bir çok çiftçiden haberimizle ilgili destek alırken başta çiftçilerin sorunlarını yansıtması gereken sivil toplum kuruluşlarının bir kısmı ise sessiz kalmaya devam ediyor. Haberimizden sonra pamuk piyasasında nispi bir oranda artış gözlense de istenilen düzeye hala gelmiş değil.

    Edinilen bilgiye göre pamuk ekiminden sonra Viranşehir’deki rekolteyi öğrenmek, pamuğun kalitesini tespit etmek ve Çiftçilerimizin genel durumu hakkında bilgi almak için bazı tüccarlar Viranşehir’e çeşitli zamanlarda eleman gönderdi. Bu elemanlar genel durumu inceledikten sonra tüccarlara raporlarını sundular. Tüccarlara sunulan raporlarda özellikle çiftçinin Aralık 2011 tarihinde yatırması gereken elektrik borcu dikkati çekti. Tarihi dikkate alan tüccarlar da bu doğrultuda hareket ederek pamuk fiyatını düşürdü.

    Şimdi bu oyunu bozmak için başta Sivil Toplum Kuruluşları olmak üzere Çiftçilerimize ve hükümete görev düşüyor. Çiftçilerimizin pamuğunu satmama yönünde eğilimleri artıyor. İmkanı olanlar en az 2. aya kadar pamuklarını satmamaları gerekiyor. Buna gücü yeten çiftçilerimiz bu oyunu bozarsa tüccar fiyat artırmak zorunda kalacak ve Pamukta hak ettiği değerini bulacaktır. Şimdi bu konuda özellikle durumu iyi olan çiftçilerimize de büyük görev düşüyor. Çiftçilerimizin tefecilerin eline düşmemesi ve haciz tehlikesi ile karşı karşıya bulunmaması için adeta kenetlenmesi lazım. Bu konuda hem Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek’i hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i sık sık arayarak durumlarını bildirmeleri gerekiyor. Nitekim ağlamayana mama yok sözü burada gerekçesini göstermiş oluyor. bizimgazete63.com      



1324 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Saat
Site Haritası