• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam607
Toplam Ziyaret12903384

AKYÜREKTEN MÜJDE BEKLİYOR

 

 

 

 

 

 

      

     

                 (HAYDİ ÇİFTÇİLER MESAJLARINIZI BEKLİYORUZ, SESİNİZİ SİTEMİZ ARACILIĞI İLE DUYURUN)

       Tarihinde hiç bu kadar düşük bir fiyata sahip olmayan Pamuk bu yıl Viranşehir çiftçisini hayal kırıklığına uğrattı. Bu yıl rekolte ve kalitenin oldukça yüksek olmasına rağmen pamuk fiyatlarının neden bu kadar düşük bir seviyede olduğu ise çeşitli rivayetlere dayanıyor.

      Edinilen bilgiye göre Elektrik borcu olan çiftçilerimizin durumunu takip eden pamuk tüccarları bunu fırsat bilerek Pamuk alımında bulunmuyor. 20 Aralık 2011 tarihinde elektrik taksiti olan çiftçinin bu parayı yatırabilmesi için elindeki pamuğu satması lazım. Çiftçinin elektrik borcu olduğunu bilen pamuk tüccarları da mal alımında bulunmuyor yada fiyatı oldukça düşük tutuyor. Çiftçilerde 20 Aralık tarihine kadar mutlaka elektrik borcunu yatırması gerektiğinden pamuğu satmak zorunda kalıyor. Dünya pamuk borsası 1 dolar civarında iken ( Yaklaşık 1.8 TL) Viranşehir de fiyatın bu şekilde olması çiftçilerimizi zor durumda bırakıyor.

       Gazetemize konuşan birçok çiftçi’’Sayın Vekilimizden sorunumuza bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz. Elektrik borçlarımızın ertelenmesi için kendisinden yardım bekliyoruz’’dediler.

      Viranşehir Çiftçileri ve Köylüleri Kalkındırma Derneği Başkanı Şehmus Göl ise’’Bu yıl rekoltemiz ve pamuk kalitemiz oldukça iyi ama verimli bir toplama yapılamadığından (Kirli toplama) fiyata etkisi oluyor. Mazot ve gübrede ki fiyat etkisi de çiftçiyi etkiliyor. Bu kadar olumsuzluklara rağmen birde elektrik borcu çiftçinin adeta belini kırıyor. Eğer elektrik borçlarımız ertelenmezse hem pamuklarımız bedavaya gidecek hem de haciz riski ile karşı karşıya kalacağız. Çiftçinin zor durumda kalması demek esnafın da zor durumda kalması demektir. O zaman birçok esnaf ta ödeme yapmakta zorlanacaktır.’’dedi.

    DURUMU AKYÜREK’E İLETTİK: Yaptığımız araştırmanın sonucunu Ak parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek’e ilettik. Akyürek’’Şu an için çiftçinin durumunu çok iyi anlıyorum, Enerji Bakanlığına durumu iletip elektrik taksitinin ertelenmesini isteyeceğiz. Çiftçimize de bir çağrım var ellerinde ki pamuğu Şubat ayına kadar satmamalarını öneriyorum’’dedi. Şu anda çiftçi Akyürek’ten gelecek müjdeli haberi bekliyor.      bizimgazete63.com



1785 kez okundu

Yorumlar

     02/12/2011 20:44

bu haftaki yazınız için teşekkür ederiz.Çiftçilerin sesi oldunuz inşallah bu ses ilgili yerlerden duyulurda rantçıların çiftçileri ne hale getirdikleri görülür ve çözüm bulunur.Hele pamuk kürekçileri perişan halde istinasız %30 cular boca girerek işçi parası ödediler.Bu seneki bütün emekleri perişan oldu.Allah rızası için bir çözüm bulunsunda pamuk fiyatı normal seviyesine gelsin.
Misafir - mehmet

Allah razı olsun     01/12/2011 12:30

Bunu yazdığınız için Allah sizden razı olsun. Belki birçok kimse bilmiyor ama çiftçiler ile birlikte kürekçilerde yanacak. Perişan durumdayız çözüm bekliyoruz.
Misafir - Bir Köylü

RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173
Hava Durumu
Saat
Site Haritası