• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam169
Toplam Ziyaret12908310

Vali Güvenç Başkanlığında Heyet Gitti

 

 

 

 

 

 

 

       Şanlıurfa Valiliğinin öncülüğünde başlatılan “Van Üşümesin Şimdi Yardım Zamanı” kampanyası kapsamında Şanlıurfa’da toplanan yardımlar Vali Celalletin Güvenç Başkanlığındaki Urfa heyetiyle Van’a ulaştırıldı.

             Van için toplanan yardımları teslim etmek için Valiliğinin koordinasyonunda Şanlıurfa’dan bir otobüsle hareket eden heyette Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutlu, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Habip Arslan ve Mustafa Aydın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Osman Baysal, ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Muhtarlar Dernek Başkanı Halil Haktankaçmaz, Girişimci İş Kadınları Dernek Başkanı Asuman Yazmacı, Evren Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mustafa Aslan, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Zeki  Yıldırım, ve işadamlarıyla gazeteciler yer aldı.

       İlk olarak  Erçiş’e  gelen Şanlıurfa heyeti, daha sonra  depremin halen izlerinin yaşandığı Van’a geçti. Van Valisi Münir Karaloğlu ve Koordinatör Müdür olarak bölgede bulunan Şanlıurfa İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Sönmez tarafından karşılanan Urfa heyeti Şahmaran Otel’de kahvaltı yaptı.

       Şanlıurfa’dan bölgeye giden AFAD ekibinin de bulunduğu kahvaltının ardından Ağrı Valisi Ali Yıldırım da heyete katıldı. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, depremin ilk gününden Van’a giderek, burada çalışmalara katılan Şanlıurfa AFAD ekibine teşekkür etti.

       Kahvaltının ardından Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Van Valisi Münir Karaloğlu ve Ağrı Valisi Ali Yerlikaya ile Şanlıurfa Heyeti Van’a ulaşan yardım konvoylarının bulunduğu Van İl Özel İdaresi Yardım Toplama Merkezi’ne geçti.

      Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Van’ın acısının millet olarak yaşandığını söyleyerek, “Van'ın acısını, üzüntüsünü millet olarak Edirne'den Hakkari'ye, Trabzon'dan Hatay'a yaşıyor, yaşamaya devam ediyoruz. Bu anlamda milletimiz teyakkuz halinde, herkes Van için ne yapabilirim, yaraları nasıl sarabilirim, bunları nasıl azaltabiliriz, kaygısı üzüntüsü çalışması içerisinde Şanlıurfa’mız da. Ben buradan Şanlıurfalılara minnetlerimi, şükranlarımı iletiyorum. İşadamlarımız, zenginlerimiz, fakirlerimiz insanlarımız biz Van için ne yapabiliriz diyerek bir araya geldiler, yardım topladılar Van'dan gelen depremzede kardeşlerimizi bağırlarına bastılar ve bugünde 50 kişilik bir iş adamı heyetiyle valimizin yanındayız, Van'dayız, sizlerin yanındayız.

       Vali Güvenç, Şanlıurfalıların yaptıkları yardımlarla toplanan 3 bin 500 gıda paketini 12 kamyonla Van'’a getirdiklerini ifade ederek, “Şanlıurfalıların çorbada tuzumuz olsun inancıyla yaptıkları 3 bin 500 gıda paketini 12 kamyonla getirdik. Yine çadırların tabanındaki su sızmalarını önlemek için strafor 5 tır, İstanbul'dan ve Mersin'den Şanlıurfalılar yüklettiler yarın inşallah çadırlarda Valimizin başkanlığında dağıtılacak. Biz bu acıları paylaşıyoruz, Bu kederli günde sevindirici olan milletimizin top yekün bu acıyı hissettirmesindir, bu felaketi hissetmesidir bu felaketin kenetlenmemize sebep olmasıdır” diyerek konuşmasını sürdürdü.

      Vali Güvenç, ilk günden beri Van’a özveriyle çalışan Van Valisi Münir Karaloğlu başta olmak üzere, tüm devlet erkânına kamu çalışanlarına ve bu acıyı paylaşmak için ayağı kalkan tüm insanlara teşekkür ederek, “Şanlıurfa heyetine de bir kere daha teşekkür ediyorum inşallah Allah bize bir daha böyle acılar göstermez” şeklinde konuştu.

      Biri 23 Ekim’de 7.2 ile ikincisi de 09 Kasımda 5.6 ile iki büyük felaket yaşadıklarını anlatan Van Valisi Münir Karaloğlu ise, “Türkiye gerçekten Van'a aktı, Türkiye'nin her bölgesinden Van'a çeşitli yardımlar geldi. Bugün de dost bir şehir olan Şanlıurfa, Halil-ür Rahman şehri olduğunu bir kez daha gösterdi. Sayın Valim Celalettin Güvenç ve emeği geçen tüm dostlara teşekkür ediyorum. Açılar paylaşarak azalır, bizim açımızı paylaştı. Şanlıurfa’dan getirdikleri yardımlara da teşekkür ediyoruz. Hala tabi depremin acıları devam ediyor. Van'da insanımız hala evine giremiyor, hala yardıma ihtiyacımız var. Bu yardımlar, bizim için Van halkı için önemliydi” dedi.

     Beledibe Başkanı Fakıbaba da organizasyonun yapılmasında emeği geçen başta Vali Celalettin Güvenç olmak üzere, tüm Şanlıurfalılara teşekkür etti.

      Yardım malzemelerini teslim ekme programı Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu’nun dua etmesinin ardından Vali Celalettin Güvenç, yardımları Van Valisi Münir Karaloğlu’na teslim etti.

      Vali Celalettin Güvenç, Van Valisi Münir Karaloğlu ve Ağrı Valisi Ali Yerlikaya ile Urfa heyeti daha sonra Şanlıurfa Belediyesi’nin Vanlı vatandaşlara ikramda bulunduğu çorba evine geçti. Burada bekleyen Vanlı vatandaşlara çorba dağıtan heyet, son olarak 75. Yıl Çadır Merkezi’ne geçti.

     Çadırlarda kalan vatandaşların sıkıntıların bölgede görevlendiren Termal Kaymakamı Bilal Şentürk ile birlikte dinleyen Vali Celalettin Güvenç ve beraberindekiler çadırlarda kalan çocuklarla yakından ilgilendi.

     Çadır Merkezinde kalan Zübeyde Kılınç isimli kadın Vali Güvenç ile görüşerek bebeği için yardımcı olmasını talep etti. Depremde enkaz altından çıkarılan Yiğithan isimli bebeğin soğuktan dolayı çok zor günler geçirdiğini anlatan anne Zübeyde Kılınç’a; Vali Celalettin Güvenç yardımcı olacağını söyledi. “Sizi Şanlıurfa’ya aldıralım. Biz orada size bakarız merek etmeyin” diyen Vali Güvenç, AFAD’a bağlı olarak bölgede koordinatör Müdür olarak görev yapan Şanlıurfa Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Sönmez’e talimat vererek, anne Zübeyde Kılınç ve bebeği Yiğithan’ı Şanlıurfa’ya göndermesi talimatı verdi.

      Çadır merkezinde incelemelerini tamamlayan Şanlıurfa heyeti Van’dan     karayoluyla Şanlıurfa’ya döndü.

         



1820 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.304532.4339
Euro34.423434.5613
Hava Durumu
Saat
Site Haritası