• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam450
Toplam Ziyaret12909784

Vali Güvenç Öğretmenler ününde Konuştu

 

      24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen programa katılan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Türkiye’de derslik başına düşen öğrenci sayısının en fazla olduğu illerin başında gelen Şanlıurfa’da, yaptıkları çalışmalarla bu sayıyı kısa zamanda aşağıya çekeceklerini söyledi.

       Belediye Konferans Salonunda, Gazi Lisesi ve Tes-iş Anadolu Lisesi’nin düzenlediği Öğretmenler Günü programına Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Veli Tarakçı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Jandarma Komutanı Emin Dursun, İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ve öğretmenler katıldı.

       Öğretmenler günü münasebetiyle açılan serginin gezilmesiyle başlayan programda İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin bir konuşma yaptı. Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu söyleyen Şahin, fedakâr öğretmenlerin gününü kutladı.

        Daha sonra Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, emekli olan öğretmenlere şeref belgesi verdi. Öğretmenler Günü münasebetiyle okullar arasında düzenlenen “Öğretmene Mektup” adlı şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerini veren Vali Celalettin Güvenç bir konuşma yaptı.

         Bu yıl Türkiye’nin birçok üzücü hadiseyi yaşadığını söyleyen Vali Celalettin Güvenç, Van’da hayatını kaybeden 72 öğretmeni rahmetle anarak başladığı konuşmasını “Başta Başöğretmen Mustafa kemal Atatürk olmak üzere, ömrünü bu toprakların ileriye gitmesi için adayan öğretmenleri rahmet diliyorum” şeklinde sürdürdü.

       En kutsal mesleğin öğretmenlik olduğunu söyleyen Vali Güvenç, bu yüzden bu meslek her türlü hamasetin dışında sürdürüldüğünü bildirdi.

       Türkiye’de öğretmenlik yapmanın önemine değinen Vali Güvenç, “Stratejik konumu itibariyle bu meslek ülkemizde daha çok sorumluluk gerektiriyor. Şanlıurfa’da ise daha ağır sorumluluk ve fedakârlık şeklinde kendisini göstermekte. Şanlıurfa’da 540 bin öğrencimiz okula gidiyor. Okula gitmeyen 120 bin öğrenciyle bu sayı 660 bine çıkıyor. Şanlıurfa nüfusunun üçte birinden fazla öğrenciyi size teslim etmişiz. Bu öğrenciler için 16 bin 500 öğretmenimiz 10 bin dersliğimiz eğitim vermekte. Türkiye’de derslik başına düşen öğrenci sayısının en çok olduğu ilde görev yapmaktasınız. Derslik başına düşen 50 – 60 öğrenciye ulaşmaya çalışıyorsunuz. Derslik başına düşen öğrenci sayısının düşürülmesi adına okul yapma çalışmalarımız sürüyor. Mesaimizin büyük bölümünü buna harcıyoruz. Hükümetin, Özel İdarenin imkânları ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla derslik sorununu çözmeye çalışıyoruz. Kısa zamanda derslik başına düşen öğrenci sayısını arzu ettiğimiz seviyeye çekeceğiz” dedi.

       Yılsonu olmasına rağmen 6 – 7 okulun yapılması için kaynak sağladıklarını belirten Vali Güvenç, öğretmenlere seslenerek, “Başını okşayacağınız her bir çocuk geleceğin Türkiye’sine bir tuğla koyacaktır. Bu anlamlı gününüzü kutluyorum” dedi.

        Vali Güvenç’e konuşmasının sonunda bir sürpriz yaparak Eğitim Enstitüsünü okuduğu yıllardan okul arkadaşı olan 30 yıllık öğretmen Celal Yaprak ile Ortaokuldan Coğrafya öğretmeni olan İsmail Özcan’ı sahneye çıkardılar. Öğretmenini ve sınıf arkadaşını karşısında görünce mutluluk yaşadığını söyleyen Vali Güvenç, sürprizden haberi olmadığını, öğretmeni ve arkadaşıyla kendisini buluşturanlara teşekkür etti.

       Ortaokuldan Coğrafya Öğretmeni olan İsmail Özcan, Vali Güvenç’in gayet çalışkan, dürüst ve istikrarlı bir öğrenci olduğunu ve kendisiyle gurur duyduğunu söyledi.

       Bu arada Gazi Lisesi ve Tes-iş Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Öğretmenler Günü programı Van’da hayatını kaybeden 72 öğretmen anısına düzenlenen gösteride programı izleyen herkes duygulandı. Stajyer öğretmenlerin yemin etmesiyle devam eden program, öğretmenler korosunun orotoryosuyla son bulurken, Vali Celalettin Güvenç programın düzenlenmesinde emeği geçenleri kutladı.



1480 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu
Saat
Site Haritası