• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam142
Toplam Ziyaret12911535

Basın Açıklaması Şöyle

Bilindiği üzere bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Bugüne kadar hiçbir öğretmenler gününde, öğretmenlerin gerçek sorunları tartışılmamış, yüz binlerce eğitim emekçisinin sosyal ve ekonomik sorunlarını çözme yönünde herhangi bir adım atılmamıştır. Bir bütün olarak düşünüldüğünde sadece öğretmenler değil; bütün eğitim ve bilim emekçileri, yılda sadece bir gün hatırlanmayı hak etmemektedir. Yıllardır yaşadığımız ekonomik, sosyal ve özlük sorunlarına sağlıklı ve gerçekçi çözümler üretilmemiş, çalışma ve yaşam koşullarımız her geçen yıl daha da kötüleşmiştir.

“24 Kasım Öğretmenler Günü 12 Eylül döneminin bir ürünüdür. 12 Eylül zihniyetinin nasıl bir öğretmen istediğinin simgeleştiği bir gün olduğu gerçeği unutulmamalıdır. O dönemde sorgulamayan ,eleştirmeyen ,apolitik, verilenlerle yetinen , demokrasi bilincinden yoksun , bilimden ve evrensel değerlerden uzak bir öğretmen modeli dayatılmak istenmiştir. Günümüzde de 12 Eylül ün yaratmak istediği öğretmen modeli AKP iktidarı eliyle kamu emekçilerine dayatılmaktadır

 

Konfederasyonumuz KESK ve sendikamız EĞİTİM-SEN AKP’nin bu politikalarına karşı yapmış olduğu muhalefetten dolayı yönetici ve üyelerimize dönük gözaltı, tutuklama, sürgün gibi uygulamalar son dönemlerde artarak devam etmektedir..Dün başbakan Erdoğan il başkanları toplantısında o dönemdeki yöneticileri ve siyasal iktidarın 1938’ de Dersim’de halka yönelik yapılan katliam,baskı ve sürgün politikalarını, belgelerini açıklayarak ortaya koyarak devlet adına Dersim halkından özür dilemiştir.Başbakan Erdoğan’ın başında olduğu AKP iktidarı dün eleştirdiği o dönemin politikalarını muhalif olan tüm kesimlere karşı faşizan bir tarzda sürdürmektedir.Başbakanın bu yaklaşımı yaman bir çelişkidir. Hem sürgünü eleştireceksin hem de eğitim emekçilerine gözaltı, tutuklama ve sürgünü reva göreceksin.

2002’den günümüze kadar yüzlerce emekçi sürgüne gönderilmiş ve onlarcasıda tutuklanmıştır. Bugün 40’a yakın KESK üyesi cezaevlerinde tutuklu bulunuyor. Tutuklanmayan arkadaşlarımız ise ülkemizin farklı bölgelerindeki en ücra noktalara çağdışı bir anlayışla sürgün edilmektedir.

 

 

      İlimiz Şanlıurfa’da da yıllardır yürüttüğümüz emek, demokrasi ve barış mücadelesi emniyetin düzmece ve mesnetsiz iddiaları doğrultusunda Başta Şube başkanımız Halit Şahin olmak üzere on’a yakın KESK’e bağlı şube yönetici ve üyelerimiz tutuklanmış ve sürgün edilmişlerdir.

       Eğitim-Sen Şube başkanı Halit ŞAHİN Kütahya’ya, Şube Eğitim sekreterimiz Remziye ŞAHİN Çankırı’ya, Şube Mali Sekreterimiz Afyon’a, Eski Şube başkanımız Sıtkı DEHŞET Uşak’a, Eski Örgütlenme Sekreterimiz Yasin Rıza ÖZTÜRKOĞLU Aksaray’a, Suruç Eğitim-sen Yöneticimiz Adile ŞAHİN Bilecik’e, Suruç EĞİTİM-SEN üyemiz YAHYA AÇIKGÖZ Giresun’a, Suruç EĞİTİM-SEN üyemiz ZEYCAN AYDIN Burdur’a ve Suruç EĞİTİM-SEN üyemiz Adil ARSLAN ise Kırıkkale’ye sürgün edilmişlerdir.

      KESK olarak dün olduğu gibi bugünde AKP’nin baskı,sürgün,tutuklama ve ikiyüzlü politikalarına karşı yüzyıllık kamu emekçilerinin mücadele geleniğinden aldığımız güçle karşı duracağımızı ve yılmayacağımızı , emek, demokrasi ve barış mücadelesini dün olduğu gibi bugünde yarında kararlı bir şekilde sürdüreceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

      Çağdışı,antidemokratik ve hukuksuz bir şekilde sürgün edilen arkadaşlarımız bugünden cumartesi günü saat 13.00’e kadar sürdürecekleri “TUTUKLAMA VE SÜRGÜNLERE KARŞI AÇLIK GREVİNDEYİZ” Eylemine başlayacaklardır.

      Bizlerde KESK’e bağlı şube yönetici ve üyeleri başta olmak üzere,dost kurum ve kuruluşların yönetici ve üyeleriyle birlikte arkadaşlarımızın başlatacakları 3 günlük açlık grevine destek vereceğimizi belirtmek üzere burada bulunmaktayız.demokrasi güçlerini bizimle birlikte olmaya ve bu hukuksuzluğa karşı durmaya davet ediyoruz.

 VİRANŞEHİR EĞİTİM SEN YÖNETİM KURULU...



2314 kez okundu

Yorumlar

Tebrik     25/11/2011 08:48

Kişinin davasına sadık olması kadar güzel bir şey yok. Tebrik ederim
Misafir - Öğretmen

RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Hava Durumu
Saat
Site Haritası