• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam534
Toplam Ziyaret12903311

1.5 Liranın altında Satılan Sütleri Almayın

     Gıda teröründe iddiaların ardı arkası kesilmezken gıda ürünlerindeki tehlikeye sektör temsilcileri de tepki gösterdi.

    Muratbey Peynirleri CEO’su Erol, sütte yapılan hilelere dikkat çekti. Erol, “1.5 liranın altında satılan paket sütleri satın almayın” dedi.

    Bugün Gazetesi'nin gündeme getirdiği gıda terörüne tepkiler artıyor. İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği (İYSAD) Başkanı Sadık Çelik dışarıda tüketilen ürünlerin içeriğinin ne olduğunun bilinmediğine dikkat çekmişti. Türkiye'de günde 30 milyon kişinin dışarıdan gıda maddesi alıp tükettiği bilgisini veren Çelik, "30 milyon insan ne yediğini bilmiyor" demişti.

Analizlerle doğrulandı

     Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Uzman Özel Gıda Kontrol Laboratuarı Genel Müdürü Seyfettin Parıldar da yaptığı açıklamada, yaptıkları analizler sonucu sütlerde sık kullanıldığı takdirde karaciğer kanserine neden olabilecek Alfatoksin M1 maddesine rastlandığını, yoğurtlarda toz jelatin, sucuk, sosis ve salam gibi işlenmiş et ürünlerine ise domuz, at ve eşek gibi tek tırnaklı hayvanların etlerinin karıştırıldığını söylemişti. Bu açıklamalardan sonra gündelik hayatımızda sıkça tükettiğimiz et ve süt ürünlerindeki tehlikenin söylentiden ibaret olmadığı laboratuar çalışmaları ile de gözler önüne serilmiş oldu.

Değerli kısmı yok oluyor

    Konuyla ilgili BUGÜN'e konuşan Muratbey Peynirleri CEO'su Necmi Erol da özellikle çocukların gelişimi açısından önem arz eden sütte yapılan hileleri anlattı. Sütlerdeki yağ oranının düşürülüp su ve laktoz ilave edildiğini kaydeden Erol, "Sütün asıl parasal değeri olan kısmı yağdır. 1 litre sütte 125 gram kuru madde dediğimiz yağ, protein ve laktoz bulunur. Ancak bazı üreticiler sütteki kuru madde oranını düşürüyor" dedi. 1 litrelik sütün marketlerde en az 1.5 liradan satılması gerektiğini ifade eden Erol, "Vatandaş 1.5 liradan ucuz paketlenmiş süt almasın. Alıyorsa da o zaten süt değildir" dedi.

Etsiz ürünü içinde et var gibi gösteriyorlar

     Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, gıda sektöründeki bazı üreticilerin ürünlere protein değeri yüksek bir süt çeşidi olan 'sodyum kazeinat' adı verilen madde kattıklarını söyledi. Yalçındağ, "Bu madde ile et ürünlerinin protein değerini yükselterek içerisinde çok et varmış gibi gösteriyorlar" dedi.

Nişastalı peynir

    Gıda sektörünün önemli temsilcilerinden alınan bilgiye göre, gıdada yaşanan tehlike çok daha farklı alanlarda da yaşanıyor. Peynirlerde palm yağ kullanılarak normal peynirlerin 4'te 1 fiyatına satılıyor. Ayrıca toptan satış fiyatı 11-12 lira olan tulum peyniri nişasta karıştırılarak 6 liradan satılıyor. İçerisindeki kan ve dokuların ayrıldığı iç yağlar da yoğurt ve peynirlerde kullanılıyor. Testlerde hayvansal yağ olarak çıktığı için bu konuda bir çalışma da yapılmamış. Pastacılık sektöründe kullanılan yağlarda da yine iç yağ kullanıldığı belirtildi.

Toptan ette KDV düştü

     Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, toptan ette KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e düşürüldüğünü açıkladı. Et sanayicisinin bundan sonra daha az vergi ödeyeceğinden dolayı bunun tüketici fiyatlarına da olumlu etkisi olacağını kaydeden Bakan Eker, "Bazı şeylerin psikolojik etkisi fiziki etkisinden daha önemlidir. Bu KDV indiriminin de perakende fiyatlarını bir miktar aşağı çekeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Bugün-balikligol.com



1553 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası