• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam548
Toplam Ziyaret12912388

12.000 Yıl Önce inşa edildiği Tahmin Ediliyor

 

 

 

 

 

 

  

     İnsanlık tarihi adına şimdiye kadar bilinen tüm bilgileri tekrar gözden geçirmemize sebep olan Dünya’nın İlk Tapınağı Göbekli Tepe konferansı Viranşehir’de yapıldı. Urfa’ya 15 km uzaklıkta olan bu arkeolojik site üzerinde yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıkan Göbekli Tepe günümüzden 12.000 yıl önce inşa edildiği belirtiliyor.

      Şanlıurfa’ya 15 km uzaklıkta olan bu arkeolojik site üzerinde yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıkan Göbekli Tepe ile ilgili Viranşehir’de konferans yapıldı. Belediye Med Kültür ve Sanat Merkezinde yapılan konferansa çok sayıda vatandaş  katıldı. Konferansta konuşan Göbekli Tepe kazı başkanı Arkeolog Prof. Klaus Schmidt, kazı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Schmidt şu ana kadar bulunan bulgular ve bulunan eserler hakkındaki görüşlerini dile getirdi. Arkeolojik olarak Çanak Çömlek Öncesi Neolitik A Dönemine (M.Ö 9.600 – 7.300) ait olan Göbeklitepe’de, bir tepe üzerine inşa edildiği ve çok sayıda yuvarlak biçimli yapı bulunduğunu belirten, Arkeolog Prof. Klaus Schmidt : “Göbeklitepe’de bulunanlardan sadece altı tanesi gün ışığına çıkarılmış, toplam 20 adet olduğu belirlenen bu üzeri açık yapıların dini amaçlı yapılmış olduğunu tahmin ediyoruz. Yani bu yapılar dünyanın ilk tapınakları. Taş devrinden kalma bu tapınakların yapılış biçiminde ortak bir özellik göze çarpıyor, T biçiminde sütunlar ile çevrilmiş bu tapınakların merkezinde iki T biçiminde sütun karşılıklı olarak yer alıyorlar. Boyları 3 ila 6 metre arasında değişen bu T biçimindeki sütunların stilize edilmiş insan tasvirleri olduğunu düşünüyoruz. Bunun sebebi T biçimindeki sütunlarda görülen kol ve el tasvirleri. Ayrıca bu sütunlar üzerine işlenmiş hayvan tasvirleri ve soyut semboller var. Boğa, yaban domuzu, tilki, yılan, turna ve yaban ördekleri en sık görülen hayvan tasvirleri. Taşlar üzerine kazılan bu hayvan tasvirlerinin yanında üç boyutlu kabartma şeklinde yapılan başka betimlemeler de bulundu. Bunlardan en önemlisi T biçimindeki sütunun yan tarafından aşağı doğru iner biçimde tasvir edilen aslan kabartması.” Dedi.  Schmidt, Göbekli Tepe’nin benzeri olan birçok tarihi bulguya rastladıklarını da sözlerine ekledi. Schmidt kazılar sırasında bir eserin çalındığını ve bu nedenle çalışmalarının bir süre durdurulduğunu da belirtti. Çalınan eserin daha bulunmadığını da belirten Schmidt, eserin bulunmasını umduklarını sözlerine ekledi. Konferans soru cevap kısmından sonra sona erdi.

      Konferansın ardından Göbekli Tepe ile ilgili fotoğraf sergisi düzenlendi. Fotoğraf sergisinde Göbekli Tepe ile ilgili kazı çalışmaları vatandaşlara sunuldu.

 



1793 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Hava Durumu
Saat
Site Haritası