• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam822
Toplam Ziyaret12913430

Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre, merkez üssü Van olan 7.3 büyüklüğünde bir meydana geldi.

 

 

VAN ve çevresi bugün saat 13.40'da şiddetli depremle sallandı. Kentte telefonlar sustu, elektrikler kesildi. Depremin merkez üssü ise Tabanlı Kötü. Kentte bazı evlerin yıkıldığı ve enkaz altında kalanların olduğu haberleri geliyor...

KANDİLLİ: 6.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre merkez üssü Van'ın Tabanlı köyü olan deprem Erzurum ve Diyarbakır'dan da hissedildi. Depremin Van'da bazı evleri yıktığı bildiriliyor. 6.6 büyüklüğünde gerçekleşen depremin yerin 5 km derinliğinde meydana geldiği belirtiliyor.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezine göre deprem 7.3 büyüklüğünde.

Beşir Atalay: Tüm kurumları alarma geçirdik afet yönetimi Van'da toplanacak.

KIZILAY: Erciş'te 25 apartman ve bir öğrenci yurdu yıkıldı.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

14.56: ERDOĞAN VAN'A GİTTİ :Başbakan Erdoğan depremin yaşandığı Van'a gitti.

14.55 VAN BELEDİYE BAŞKANI: ÇOK SAYIDA BİNA ÇÖKTÜ Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, kendilerine çok ciddi hasar raporu gelmediğini bir iki yüksek binanın çöktüğünü söyledi. Kaya şehirde büyük bir paniğin olduğunu da kaydetti.

Kaya, kentteki telefon sisteminin çöktüğünü ve bu yüzden bir çok noktaya da ulaşamadıklarını, bu yüzden de can kaybı ile hasar tespiti konusunda net bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

14.49: ÇOK SAYIDA ÖLÜ VAR: Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Erciş'te çok sayıda binanın yıkıldığını, enkaz altında insanların olduğunu ve acil yardıma ihtiyaçları olduğunu söyledi. Çok sayıda ölü olduğunu söyleyen Arapoğlu, "Çok acil sağlık ve kurtarma ekibi istiyoruz." diye çağrıda bulundu.

Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre deprem yerin 5 kilometre altında meydana geldi.

Bazı evler yıkılmasına neden olan depremin artçıları sürüyor.

ÇEVİK KUVVET BİNASI ÇÖKTÜ

Van'da en büyük hasar gören yerlerden birinin de Emniyet Müdürlüğü binası olduğu belirtiliyor. Çöken Çevik Kuvvet binasınde çevik kuvvet polislerinin olduğu iddia ediliyor.

Deprem, Batman, Diyarbakır, Hakkari, Muş, Elazığ, Mardin ve Erzurum'da da hissedildi.

Reuters haber ajansı ise depremin büyüklüğünü 7.6 olarak geçti. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi'ne göre ise depremin büyüklüğü 7.3

Deprem 13.41'te meydana geldi ve 30 saniye sürdü.

Erciş ilçesinde çok sayıda binanın çöktüğü ve yaralı çok sayıda insanın bulunduğu belirtiliyor.

Van'da iki büyük deprem daha

Kandilli Rasathanesi, Van Tabanlı köyündeki 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından Halkalı ve Kurubaş köyleri merkezli iki deprem daha ölçüldüğünü bildirdi.

Kandilli Rasathanesi'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Halkalı köyünde saat 14.32'de 5.5, Kurubaş köyünde ise saat 14.10 itibariyle 4.7 büyüklüğünde iki deprem daha ölçüldü.

Sivil Savunma va Kızılay Van'a ekip gönderdi

Merkezi, Van'ın Tabanlı köyünde meydana gelen 6. 6 şiddetindeki depremin bölgede büyük yıkımlara neden olması nedeniyle Erzurum Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği, bölgeye kurtarma ekipleri göndermek için hazırlık başlattı.
    
Kızılay Erzurum Bölge Müdürlüğü de Van'a çadır, soba, battaniye göndermek için alarma geçti. Bu arada, İzmir-Van seferini yapan Sun Expres'e ait yolcu uçağı da Van'daki artçı depremlerin devam etmesi ve pistin hasar görmüş olabileceği nedeniyle Erzurum'a iniş yapma kararı aldı.
    
Erzincan'da temaslarda bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ da karayoluyla Van'a geçti. Erzurum İl Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre il genelinde herhangi bir yıkım ya da can kaybının olmadığı bildirildi.

Deprem bölgesine katalitik soba, çadır ve battaniye gönderiliyor

Van'da meydana gelen deprem sonrası Erzurum'dan bölgeye arama kurtarma ekipleri ve temel ihtiyaç maddeleri gönderilmeye başlandı.

Kızılay Erzurum Bölge Müdürlüğü tarafından deprem bölgesine öncü ekipler gönderildi.
    
Erzurum Kızılay Bölge Müdürlüğü yardım deposundan alınan bilgiye göre, bölgeye temel ihtiyaç maddeleri gönderilmek üzere hazırlıklar yapıldığı öğrenildi. Depremin etkili olduğu bölgede, vatandaşların geceyi rahat geçirmesi için katalitik soba, battaniye, çadır ve temel ihtiyaç maddeleri gönderilecek.

habervaktim.com



1905 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Saat
Site Haritası