• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam88
Toplam Ziyaret12909422

Trilyonluk Tesis Çürümeye Terkedildi

 

 

 

 

 

 

 

  

       Viranşehir ilçesinin kuzey kesiminde bulunan yapıldığı ve hizmete girdiği döneminde bölgede tek olan Viranşehir Mesleki Eğitim Lisesi (Metem) ek binası görenleri hayretler içinde bırakıyor.

      Bir okul ki ek binası 24 derslikli ve bu bina 1989 yılından beri yani yaklaşık 22 yıldan beri atıl durumda. Son zamanlarda Viranşehir’de açılan Anadolu Öğretmen Lisesi, Fen Lisesi bina yokluğundan misafir olarak başka okullarda bulunurken bu devasa okul binasının bu zamana kadar atıl durumda kalması insanlarımızı düşündürüyor. Şanlıurfa ve Siverek’te ki Mesleki Eğitim Liseleri okullara sıra yapımında başı çekerken(Döner sermaye ile burada öğrencilerde kazanıyor) bu binaya ait atölyeler yıllardır çürümeye terk edilmiş durumda. Bu binanın bir an önce hizmete açılması ve sıra yapımında olmasa bile mobilya yapımında kullanılması için hala neyin beklendiği ise bilinmiyor. Konu ile ilgili gazetemize yapılacak açıklamayı gazetemizde yayınlayacağımızı ve kamuoyunun beklentisine cevap verilmesi bekleniyor.

     ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ ARSASINA NE OLDU: Orta öğretimde bu yıl çekilen derslik sıkıntısı had safhada iken yıllardır trilyonlarca liraya mal olan Anadolu Öğretmen Lisesi arsası bu güne kadar niçin yapılmadığı da kamuoyunca merak edilen sorular içinde. Edinilen bilgiye göre orta öğretimde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü defalarca müracaat etmesine rağmen bir sonuç alamadı. Bu kısıtlamanın İl Bazında mı yoksa Bakanlık bazında mı? olduğu ise bilinmiyor. Kamuoyu, atıl durumda olan devasa bir bina, mobilya üretiminde kullanılması gereken atölyeler (yapılan bu mobilyalar ilçede birçok okulun ve kamu binalarının ihtiyacını karşılar, çevre ilçelere de ihraç edilebilir) ve orta öğretimde kullanılmak için triyonlar harcanıp alınan arsanın bir an önce hizmete girmesi için yetkililerin girişim yapmasını bekliyor.

     CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULU VE RAHİME HATUN ANA OKULU: Daha önceleri gündeme taşıdığımız Cumhuriyet İlköğretim Okulunun altından dere geçiyor haberimizden sonra küçük çaplı onarımlar yapılmasına rağmen ciddi bir önlem alınmadı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü defalarca başvuru yaptı sonuç yok. Rahime Hatun Ana Okulu çökme tehlikesi ile karşı karşıya fakat bu güne kadar herhangi bir önlem alınmadı. Bu sorunların mutlaka bir an önce çözüme kavuşması gerekiyor.      



2121 kez okundu

Yorumlar

GERÇEKLER GÖZ ÖNÜNDE     07/10/2011 12:34

MRB DEĞERLİ OKURCULAR öncelikle bu yazıyı yazan kişiyi kutluyorum bunları gazeteci arkdaşımızın yapması gerçekten beni mutlu eti ama bir tarafı beni ve tüm viranşehir halkını mutsuz eden şeyde bu binaların boş kalması gerçekten bu kadar trilyon harcamalara rağmen daha hiç bir faaliyet gösterilmedi bu okulu en az olarak bir ÜNİVERSİTE yapabilirler 150 bin nufusu olan bir viranşehir neden üniversitesi olmasın neden ekonomik açıdan gelişmesin demeki bunu istemiyenler var burdan rica ediyorum yetkililere bizimde bir üniversitemiz olsun bizimde bir okulumuz olsun diğer küçük illler kadarda olamıyorsak yazıklar olsun bize tek söz bu tekrardan bu haberi yapanada tşklerimi sunuyorum....
Misafir - ilkay

cahil kalma     07/10/2011 11:18

Beri bak yağmur yağıyor nasırına mı bastılar. Elbette bu görev basının görevidir. Bilm.yorsan öğren, cahil kalma
Misafir - misafir

Herşeye Maydanoz Olma     07/10/2011 10:04

Sayın Okurumuz Yağmur Yağıyor; Hadi aşan mesajlarınıza rağmen sizi kaale alıyor mesajlarınızı yayınlıyoruz. Bu site 22 yıl evvel yoktu, yeni kuruldu ve görevini yapıyor. Benim Merak ettiğim bu haberin sizi niçin bu kadar rahatsız ettiğidir. Ben gazeteci olarak görevimi yapıyorum. Kalemimi satma şerefsizliğini de ALLAH'A çok şükür yapmadım. Size uyarımızdır; İddia ettiğiniz Birileri sizi kullanıyor sözünü ispat etmedikçe bundan sonra hiç bir mesajınız yayınlanmayacaktır.
Misafir - Editör

     06/10/2011 16:55

Gerçekten yazık önemli olan okul yapmak bina yapmak değil onun takibini de yapmak içini doldurmak maksimum verim almak varsa idarecinin ihmali onu denetlemek atıl bir hale sokuyorsa idareci veya milli eğitim ihmal ediyorsa sormuyor sorgulamıyorsa sıkıntı var demektir.Umarım ilgili kişiler duruma el atar haberi suç duyurusu kabul edip gerekli resmi işlemler yapılır ucu nereye giderse gitsin.
Misafir - Ali

taraf     06/10/2011 15:45

Gazeteye açıklama zorunlulukları yok.Bu binalar boş kalmıs veya dolu olmus sana ne acaba 22 yıldır bunlardan bahsetmıyorsunda bugun neden bahsedıyorsun bellıkı bırılerı yıne senı kullanıyor.
Misafir - yağmur yağıyor

RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Saat
Site Haritası