• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam230
Toplam Ziyaret12912070

Diyanet İşleri Başkanlığı,

Viranşehir Müftülüğüne bağlı Rahime Hatun Kız Kur’an kursu geleceğin hafızlarını yetiştiriyor. Kurulduğu ilk günden bu yana yüzlerce öğrenci yetiştiren Kız Kur’an kursu bununla da kalmayıp 10 larca hafızda yetiştirmiş. Gelecek nesilleri yetiştirenler olarak gecesini gündüzünü katan üç öğretim görevlisi yaklaşık 30 öğrenciye bu kursta eğitim veriyor. Burada yatılı kalan kız çocukları yanı sıra günlük eğitim alan kız çocukları da bulunuyor. Bu çocukların bir kısmı Viranşehir’den olduğu gibi bir kısmı da çevre il ve ilçelerden gelmiş. Kur’an eğitiminin yanı sıra diğer dini bilgilerin de verildiği kursta zaman zaman diğer illere de gezi düzenleniyor. Bu çerçeve de yakın zamanda Gaziantep İli ziyaret edilerek çocukların birbirleri ile kaynaşmaları sağlanmış.

    Dönem dönem hafızlık eğitimini tamamlayan bu çocuklarımıza yapılan programlar çerçevesinde Taç giydirme törenleri düzenlenerek onları onure ediyorlar. Verilen eğitim ile de hayat tecrübelerinin olgunlaşması, güzel ahlak, topluma yararlı birer fert olarak yetiştiriliyor. Bu çocukların hafızlık eğitimi alması ise toplumun üzerinde bulunan farziyetin kalkmasına sebep oluyorlar.

    Bu kadar önem taşıyan bu çocuklarımızın bütün giderleri ise tamamıyla halk tarafından ve yardımsever vatandaşlar tarafından karşılanıyor. Ramazan ayının başlamasıyla yardım etmek isteyen vatandaşların, adak, kurban ve maddi yardımda bulunmak isteyen vatandaşların İlçe Müftülüğüne uğramaları gerekiyor. Bu çocuklarımızın şu an en büyük problemlerinden biri de yerlerinin dar olmasıdır. Üst kata yapılacak ek bir kat ile sıkıntılarının büyük bir bölümü aşılmış olacaktır. Son zamanlarda bina yapma yarışına giren vatandaşlarımızın buraya da sadece bir ek kat yapmaları o çocukları büyük bir sıkıntıdan kurtaracaktır. Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayında yapılacak yardımların sevabı kat kat olduğu gibi yapılan bu yardımda sadaka-i cariye sevabına giriyor. Nitekim sadaka-i cariye bir insanın öldükten sonra bile yaptığı iyilikten dolayı sevabının devam etmesi anlamına geliyor. Hayırsever vatandaşların bu fırsatı kaçırmamaları kendi menfaatlerine olacağı gerçeği göz ardı edilmemelidir.    bizimgazete63.com



3973 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
Site Haritası