• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam165
Toplam Ziyaret12902509

ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

 

 

 

    Adalet Bakanlığına: Gazetemizin yazarı ve aynı zamanda hukuk danışmanımız Avukat Mahmut İrek’in gündeme getirdiği İcra müdürlüğünün eksikliği Viranşehir’de sorun oluşturuyor. Bundan önceki Müdüre eş durumundan dolayı tayini kalktığından şu anda Viranşehir İcra Müdürlüğü Kadrosu boş bulunmaktadır. Bu kadroya geçici olarak Viranşehir adalet komisyonunun atadığı bir katip bakmaktadır. 750 dosyanın üzerinde birikmiş iş yükü yoğunluğu bulunmaktadır. Ve bu durum her geçen gün artmaktadır. İşi yürümeyen vatandaşın zaten icra müdürlüğüne başvurması çözüm olmakla birlikte Müdür kadrosunun olmaması sorun yaratmaktadır. Oluşan bu sorun vatandaşlar arasında nahoş olabilecek durumların ortaya çıkmasına sebebiyet vereceğinden Viranşehir İcra Müdürlüğüne bir an önce bir atamanın yapılması gerekmektedir. Bunu Viranşehir halkı adına talep ediyoruz.

     Milli Eğitim Bakanlığına: Son zamanlarda Viranşehir’de açılan liseler her ne kadar olumlu olsa da bina yapılmamasından dolayı birçok lisemiz bir başka okulda misafir olarak yer almaktadır. Derslik sayısının yetersizliği yüzünden oluşan bu durum artan nüfus karşısında artık ihtiyacı karşılayamamaktadır. Okulların bir kısmının Anadolu lisesi statüsüne çıkarılması yüzünden kısıtlı sayıda öğrenci alması ise bir başka sorun teşkil etmektedir. Örneğin; Bu yıl 3000’e yakın 8.sınıf öğrencisi mezun olmuştur. Anadolu statüsüne çevrilen okulların aldığı toplam öğrenci sayısı ise 546 civarındadır. Geriye kalan yaklaşık 2500 öğrenci ise Anadolu lisesi statüsüne kavuşmayan okullarda öğrenim göreceklerdir. Dağılım bu şekilde olsa her liseye 600’den fazla öğrenci alınacaktır. Buda her sınıfın 60 veya 70 kişiden oluşması demektir. Birçok Anadolu lisesi statülü olan okulumuzun başka okullarda misafir edilmekten kurtarılması ve kalabalıklaşacak olan diğer lise sınıflarının bir an önce çözüme kavuşturulması için okul binası ve derslik ihtiyacının karşılanması gerekmektedir. BİZİM GAZETE OLARAK sorunu dile getiriyor ve iki Bakanlığımızdan çözüm bekliyoruz.    



2020 kez okundu

Yorumlar

EĞİTİM     04/08/2011 10:33

Değişen büyüyen toplumlarda bazı argümanlar vardır Araştırma Proje Öngörü Ufuk vb. Viranşehirde Eğitim Adına umut verici güzel şeyler oluyor bunu inkar etmeyelim.Bunula birlikte daha katetmemimiz gereken çok uzun bir yol var.Sorun kapıya gelmeden karşımıza geçmeden basbas bağırmadan çözüm üretilemezmi Allah yöneticilerimize basiret izan idrak öngörü şuur vizyon eğitimsel olarak olaylara bakmayı nasip eylesin...
Misafir - Kemal

RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436
Hava Durumu
Saat
Site Haritası