• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam327
Toplam Ziyaret12909661

Haberimiz üzerine açıklama geldi

    

      Okullar onarılıyor ama… Başlıklı 23.06.2011 tarihli haberiniz üzerine ilçe milli eğitim müdürlüğümüzce açıklama gereği duyulmuştur: Bilindiği üzere dünya bankası ile bakanlığımız arasında imzalanan protokol gereği okullaşma oranını artırmak için okullara kaynak aktarılmıştır. İlimize bağlı Siverek ve Harran ilçeleri bir yıldır Okul Gelişim Programı(OGP) başlamıştır.

        Bu projede, okullarımızın ihtiyaçlarını (Mal, Hizmet ve Küçük Onarım) kendileri belirler. Bu yetki tamamen okullarımıza aittir. İlçe milli eğitim müdürlüğü okullarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için basit satın alma usulü ile alım yapar. 5018 sayılı kamu mali yönetimi ve kontrol kanununa göre İlköğretim okullarının harcama yetkilisi ilçe milli eğitim müdürlüğü olup, yasaya göre ilköğretim okullarımız ihale yapamazlar. Bu usulle yapılan satın almalarda bir okula 20.000 TL gelmiş ise okul piyasa araştırmasını yaparak yaklaşık maliyet belirler. Rekabet sonucu 15.000 TL ihale edilmiş ise kalan 5.000 TL’ye göre okul yeni plan yaparak ayrılan paranın tamamını kullanır. İddia edildiği gibi bir okulun parası başka bir okula yada kuruma harcanması veya aktarılması söz konusu değildir.

      Tüm harcamalar bakanlığımız, dünya bankası görevlileri ve il milli eğitim müdürlüğünün denetimindedir. Ayrıca okul gelişim programı ve mevcut modül üzerinden yapılan işlemleri takip etmektedir.İlçe milli eğitim müdürlüğümüzün ihalelerle ilgili son derece hassas olduğu tüm yükleniciler tarafından bilinmektedir. Şeffaflık ve kanuna uygunluk vazgeçilmez ilkelerimizdendir. Bu proje ilçe koordinatörlüğünün başkanlığında, her ihale için ayrı bir komisyon oluşturulacaktır. Bu proje kapsamında yaklaşık 35–40 ihale yapılacak ve komisyon üyeleri okul müdürlerimizden oluşacaktır. İnceleme, satın alma ve teslim alma komisyon başkanları, İlçe Milli eğitim müdürünün denetiminde şube müdürlerimiz tarafından yapılacaktır. Kamuoyuna duyurulur.

    Öte yandan edinilen bilgiye göre bu projenin yetiştirilebilmesi için 10 kişilik bir ekip gece saat 02 00’a kadar çalışıyorlar. Bu arada yapılan YGS sınavında İlçeler bazında en başarılı okul Viranşehir Anadolu Lisesi oldu. Bu okulumuz İlde ki birçok okuldan daha üstün bir performans sergiledi.



1758 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu
Saat
Site Haritası