• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam71
Toplam Ziyaret12911065

EĞİTİM BİR-SEN BASIN AÇIKLAMASI YAPTI.

 

 

OKULLARIN ADLARI VAR, ÖĞRENCİSİ VAR AMA BİNALARI YOK

 

            İlçemizde hizmet vermekte olan ortaöğretim kurumlarının bina sorunun çözümlenmesi amacıyla Viranşehir Kaymakamı Sayın Erdoğan KANYILMAZ başkanlığında İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer SAĞIR ve okul müdürlerinin katılımıyla bir toplantı yapıldı. Eğitim Bir-Sen’in bu konuda yaptığı açıklama şöyle:  Toplantı sonucunda binası bulunmayan; Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Fethullah BAYRAM İ.Ö.O’ na, Fatih Lisesi’nin Anadolu Kız Lisesi’nin binasına, Anadolu Kız Lisesi’nin Tevfik Fikret KURTCAN İ.Ö.O binasına, Fen Lisesi’nin Anadolu Lisesi binasına, Sağlık meslek Lisesi’nin İMKB İ.Ö.O binasına taşınmasına karar verilmiştir. Kafanız karıştı değil mi?

           Şanlıurfa’nın eğitimdeki hali içler acısı bu biliniyor. Viranşehir de ki durum ise her geçen gün içinden çıkılmaz bir hale geliyor. Viranşehir’de açılan liseler maalesef binaları olmadığı için başka binalarda göçebe hayat yaşamaya devam ediyorlar. Bu durum Viranşehir de hem öğrencileri hem velileri hem de okul idare ve öğretmenlerini zor durumda bırakmaktadır. Öğrenciler kendilerine ait bir eğitim yuvası olmadığı için derslere konsantre olmakta ciddi zorluklar yaşamaktadır. Okul idarecileri aynı binayı paylaştıkları için her gün birbirleriyle problem yaşamaktadır. Maalesef milli eğitim yetkilileri de bu durumda keyfi ve geçici uygulamalara giderek işi içinden daha çıkılmaz bir hale getiriyor. Başka binalara misafir olarak gönderilen okullar da huzurlu bir eğitim nasıl mümkün olacak? Okul müdürü yarına dair nasıl planlama yapacak? Hangi projeleri üretecek? Şimdi binası olmayan ve seneye yine çok zor şartların beklediği okullara bakalım:

1-ANADOLU FATİH LİSESİ

2-ANADOLU KIZ LİSESİ

3-ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ

4-FEN LİSESİ

5-SAĞLIK MESLEK LİSESİ

6-VİRANŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU

      Bu birbirinden değerli okullarımız maalesef şu anda gidecek yer aramaktadırlar. İlgililerden çözüm beklemektedirler.Üstelik bu okulların bazıları pansiyonlu. Mademki Anadolu öğretmen lisesi yapılmayacaktı neden o halde yangından mal kaçırırcasına değerinin çok üstünde (eski parayla) trilyonlarca para verilerek neden arsa alındı? Şimdi bu soruyu sormakta fayda var: En iyi okullar bu durumdayken eğitimde başarı beklemek mümkün mü? Ve son soru: biz bu duruma nasıl geldik?”

            Bu iş şu bulmacaya benzemiştir:


 

SOLDAN SAĞA:
1- Anadolu Öğretmen Lisesinin binası yoktur. Yeni açılan binanın adı Fethullah BAYRAM olduğuna göre ve Sakarya İ.Ö.O’ nun binasının yıkılacağı ve gelecek yıl eğitim öğretime yetişemeyeceği göz önünde bulundurulduğunda sözü geçen Sakarya İ.Ö.O’ nun taşınacağı binanın adı nedir?        2- Geride bıraktığımız Eğitim Öğretim yılında Tevfik Fikret KURTCAN İ.Ö.O’ da bulunup bu yıl Anadolu Lisesi statüsüne geçen ve hala bir binası bulunmayan lisemiz .3-Binası olmayıp Anadolu Lisesine misafir olarak gelmeyi düşünen misafir lisemiz. 4-Kendi binası olduğu halde bir türlü kendi binasına geçmek nasip olmayan lisemiz hangi okulun misafiri olacaktır.5-Ne olacak bu Viranşehir Milli eğitimin hali?


 

BULMACANIN CEVABI:  TAŞIMA SUYLA DEĞİRMEN DÖNMEZ

  



3644 kez okundu

Yorumlar

rant     02/07/2011 23:22

bir konu ancak bu kadar mizahi anlatılabilir.Ama sürekli ağlanan hale bir nebze güldürür. Peki sorumlu birileri anlarmı?cevap:hayır soru2.srumlu neyapacak? cevap:değersiz bir tarlaya pardon arsasına değer katmak için mebin bütçesi aktarmak için plan yapacak....!!!!
Misafir - soru cevap

SAHİPSİZLİK     30/06/2011 15:27

BÜTÜN BU GÜZEL OKULLARIN AÇILMASI ELBETTE İYİ GELİŞMELER AMA AYNI GÜZELLİKTE BİR DEVAMIN OLMASI GEREK MEZ Mİ? 2003 YILINDAN BERİ AÇILMIŞ OLAN fATİH LİSESİ HALA MİSAFİR KONUMUNDA ORADAN ORAYA SÜRÜKLENİYORSA EĞİTİM ADINA BİR GELİŞMEDEN BAHSEDİLEBİLİR Mİ? BU ŞEKİLDE OKULLAR İDARE EDİLMEZZZZZZ, EDİLMEYECEK DE.???
Misafir - ADİL

     30/06/2011 13:32

ömer amcanın çiftliği
Misafir - --------

yiğidi öldür hakkının hepsini yeme :)     29/06/2011 20:26

umarım bir an önce çok güzel okullar yapılıp bu açıklar kapanır.Ama öncelikle bu okulların açılması çok önemli bence.. hele de FEN LİSESİ nin... viranşehirimize kalite kattı...
Misafir - öz viranşehirli____63

yazık geleceğimize     29/06/2011 16:36

vay be neler duyuyoruz.bu nasıl bi dağılımdır anlamadım.bu okullar mağdur edilirmi yazık..Peki milli eğitim yıllardır ne yapıyordu..hani bir sürü okul açılmıştı...
Misafir - ramazan

RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
Hava Durumu
Saat
Site Haritası