• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam558
Toplam Ziyaret12912398

BOSNA’YA BİR EL DE VİRANŞEHİR’DEN

Merkezi Ankara`da bulunan Genç Boşnaklar Derneği, İkinci Dünya Savaşı`nda Avrupa’da yaşanmış en büyük insanlık dramı olan Srebrenitsa katliamının on altıncı yılına dikkat çekmek amacıyla, “8372…” isimli bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Proje kapsamında, Srebrenitsa’da gerçekleştirilen soykırımda katledilen silahsız ve sivil Müslüman Boşnak erkeğinin sayısına denk gelen 8372 adet kullanılmış ayakkabı toplanarak sergilenecek.

Üyeleri, eğitim görmek üzere, Bosna ve Sancak’tan Türkiye’ye gelen öğrencilerden oluşan Genç Boşnaklar Derneği, 2010 yılında Almanya’nın Berlin şehrinde yapılan “Utanç Direği” [Pillars of the Shame] isimli projeden ilham almış. Hazırlanan projenin asıl amacı; Sırp Çentiklerin, General Ratko Mladiç öncülüğünde gerçekleştirdiği katliamları ve Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumun katliamlardaki suç ortaklığını bir kez daha tüm dünyaya hatırlatmak. Böylece, Srebrenitsa’da yaşanan olayların dünya’nın hiçbir yerinde, hiç bir kimse için tekrarlanmamasını temin etmek.

 "8372…" projesinin ilk adımı, siyasiler, sanatçılar, medyatik kişiler ve üniversite öğrencileri gibi Türkiye’deki farklı çevrelerden 8372 çift kullanılmış ayakkabı toplamak. Kullanılmış ayakkabı bağışlamak isteyenlerden, bağışladıkları ayakkabılarla birlikte çekilmiş, birer fotoğraf da alınacak. Toplanan 8372 ayakkabı, 9-10 Temmuz 2011 tarihleri arasında Taksim Meydanı’nda, Birleşmiş Milletler’in İngilizce kısaltması olan, “UN” şeklinde sergilenecek. Sergilenen 8372 ayakkabı, Temmuz 1995’de Srebrenitsa’da katledilen ve şuana kadar kimliği tespit edilen insanları sembolize edecek. Ayrıca, dünya üzerinde resmen tanınan bağımsız ülke sayısına karşılık gelen, 192 adrese barış mesajı gönderilecek. Barış mesajı yazılı 192 balon, 10 Temmuz 2011 tarihinde, Taksim Meydanı’nda gökyüzüne bırakılacak.

SREBRENİTSA’DA YAŞANANLAR

Bilindiği üzere İkinci Dünya Savaşı`nın ardından Avrupa`da yaşanan en büyük insanlık suçu, Temmuz 1995’de Srebrenitsa’da gerçekleştirildi. Ratko Mladiç komutasındaki Sırp Ordusu; Sırp siyasi lider Radovan Karadziç, eski Yugoslavya Ordusu-JNA Generali Momcilo Perisiç, Yugoslavya Devlet Başkanı Slobodan Miloseviç ve Sırbistan İçişleri Bakanlığı’nın doğrudan desteği ve paramiliter "Akrepler" (Scorpions) grubu öncülüğünde korkunç bir soykırıma imza attı.

Srebrenitsa’da gerçekleştirilen soykırımlar, bölgede yaşayan Müslüman nüfusu ortadan kaldırmayı amaçlıyordu. Bu doğrultuda, yaşları 12 ile 77 yaş arasında olan 8372’den fazla sivil silahsız Boşnak erkek, Sırp Çentikler tarafından acımasızca katledildi. Üstelik tüm bu katliamlar, BM Güvenlik Konseyi’nin 819 ve 824 sayılı kararlarıyla, “Güvenli Bölge” ilan edilen Srebrenitsa’daki silahsız sivil insanları korumak üzere bölgede görev yapan, Birleşmiş Milletler Hollanda Koruma Gücü-UNPROFOR’un gözleri önünde gerçekleştirildi.

On altı sene önce, sadece üç gün içinde, binlerce Srebrenitsalı kadın kocasını, binlerce Srebrenitsalı anne oğullarını, binlerce Srebrenitsalı kadın babasını veya dedesini kaybetti. Binlerce Srebrenitsalı Boşnak evlerini terkedip, hayatlarını evlerinden uzak başka yerlerde sürdürmeye mahkum oldu.

Binlerce Boşnak, kendini Bosna-Hersek sınırları dışında buldu. Butün bu zulüm ve katliamların tek bir sebebi vardı: O insanların Müslüman olmaları...

 

Fethi YILDIRIM(8372 projesi Şanlıurfa Koordinatörü): DESTEK BEKLİYORUZ!

 “8372…” projesi hakkında görüşlerine başvurduğumuz Şanlıurfa Koordinatörü Fethi Yıldırım, “1995 yılında Srebrenitsa’da gerçekleştirilen katliamların arkasındaki isimleri ortaya çıkarmak ve yaşananların unutulmamasını sağlamak yalnızca Boşnakların görevi değildir. Bu tüm insanlığın omuzlarındaki bir vazifedir. Bu sebeple, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını ve siyasi liderlerini, işkence ve katliamı simgeleyen bir çift ayakkabı bağışlayarak, bu projeye katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Srebrenitsa´da yaşananların unutulmaması ve unutturulmaması için, gelin birlik olalım. Biz destek vermek isteyenler, gerekli olan tüm bilgileri http://www.8372.org adresinden alabilirler” dedi.

Adalet İçin Siz de Bir Adım Attın!

1. Taksim Meydanı'nda 9–10 Temmuz 2011 tarihleri arasında sergilenecek olan 8372 çift ayakkabının içerisinde sizin de sevdiğiniz, kullanılmış bir çift ayakkabınız olsun.

2. Ayakkabılarınızı verirken çekildiğiniz fotoğraflarınızı ve Srebrenitsa ile ilgili görüşlerinizi internet (Web, Facebook, Twitter) aracılığıyla paylaşarak destek olun.

Facebook: 8372...Srebrenitsa Soykırımı / 8372...Srebrenica Genocide
Twitter: 8372...Srebrenitsa
Web Sitemiz: www.8372.org
E-mail: gencbosnaklar@gmail.com

3-Sevdiğiniz,kullanılmış ayakkabınızı teslim etmek için şanlıurfa  irtibat numarası 0532 7864307



1872 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Hava Durumu
Saat
Site Haritası