• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam251
Toplam Ziyaret12911644

Pazartesi günü başlıyor

       

 

       Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl düzenli olarak uyguladığı yaz Kur’an kursu bu Pazartesi günü başlıyor. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız İlçe Müftümüz ve aynı zamanda Gazetemizin yazarı Abdulrakip Arslan’’ Kurlarımız bu Pazartesi başlıyor, saat 09.00’da başlayıp 12.00’da sona erecektir. Kurslarımız hem kız çocuklarına hem de erkek çocuklarına açık olup haftanın beş günü devam edecektir. Kurslarımızda başta yeryüzünü hidayet güneşiyle aydınlatan, Cenab-ı Allah’ın  kelamı Kur’an-i Kerim’le tanışmaları sağlanacaktır. Sağlam bir akide sarsılmaz imanın elde edilmesi kişinin Kur’an bilgisine sahip olmasına bağlıdır. Kur’an-i Kerim bize Rabbimizin emirleriyle yasaklarını beyan eden, helal ve haramı birbirinden ayırarak batıldan kaçınıp, Hakka sarılmayı öğreten kitaptır.

      Bu nedenle Efendimiz (s.a.v.) çocuklarınıza üç şeyi sevdiriniz buyurmuştur. Bunlar Peygamber sevgisi, Ehl-i Beyt sevgisi ve aziz kitabımız Kur’an-i Kerim sevgisidir, buyurmuştur. Bir başka hadisinde de evlerinizi mezarlığa çevirmeyiniz buyurunca, Ashab nasıl olur  Ya Rasülüllah ? diye sorunca , evlerizde Kur’an-i Kerim okutunuz,  içinde Kur’an okunmayan ev kabirdir, diye  buyurmuştur. Evin neşesi, ailenin huzuru , fertlerin saadetinin anahtarı sayılan Kur’an-i Kerim’le evlerimizi kabir olmaktan kurtarmalıyız.En hayırlınız Kur’an öğrenen ve onu öğretendir  buyruğundaki müjdeye nail olmanın yolu da düzenlenen kurslara çocuklarımızı göndermekle mümkündür.

     Yüce Rabbimizin yeryüzündeki edep sofrası da sayılan Kur’an-i Kerim feyzinden çocuklarımızın hissedar olmalarına yardımcı olalım. Çocuklarımıza kurs boyunca   Kur’an-i Kerim’i öğretme yanında   sahih ibadet yapma için gerekli olan Dini Bilgiler de verilecektir. Cami, cemaatla tanışmaları, namaz ve niyazın  eda edişleri öğretilir. İslam-i ahlakın üstünlüğü  tartışılmaz bir gerçektir.  Çocuklarımıza bu ahlakın kazandırılması kendilerine , ana-babalarına , çevrelerine yararlı bir birey olarak yetişmeleri de Yaz  Kur’an Kursların iştirake bağlıdır’’dedi. Vatandaşların kendi evlerine veya iş yerlerine en yakın Camiye çocuklarını göndermeleri bekleniyor. bizimgazete63.com

 



1647 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
Hava Durumu
Saat
Site Haritası