• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam766
Toplam Ziyaret12912606

Bugün kuruluşunun 63. yılına giren siyonist İsrail, Filistin topraklarından göçe mecbur ettiği 5 milyondan fazla Filistinli mültecinin geri dönüş yürüyüşü karşısında panikte.

 

 

        Milyonlarca Filistinli mülteci yarın dev bir yürüyüşle işgal altındaki yurtlarına geri dönmeyi planlıyor. “Üçüncü intifada” olarak nitelendirilen ve “Milyonların Yürüyüşü” adı verilen eylemle işgal altındaki topraklara komşu ülkelerde mülteci kamplarında yaşayan Filistinliler yıllar sonra yurtlarına dönecek.
 
     Bugün kuruluşunun 63. yılına giren siyonist İsrail devleti, Filistin topraklarından hicrete mecbur ettiği 5 milyondan fazla Filistinli mültecinin geri dönüş yürüyüşü karşısında panikte. Milyonlarca Filistinli mülteci yarın dev bir yürüyüşle işgal altındaki topraklarına geri dönmeyi planlıyor. “Üçüncü intifada” olarak da nitelendirilen ve “Milyonların Yürüyüşü” adı verilen eylemle işgal altındaki topraklara komşu ülkelerde mülteci kamplarında yaşayan Filistinliler yıllar sonra yurtlarına dönecek. İsrail ise Filistinlilerin dönüşünü engellemek için Mahmut Abbas yönetimine baskı yapıyor.

BM'NİN 194 SAYILI KARARI HAYATA GEÇİRİLSİN
      Yürüyüşü organize eden komitelerden yapılan açıklamalarda amaçlarının, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 1948 yılında kabul edilen İsrail'i, “Yerinden edilenleri yurtlarına geri dönmelerini sağlayıp zararlarını tazmin etmeye çağıran” 194 sayılı kararın uygulanması istendiği ifade ediliyor. Sivil itaatsizlik şeklinde silahsız olarak gerçekleştirilecek yürüyüş dört aşamadan oluşuyor. İlk adım olarak Filistin'e en yakın güvenlik noktalarında oturma eylemi şeklinde başlayacak. Ardından Lübnan, Suriye, Ürdün, Mısır, Kudüs, Gazze ve Batı Yaka'dan İsrail işgali altında bulunan bölgelere doğru harekete geçilecek. İsrail askerlerinin silah kullanmaları durumunda şiddetle cevap verilmeyecek. Yürüyüş Hayfa, Yafa, Remle ve Lut gibi Filistinlilerin tehcir edildiği topraklarda son bulacak.

GERİ DÖNÜŞÜN ANAHTARI DİKİLDİ
       Yürüyüş sebebiyle Gazze'nin Rafah kenti meydanına geri dönüşün simgesi olarak dev bir “anahtar anıtı” dikildi. Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre sendikalar ve diğer sivil toplum kuruluşları tarafından dikilen 12 metre uzunluğunda ve 2 metre çapındaki anahtarın, 63 yıllık “nekbe” yani “büyük felaketin” ardından Filistin halkına dönüş hakkının elinden alınamayacağının bir simgesi olduğu belirtildi. Mısır'da ise Tahrir Meydanı'ndan Gazze'ye yapılacak yürüyüş için yoğun bir çalışma devam ediyor. İsrail'in tüm engellemelerine rağmen paylaşım sitelerinden 15 Mayıs yürüyüşü için çağrılar devam ediyor. Sadece Sina yarımadasından Gazze'ye geçmek için yaklaşık 4 bin kişi başvuruda bulundu. Aktivistlerin verdiği bilgilere göre Tunus'tan da binlerce kişi yürüyüşe katılmak için Mısır'a akın ederken yürüyüşün bugün Tahrir Meydanı'ndan Gazze'ye doğru başlayacağı bildirildi.

DÜNYA GENELİNDE EŞZAMANLI PROTESTO
      Bu arada yarın eşzamanlı olarak dünya genelinde de İsrail ve ABD büyükelçilikleri önünde gösteriler yapılacak. Ankara'da da İsrail Büyükelçisi Gabi Levi'nin konutu önünde “Filistin'e Özgürlük İnisiyatifi” tarafından eylem gerçekleştirilecek. İnisiyatif tarafından yapılan çağrıda, yarın gerçekleştirilecek eylemle, Filistinli mültecilerin yurtlarına dönüşlerine destek vermek istedikleri bildirilerek tüm Ankaralılar saat 13.30'da Seğmenler Parkı yanındaki eyleme davet edildi.

FİLİSTİNLİLER DEVLET İÇİN HAZIR
       Filistin Yönetimi Başbakanı Selam Feyyad, Filistinlilerin bir devlet için gerekli tüm koşulları yerine getirdiklerini belirterek, "Görev tamamlanmıştır" dedi. Feyyad, Haaretz gazetesine yaptığı açıklamada, "sadece birkaç yıl öncesiyle yapılacak bir karşılaştırmada, ortada çarpıcı bir değişiklik olduğunu, (bir devleti) başarabileceğimiz konusunda gerçek bir fırsatın olduğunu ve bu konuda iyimserlik duygusunun bulunduğunu" ifade etti. Bir devlet için hazırlanmanın nihai hedef olmadığını kaydeden Feyyad, "Ancak biz 1967 sınırlarıyla kendi devletimiz altında onurlu bir şekilde yaşadığımızda gerçek görev tamamlanmıştır diyebileceğim" ifadesini kullandı.

ABD'DEN ‘FİLOYU ENGELLEYİN'ÇAĞRISI
      Öte yandan bazı ABD Temsilciler Meclisi üyelerinin Türkiye'ye, Gazze'ye yola çıkması beklenen yeni yardım filosunu engelleme çağrısı yaptığı öğrenildi. Aralarında eski Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Howard Berman ve Demokratlardan Henry Waxman'ın da bulunduğu 36 Kongre üyesinin imzaladığı mektupta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Gazze'ye yardım filosunu engellemesi istendi. Mektupta Erdoğan'a hitaben, “Yeni bir filoya alternatif daha yapıcı bir çözüm bularak hayat kurtarma ve kısmen hassas bir dönemde istikrar sağlama konularında benzersiz bir fırsata sahipsiniz” ifadeleri yer aldı ve yeni yardım filosunun “çatışmayı körükleyeceği” iddiasında bulunuldu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal mektubu doğrularken, filonun aralarında Türkiye'den sivil toplum kuruluşunun da bulunduğu uluslararası bir inisiyatif olduğu ifade edildi. Dışişleri'nden bir kaynak ise, “Bir cevap vermek zorunda değiliz, zira Türk hükümeti bu mektubun muhatabı değildir. Filo, dünyanın dört bir yanından insanların katılımıyla gerçekleştirilen bir sivil toplum inisiyatifi” dedi.

ÜRDÜN'DE FİLİSTİNLİLER İÇİN GÖSTERİ 
     Ürdün'de yüzlerce kişi, egemen bir Filistin devleti ve mültecilere dönüş hakkı verilmesi talebiyle gösteri düzenledi. Filistinli gençlik örgütlerinin, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki çağrısına cevaben başkent Amman'ın merkezinde toplanan yaklaşık 500 kişi, ayrıca Ürdün'ün İsrail ile 1994 yılında yaptığı barış anlaşmasının sona erdirilmesi ve İsrail'in Amman Büyükelçisi'nin ülkeden çıkarılmasını talep ettiler. Filistinli gençlik örgütleri, Batı Yaka ve bölgedeki Arap ülkelerinde İsrail'in kuruluş yıldönümü olan 15 Mayıs tarihinde gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulunmuşlardı. 

HÜSEYİN YAZICI / YENİ AKİT

 



1529 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
Site Haritası